BK MLADA BOLESLAV
25. 8. 2017 | Redakce

Mladší dorostenci na Slavii tentokrát nestačili a v Edenu prohráli

5., pátek 25. 8. 2017
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
Čtyři dny po pondělním zápase v Mladé Boleslavi se opět střetli mladší dorostenci Bruslařského klubu a pražské Slavie. První zápas v domácím prostředí ovládli Bruslaři v poměru 5:3, odveta v hlavním městě však dopadla lépe pro domácí. Ti v utkání ani jednou neprohrávali a nakonec svého středočeského soka vyprovodili domů výsledkem 6:3.
Slavia: Janura – Srdínko, Němeček, Moravec, Bartoš, Kučera, Palát, Čapka, Kluch, Hofmann, Martinec, Černý, Svoboda, Jágr, Míšek, Sarkisyants, Rulc, Reichmann, Brummel, Staněk, Kvasnička
Ml. Boleslav: Krinwald – Kulvejt, Holoubek, Rajgl, Přenosil, Táborský, Sommer, Dlask, Moc, Kos, Kapal, Závora, Šíma, Krédl, Bartoň, Sluka
Branky a nahrávky: 5. Svoboda (Bartoš, Jágr), 25. Rulc, 26. Svoboda (Martinec, Černý), 32. Jágr (Moravec, Rulc), 44. Moravec (Bartoš), 54. Čapka – 6. Krédl (Přenosil), 27. Kos (Závora), 31. Dlask (Kapal). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 6:3.

Komentář

Sešívaní začali úspěšně. Už v páté minutě zápasu využil přesilovku Jakub Svoboda, který dorazil za záda hostujícího brankáře předchozí střelu Bartoše od modré čáry. Vedení ovšem vydrželo domácím jen 83 vteřin, kdy úspěšně zakončoval David Krédl. Nejaktivnějším ze slávistů byl v první třetině průbojný Svoboda, ale skóre se už do přestávky nezměnilo.

Domácím však parádně vyšel úvod druhé části. Nejprve Šimon Rulc dokonce při vlastním oslabení využil zmatků hostujících hráčů při rozehrávce a ani ne po minutě Jakub Svoboda svým druhým gólem v zápase zvýšil na 3:1. Mladoboleslavským musel na střídačce do duše promluvit trenér a zafungovalo to, brzy se jeho svěřenci postarali o vyrovnání.

V 27. minutě se Tomáš Kos natlačil s pukem až před bránu a osamocený brankář Janura neměl nárok gólu zabránit. V polovině zápasu pak slávistická obrana zaspala před Tomášem Dlaskem, který střelou z kruhu vymetl roh domácí branky a vyrovnal. Opět do vedení dostal domácí Vojtěch Jágr, když jeho střela vypadla brankáři z výstroje a dokutálela se za brankovou čáru. Vyrovnat mohl Dlask, ale brankář Janura jeho sólo zastavil parádním zákrokem lapačkou.

Ani ve třetí třetině netrvalo Slavii dlouho, než se gólově prosadila. Ve 44. minutě Dominik Moravec napřáhl na modré čáře a domácí znovu vedli o dvě branky. Slávisté se ve skóre vyrovnali předchozí porážce s Boleslaví venku ale to jim nestačilo. Šest minut před koncem Adam Čapka přesnou střelou z pravého kruhu pro vhazování upravil na konečných 6:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „První třetina byla z naší strany velmi špatná. Věděli jsme, že Boleslav bude hrát agresivní hokej a mohli jsme být rádi, že byl po první třetině stav zápasu jen 1:1. Od druhé třetiny jsme se zlepšovali a pomohlo nám, že jsme hru stáhli na tři útoky. Někteří kluci si musí uvědomit, že musí podat daleko lepší výkon, aby se v pětkách udrželi.“

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): „Přijeli jsme bez tří reprezentantů, kteří jsou schopní strhnout celé mužstvo, a to se samozřejmě projevilo. Bez nich to bylo těžké, chyběl nám tlak do brány a pořád jsme jen honili puky po rozích. Od začátku přípravy nás trápí to, že sice jsme schopni vyrovnat i dvoubrankovou ztrátu, ale hned vzápětí zase inkasujeme další gól, což se stalo i dnes.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.