BK MLADA BOLESLAV
27. 7. 2017 | Michal Toman

Juniorka se v prvním přípravném zápase rozešla se Slavií smírně

1., čtvrtek 27. 7. 2017
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
Bruslaři narazili v prvním utkání nové sezony v Edenu na pražskou Slavii. Domácí se dostali v přesilovce do vedení, ale Mladoboleslavští ve druhé části otočili vývoj utkání a slávisté už po zbytek zápasu jen dotahovali. Po šedesáti minutách nakonec platil nerozhodný stav 3:3. Duel dospěl až do prosloužení a samostatných nájezdů, ale ani v těch se o vítězi nerozhodlo. Junioři tak začali sezonu remízou.
Slavia: Vecka (30. Vacula) – Duda, Šmíd, Krásný, Stark, Karoch, Chládek, Kratochvíl, Rittig – Hradil, Šteiner, Matějka, Jaša, Patočka, Šergl, Martínek, Marek, Netolický, Šilhan, Furch, Nedorost
Ml. Boleslav: Marek (30. Mrázek) – Petržílka, Nepokoj, Chujac, Kuchař, Klikorka, Jirásek – Kalaš, Křížek, Kerda, Havelka, Pawliczek, Tóth, Dvořák, Foerster, Kučera, Homolka
Branky a nahrávky: 6. Netolický (Karoch, Martínek), 39. Rittig, 43. Marek (Duda) – 24. Chujac (Tóth, Havelka), 33. Chujac (Dvořák), 42. Chujac (Foerster). Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. Střely na bránu: 23:51. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3.

Komentář

Aktivněji vstoupili do zápasu hostující hráči Mladé Boleslavi, kterým pomohla i dvě brzká vyloučení sešívaných. Ve dvojnásobné početní výhodě se ovšem Křižíkova rána jen otřela o levou tyč. Žádnou větší šanci si Středočeši nevypracovali, a tak udeřili domácí.

Martínek nabil v první slávistické přesilovce na modré čáře Karochovi, jenž vypálil a těsně před Markem jeho nahození tečoval Lukáš Netolický. Puk nakonec zapadl k pravé tyčce a Slavia od šesté minuty vedla.

Krátce nato mohl vyrovnat Kuchař, ale jeho rána od pravého mantinelu jen orazítkovala vzdálenější tyč, od které se puk odrazil ještě do druhé tyče a následně do výstroje Vecky. Vyrovnání tedy přišlo až po pauze. Tóth našel z rohu mezi kruhy neobsazeného Davida Chujace, jenž zavěsil pod víko domácí svatyně.

Gólmani se ve druhé části pořádně zapotili

Krátce před polovinou základní hrací doby se dostali do obrovské šance červenobílí. Šergl s Patočkou ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný našel pěknou žabičkou přesně na hůl druhého, který ovšem jen nastřelil beton gólmana Marka.

Hosté si následně vzali oddechový čas a oba týmy během něj vystřídali brankáře. Do branky domácích se postavil Daniel Vacula, svatyni hostů od nynějška bránil Kryštof Mrázek. A nový muž v bráně Slavie měl hned co dělat. Ve 32. minutě sice ještě nastřelil Foerster tyč, o minutu později už se ale hosté radovali.

David Chujac se dostal na pravém kruhu k odraženému kotouči a nikým nehlídaný propálil vše, co mu stálo v cestě. Svým druhým gólem v utkání tak otočil vývoj zápasu.

Chvilku nato našel Matějka zpoza branky výborným pasem Hradila, který ale šanci na vyrovnání promarnil a na mezikruží trefil jen bránícího hráče. Přesto se ale slávisté dočkali. Tomáš Rittig se dostal ke kotouči na levém kruhu, využil clonu, která se vytvořila před Mrázkem, a zakončil přesně ke vzdálenější tyči.

Do třetí části vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu 2:2, ale ten se hned po přestávce změnil. David Chujac se dostal ke kotouči ve středním pásmu, nabruslil si s ním na levý kruh a z jeho vrcholu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Hráč s devítkou na zádech tak zkompletoval hattrick.

Prodloužení ani nájezdy vítěze neurčily

Ihned po buly ale červenobílí znovu srovnali. Duda vypálil od modré čáry a jeho ránu těsně před Mrázkem tečoval až do sítě Jakub Marek. Sešívaní se ovšem museli do konce základní šedesátiminutovky převážně bránit, jelikož nastřádali hned čtyři vyloučení. Bruslaři však ani jednu přesilovku nevyužili, a tak dospěl zápas do prodloužení.

Ani v nastaveném čase branka nepadla, i když Mladoboleslavští svého soupeře zatlačili. Následovaly samostatné nájezdy. Jely se tři série, ale ani ty vítěze utkání neurčily, jelikož se prosadili jen střelci ve druhé sérii. Matyáš Hradil zamířil přesně pod horní tyč nad lapačku gólmana. David Jirásek se pro změnu trefil nad lapačku Vaculy. V prvním přípravném utkání se tedy Slavia rozešla s Mladou Boleslaví smírně 3:3.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Byl to první zápas, takže byla naše hra samozřejmě neurovnaná. Cením si ale, že kluci utkání odbojovali na sto procent. Tak by to mělo být pořád, i když hru musíme ještě zlepšit. Největší problém byla vyloučení. Měli jsme spoustu trestů a musíme kluky upozornit, že v ostré sezoně bychom na tohle doplatili. V poslední třetině jsme se mohli za stavu 3:3 dostat do tlaku a my se místo toho necháme čtyřikrát vyloučit. To prostě nejde.“

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Byl to první přípravný zápas a my jsme přijeli ve třech lajnách. Kluci hráli podle mě velmi dobře. Místy nám docházel dech, ale kluci zabojovali a i ve třech formacích to zvládli dobře. Pro mě to byl první zápas v roli asistenta a musím říct, že je to jiné. Jako hráč člověk nemusí sledovat všechno, pro trenéra je to naopak povinnost. Doufám, že se do toho co nejdřív dostanu.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.