BK MLADA BOLESLAV
8. 9. 2017 | Jaroslav Kindl

Junioři vstoupili do sezóny úspěšně, zlomili Třinec

1., pátek 8. 9. 2017
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Junioři mají za sebou úspěšný vstup do nové sezóny. Na domácím ledě si proti Třinci vybudovali čtyřgólový náskok, který už hosté nedohnali. Snaha se jim však nedala upřít. V poslední desetiminutovce Třinec snížil dvěma góly. Uklidňující boleslavská trefa přišla dvě minuty před koncem. Před sirénou stačil Třinec ještě jednou skórovat. První zápas sezóny tedy boleslavští junioři zvládli za tři body.
Ml. Boleslav: Krofta – Linhart, Mašek, Uřídil, Chujac, Klikorka, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Straka, Tóth, Kalaš, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Dvořák.
Třinec: Loubal – Hrachovský, Krzak, Radzienciak, Rufer, Marguš, Adámek, Homola – Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Puzoň, Przybyla, Irgl, Peterek, Raška, Papaj, Najsar, Molin.
Branky a nahrávky: 13. Kerda (Krejčík), 25. Pawliczek (Dvořák, Horský), 33. Pawliczek (Straka), 47. Flynn (Straka, Uřídil), 59. Flynn (Krejčík) – 52. Raška (Kaukič), 57. Kaukič (Peterek, Radzienciak), 60. Peterek (Raška, Kaukič). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Zídek, R. Špringl. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 62. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3.

Komentář

První utkání této sezóny začalo svižně, ale s velkým počtem nepřesností. Vystižené přihrávky končily většinou nahozením na soupeřovu bránu. Růžky vystrčil ve druhé minutě Krejčík, který dojel nahozený kotouč a pokusil se zblízka dorazit puk. O chvíli později zahrozil střelou zblízka Jindra.

Třinečtí měli dobré pasáže, v nichž drželi puk. Dopláceli však na mizernou produktivitu. Ve 13. minutě potrestal chybu v hostující rozehrávce Dušan Kerda. O pár minut později dostal vynikající přihrávku do jízdy Straka. Hostující gólman Loubal ale předvedl rovnocenný zákrok. V poslední minutě úvodní třetiny Třinec zatlačil Boleslav do obranného pásma, gól ale nepadl.

Hned na začátku druhé třetiny pálil z voleje Plitko. Jeho rychlou střelu zastavil parádní zákrok Krofty. Třinečtí však zlobili i nadále. Za zmínku stála šance Kaukiče. Puk se zpoza brány odrazil přímo na jeho hůl, ale třinecký útočník poslal puk vysoko nad bránu. Přestože měli opticky navrch Třinečtí, z gólu se radovala Boleslav. Ve 24. minutě se prosadil z dorážky Dominik Pawliczek. V polovině třetiny musel gólman Krofta řešit samostatné nájezdy Plitka a Irgla.

Obrovský tlak v třinecké přesilovce domácí ustáli. A následně dokonce skórovali. Návrat z trestné lavice oslavil gólem Dominik Pawliczek, který prostřelil Loubala. Třinecký tlak ale pokračoval. Nebezpečné nahození Irgla Krofta zlikvidoval i díky štěstí a pomoci spoluhráčů. Stejně jako v první třetině pak Třinečtí zamkli Boleslav ve vlastním pásmu. Domácí reagovali oddechovým časem a neinkasovali.

Ve třetí třetině Třinec stupňoval svůj tlak. Jeho hráče ovšem provázela smůla. Puk se dvakrát kutálel kolem brankové čáry. Hned poté mohl naopak zvýšit Krejčík, ale nepodařilo se mu přehodit beton hostujícího brankáře. Ve 47. minutě výborně napadal boleslavskou rozehrávku Mach. Bruslařům se ale kotouč povedlo udržet. A když se poté na kruhu dostal k puku Oscar Flynn, zamířil přesně. V 51. minutě odpověděl Adam Raška a vlil tak Třineckým novou krev do žil. Pět minut před koncem obstaral další snížení Lukáš Kaukič. Hosté se dostali téměř na dostřel a zkusili hru bez gólmana. Netrvalo však dlouho a uklidňující gól vsítil Oscar Flynn. Čtyři vteřiny před koncem ještě korigoval na konečných 5:3 Jonáš Peterek.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a získali tři body. Třinec je kvalitní mužstvo a nečekali jsme nic lehkého. Nás dnes držela naše produktivita. Soupeř naopak svoje šance neproměňoval. Důležité bylo, že jsme neinkasovali v závěru druhé třetiny, kdy nás soupeř hodně zamkl.

Vlastimil Wojnar, HC Oceláři Třinec: Nastoupili jsme jako mistři světa. První třetinu jsme zaspali a mysleli si, že se Boleslav porazí sama. Druhá třetina byla mnohem lepší, ale dostáváme hodně gólů po individuálních chybách. Vlastní šance neproměňujeme. Boleslav si vítězství zasloužila, jejich hráči padali do střel, my ne. Musíme se nad sebou zamyslet.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.