BK MLADA BOLESLAV
1. 12. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Junioři podlehli na domácím ledě Olomouci. Inkasovali v poslední sekundě prodloužení

21., pátek 1. 12. 2017
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – V pátek večer přivítali junioři BK Mladá Boleslav na domácím ledě Olomouc. Ta zvládla nástup do utkání lépe a vedla po první třetině už o dvě branky. Boleslavští poté ještě snížili a ve třetí třetině vyrovnali. Svůj tlak v poslední dvacetiminutovce však nedokázali zužitkovat v rozhodující branku. V prodloužení pak smolně inkasovali pouhou sekundu před koncem. Bruslaři tak získali pouze bod.
Ml. Boleslav: Krofta – Linhart, Uřidil, Chujac (A), Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Tóth, Kalaš, Grim, Najman, Krejčík (C), Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Olomouc: Ovčaři – Szturc, Rutar, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek, Janků, Husták, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier (A), Macuh, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Machálek, Kuba (A)
Branky a nahrávky: 36. Krejčík (Pawliczek, Najman), 47. Krejčík (Uřidil, Mlčoch) – 11. Machálek (Hajšmana), 15. Pěcha (Tomaník, Říčka), 65. Jelínek (Kuba, Marek). Rozhodčí: Veselý – Maštalíř, Řezníček. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3p.

Komentář

Úvod zápasu vyšel rozhodně lépe Hanákům. Začalo to nevyužitou gólovou šancí Zdeňka Křížka, který netrefil odkrytou branku. Následně se prosadil Jan Machálek, který se se svou střelou u levé tyče nemýlil.

Netrvalo dlouho a Olomouc vedla už o dva góly. V 15. minutě navýšil na 0:2 Martin Pěcha, jenž využil zakrytého výhledu mladoboleslavského brankáře Michala Krofty. Závěr první třetiny pak nenabídl moc záživnou podívanou. Boleslavským hráčům se nedařilo soupeře ohrozit výraznějšími střelami. Po dvaceti minutách tedy Olomouc vedla překvapivě 2:0.

Na začátku druhé třetiny měla také více ze hry Olomouc. Rok Macuh chtěl protlačit kotouč pod Kroftovými betony, jenže to mu nevyšlo. Hanáci se z dalšího gólu neradovali.

Hra plynula dál, ale stále bez dalších branek. V polovině utkání však mohl navýšit vedení Olomouce Jan Beier. Olomoucký hráč z dobrého postavení ale pravý roh Kroftovy branky netrefil. Ve 36. minutě se však snížení dočkali hráči Bruslařského klubu. Přečíslení třech na jednoho zakončil parádní trefou do odkryté brány Matěj Krejčík.

Zkraje druhé třetiny hrála Olomouc přesilovou hru, v níž si vytvořila tlak, ze kterého vzešlo několik šancí. Ty ale Hanáci nevyužili. Naopak to byla Mladá Boleslav, které se podařilo vyrovnat. František Uřidil vystřelil od modré čáry, přičemž kotouč dostal mezi tři tyče Matěj Krejčík, jenž se radoval ze své druhé branky v zápase.

Olomouckým hráčům jako by v dalších minutách úplně došel dech. Bruslaři měli více ze hry a soupeře přehrávali. Rozhodnout mohl například Ondřej Najman, kterému pohledně přihrál zpoza brány Dominik Pawliczek. Hokejista vypůjčený z extraligového A týmu však zápas nerozhodl. I proto se ve ŠKOENERGO Aréně hrálo prodloužení.

V prodloužení viděli diváci několik zajímavých šancí, jenže už se zdálo, že zápas dospěje do samostatných nájezdů. Olomouc však, na rozdíl od Mladé Boleslavi, nevypustila závěr zápasu a rozhodla gólem sekundu před koncem, když puk při závaru dostrkal mezi tři tyče Radek Jelínek. Bonusový bod tedy získala Olomouc, která zdolala domácího favorita utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Vstup do zápasu z naší strany nebyl vůbec špatný. Chtěli jsme navázat na předchozí venkovní zápasy, v nichž jsme získali pět bodů. Laxností některých hráčů jsme se srazili dolů a za stavu 0:2 to byl boj o to dát první gól. To se podařilo a ve třetí třetině jsme dokonce vyrovnali. Potom jsme měli i převahu, jenže jsme utkání nedokázali zlomit na naši stranu. Co se týče prodloužení, tak tam už rozhodují individuální chyby. Je to ale samozřejmě škoda. Mohli jsme jít do nájezdů, mohli jsme prohrát i v nich, ale určitě je to pro nás smůla. Štěstí jsme si však urazili naší laxností.

Co se týče Ondřeje Najmana, který za nás nastoupil, tak to bylo po dohodě s trenéry A týmu. Volali nám v pátek před zápasem, jestli bychom ho nechtěli využít. Je po zranění a není v ideální kondici a herní pohodě. Chtěli mu tedy pomoci. My jsme toho rádi využili. Jedná se o výborného hráče a v zápase nám pomohl. Jestli za nás nastoupí víckrát, to teprve uvidíme.

Trenéři juniorů HC Olomouc ohlasy k utkání dlouhodobě neposkytují. Možnost vyjádřit se odmítli i po utkání v Mladé Boleslavi.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.