BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2017 | Anna Mikulová, Dominik Špringer, Anna Mikulcová

Stále neporaženi. Junioři v prodloužení udolali Zlín

4., sobota 16. 9. 2017
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n - I po čtvrtém utkání letošní sezony nezažili mladoboleslavští junioři hořkost porážky, i když v souboji z Berany ze Zlína tomu byli zatím nejblíže. Bruslařům nevyšel úvod zápasu a hned v první minutě inkasovali, ovšem ještě do konce třetiny dokázali duel třemi trefami otočit a zdálo se, že v klidu kráčejí za dalším vítězstvím. Domácí však ve zbytku zápasu nesložili zbraně, dali dvě branky a jelikož Bruslaři svou čtvrtou trefu v základní části nepřidali, přišlo na řadu prodloužení. Když už se zdálo, že v něm budou rozhodovat samostatné nájezdy zasáhl Oscar Flynn, který svou druhou trefou v zápase rozhodl o osudu utkání. O další vítězství budou junioři bojovat tentokrát na domácím ledě ve čtvrtečním utkání proti Kometě.
Zlín: Huf – Martínek, Augustin, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček, Marek, Kollár – Fryšara, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Václavek, Hefka, Kenša, Dobiáš, Dlabaja
Ml. Boleslav: Marek – Linhart, Uřídil, Chujac, Klikorka, Kuchař, Šanko, Horský, Nepokoj, Foerster, Kerda, Straka, Tóth, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Grim, Pawliczek, Dvořák
Branky a nahrávky: 1. Fryšara (Jenáček), 30. Fryšara (Mikulec, Dluhoš), 51. Dlabaja (Mikulec) – 15. Krejčík (Jindra), 16. Flynn (Krejčík), 20. Chujac (Klikorka), 65. Flynn (Uřídil). Rozhodčí: Šudoma – Holibka, Kučera. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 25:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Zlínští junioři se svém druhém utkání na domácím ledě postavili proti dosavadnímu lídru tabulky Mladé Boleslavi. Domácí nastoupili s několika změnami v sestavě oproti předešlému zápasu, v brance se představil Daniel Huf. Berani začali nebojácně a hned z první akce vytěžili vedoucí gól. Ve 30. vteřině zápasu se k puku po přihrávce Jenáčka dostal Štěpán Fryšara, který svižnou střelou překvapil brankáře Vlastimila Marka. Hosté se následně snažili o rychlé vyrovnání, ale k tomu jim nepomohla ani nabízená přesilovka.

Příležitost zahrát si v početní převaze dostali v polovině první části i domácí, kdy se do několika zajímavých šancí dostal Jan Václavek, ale brankáře Marka se mu nepodařilo překonat. Po ubráněném oslabení se do útočné chuti naopak dostali hosté a vytěžili z toho hned vyrovnávací branku. Zmatků v obraně Beranů v 15. minutě využil Matěj Krejčík, který z blízkosti překonal Hufa. V následující minutě se obrana zapomněla podruhé a Huf tak zůstal tváří v tvář Oscaru Flynnovi. Samostatný únik zakončený kličkou do backhandu napoprvé Hufa nepřekonal, ale boleslavský útočník se následně dokázal rychleji zorientovat a dorazil puk do zcela odkryté brány – 2:1 pro hosty.

Oba týmy pokračovaly v útočné aktivitě, ale závěr první části hostům. Boleslavské výpady ohrožovaly domácí obranu a především brankáře. Svou aktivitou vytěžili v poslední vteřině úvodní třetiny další gól, kdy Hufa po rychlé spolupráci překonal přesnou střelou do horního růžku David Chujac.

Do druhé části vstoupili aktivně Berani, kteří se snažili o rychlou nápravu nepovedeného závěru první části. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy si udržovaly aktivní hru směrem dopředu. Veškerá útočná snaha však zpravidla končila u obránců a zmařených rychlých protiútoků. Huf v domácí brance byl v permanenci, ale odolal střelám jak Pawliczeka, tak Foestera. Zmatky ve zlínské obraně vyvrcholily samostatným únikem Dušana Kerdy, kterému v provedení blafáku zamezil až v poslední chvíli Martínek za cenu faulu.

Snahu hostů podpořenou přesilovku ale zhatil Straka, který útočným faulem srovnal počty hráčů na ledě. Toho využili po několika vteřinách domácí. Rychlá kombinace hned po buly vyústila ve 30. minutě v kontaktní branku, která byla výsledkem pěkné kombinace Mikulce s Dluhošem. Na jejím konci byl Štěpán Fryšar, který se štěstím protlačil puk za záda hostujícího Marka a připsal si druhou trefu v dnešním utkání. Velkou šanci na vyrovnání měli následně Berani ve 37. minutě, kdy na trestnou lavici usedl hostující Borský. Rychlá kombinace Martínka s Václavkem, ale skončila jen na tyči.

Od konce druhé třetiny se hra přiostřila, osobních soubojů a menších rozepří přibylo i ve třetí třetině. Berani se snažili o vyrovnání, ale okének v obraně využívali hosté, jejichž šance musel hasit pohotový Huf. Mladá Boleslav měla k dispozici i další přesilovku k navýšení náskoku, ale zlínští junioři se ubránili a sami udeřili. V 51. minutě se, po rychlém přesunu přes střední pásmo, k puku dostal Daniel Dlabaja, který přesnou střelou nad lapačku hostujícího brankáře vyrovnal stav utkání na 3:3.

Oba týmy se snažily o rozhodnutí zápasu ještě v základní hrací době. Do velký šancí se dostali hostující Kerda a Krejčík, domácí útok podporovali aktivní Václavek a Mikulec. Brankáři ale v této fázi dominovali, a tak zápas pokračoval do prodloužení. Při hře tři na tři ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu a do největší šance se na straně domácích dostal Dlabaja, který ale trefil jen boční síť. V polovině prodloužení dostali hosté příležitost přesilové hry, kterou Boleslavší v 65. minutě zápasu využili. Oscar Flynn přidal druhou branku v utkání, když pohotovou střelou z vrcholu kruhů překvapil Hufa. Boleslav si tak ze Zlína odváží dva body za výhru v prodloužení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.