BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2017 | Adam Joska, Dominik Špringer

Junioři vezou z Pardubic pouze bod za prohru v prodloužení

7., čtvrtek 28. 9. 2017
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e - Junioři zajížděli do Pardubic k souboji s místním Dynamem v roli mírných favoritů, v tabulce jim totiž patřilo před tímto utkáním druhé místo a v zádech měli jedinou porážku ze šesti duelů. Avšak ani dobrý vstup do zápasu a rychlé vedení zisk všech bodů neznamenalo. Na vedoucí trefu hostí totiž dokázaly Pardubice hned dvakrát odpovědět a když po vyrovnávací trefě mladoboleslavských hokejistů žádný celek třetí branku nepřidal, rozhodovat o vítězi muselo prodloužení. V něm se více štěstí přiklonilo na stranu Pardubic, a tak si junioři připisují teprve druhou porážku v této sezoně, ale i přes to se posouvají na vedoucí příčku ligové tabulky.
Pardubice: Vlk – Pražák, Faltys, Žouželka, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Petrus, Štefka, Machač, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Černý
Ml. Boleslav: Krofta – Linhart, Uřidil, Chujac, Šanko, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Straka, Tóth, Kalas, Dvořák, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun.
Branky a nahrávky: 17. Zídek (Pochobradský, Bučko), 36. Bučko (Zídek, Štefka), 64. Zídek (Mert) – 5. Flynn (Mlčoch, Horský), 40. Dvořák. Rozhodčí: Kopeček - Laczko, Potůček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Průběh utkání: .

Komentář

Hned v úvodu se mohli hosté dostat do vedení, když Dvořák poslal kotouč do předbrankového prostoru, ale ani jeden z jeho spoluhráčů ho nedokázal nasměřovat do odkryté části branky. V 5. minutě už se ale hráči Mladé Boleslavi z gólu radovali, Oscar Flynn využil hned první početní výhodu trefou z pravé strany – 0:1. Naopak Dynamo ani jednu ze dvou přesilovek v první třetině nevyužilo, do zajímavé šance se dostalo, když Mert nahrál z levé strany před branku Machačovi, jenž mohl zakončovat ze slibné pozice, ale ke kotouči se ideálně nedostal. Na začátku 17. minuty už se domácí dočkali vyrovnání, Václav Zídek se ujal puku ve středním pásmu, najel si s ním do středu levého kruhu, odkud vystřelil. Krofta sice dokázal proti jeho pokusu zasáhnout betonem, ale kotouč mu nakonec propadl až za brankovou čáru – 1:1.

Boleslavští se i na začátku druhé třetiny dostali do velké šance, Flynn vypálil po rychlém útoku z pravé strany, od brankáře Vlka se kotouč jen odrazil ke Kalašovi, ale ten z první místo do odkryté části brány vypálil pouze do ochranné sítě. Na druhé straně předvedli domácí pěknou akci v polovině utkání, Zídek nahrál zpětnou přihrávkou na Štefku, ten našel před branku si najíždějícího Pochobradského, který však zakončil jen do betonu gólmana. Po ubráněné přesilovce se mohl do samostného úniku dostat Zídek, byl zcela sám na útočné modré, jenže Mert mu nahrál hodně nepřesně. Ve 36. minutě tlak Pardubice nakonec vyústil v branku, Zídek poslal kotouč mezi kruhy na Martina Bučka, který svou přesnou trefou otočil vývoj utkání – 1:1. Jenže dvacet vteřin před koncem třetiny domácí neuhlídali v předbrankovém prostoru Jana Dvořáka, kterému se podařilo dostat puk za záda Vlka a vyrovnal – 2:2.

Východočeši se museli ve třetí dvacetiminutovce dvakrát bránit v oslabení, to se jim povedlo. Do jediné nebezpečnější akce se dostával Maršoun, který mohl dorazit kotouč do prázdné branky, jenže na kotouč včas nedosáhl. Přestože se oba týmy snažily rozhodnout duel v základní hrací době, hra byla plná nepřeností a zápas dospěl až do prodloužení. V něm minutu před koncem rozhodl o bodu navíc pro Pardubice Václav Zídek. Nabruslil si s kotoučem do podobné pozice jako při své první brance a vypálil přesně do vzdálenějšího horního rohu branky – 3:2.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.