BK MLADA BOLESLAV
8. 12. 2017 | Šimon Albrecht, Dominik Špringer

Junioři na Kometu nevyzráli ani na druhý pokus

23., pátek 8. 12. 2017
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Druhé vzájemné měření sil dopadlo stejně jako to první v Mladé Boleslavi, ani tentokrát totiž junioři nedokázali na své soupeře z Brna vyzrát. První třetina byla z obou stran opatrná a i když měli mladoboleslavští hráči mírnou střeleckou převahu, branky začali střílet domácí hráči. Ti se prosadili hned v úvodu druhé části hry. Na tuto trefu pak dokázala Kometa navázat dalšími třemi přesnými zásahy v řadě, a i když Bruslaři v závěru zápasu stahovali, na body to nestačilo. Již zítra mají šanci na nápravu v dalším venkovním duelu na ledě Jihlavy.
Kometa Brno: Holík – Trnka, Slabý, Jurnečka, Krejčí I., Jeřábek, Kowalczyk, Mlčák – Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí II.
Ml. Boleslav: Krofta (46. Špirek) – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Dvořák, Tóth, Kalaš, Grim, Šípek, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Branky a nahrávky: 22. Čejka (Ferda, Krejčí I.), 31. Kowalczyk (Gajarský), 44. Krejčí II. (Matula, Hasoň), 46. Střondala (Svoboda), 52. Svoboda – 46. Grim, 59. Dvořák, 60. Foerster (Šípek). Rozhodčí: Čech, Vrba – Komínek, Měkýš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3

Komentář

Do první dvacetiminutovky vstoupili aktivněji hosté. Uzamkli Kometu v pásmu a snažili se dát vytoužený rychlý první gól. Brno postupem času srovnalo se soupeře krok, ale do šancí se taktéž nedostávalo, přičemž hra se přelévala ze strany na stranu. S koncem třetiny bylo k vidění v celku dost šancí. Na jedné straně Střondala pálil dvakrát jen těsně mimo, na té druhé zahrozil Dvořák. V první třetině jsme se ale branky nedočkali.

Ve druhé části byl k vidění úplně jiný hokej. Kometa se nahrnula do útoku, a neuběhly ani dvě minuty a už se mohla radovat. Radim Ferda nahazoval na bránu, ale brankáři puk vypadl z výstroje, a tak ho do brány pohotově zametl Jakub Čejka - 1:0. Takový začátek prostřední dvacetiminutovky s Mladoboleslavskými pořádně zamával. Domácí to vycítili a snažili se z toho vytěžit další branku, ale nakonec přišla jen série vyloučení. Kometa v půlce druhé třetině hrála přesilovku pět na tři a nakonec s ní naložila podle představ. Adam Gajarský našel na pravém kruhu dobře najetého Daniela Kowalczyka , který svižnou střelou zápěstím překonal Kroftu - 2:0. Zbytek třetiny se pak dohrálo v klidnějším tempu a do šaten se šlo za stavu 2:0.

Třetí třetina přinesla gólové hody. Domácí byli hned z kraje třetiny při chuti a dvěma rychlými góly si vytvořili dokonce čtyřbrankový náskok. Ve 43. minutě se k dorážce odraženého puku dostal Petr Krejčí II. a nekompromisně zakončil - 3:0. Za necelé dvě minuty vysunul Matěj Svoboda krásným pasem do samostatného úniku Vojtěcha Střondalu, který při první střele neuspěl, ale dorážku zametl k bližší tyčce - 4:0. Kroft se při celé situaci ještě po puku natahoval, ale na Střondalovu dorážku nestačil.

Po čtvrté inkasované brance přepustil své místo v brance hostů Adamu Špirkovi. Kometa sice vedla o čtyři branky, ale Mladoboleslavští o sobě také dali vědět. Po Střondalově gólu našel rychlou odpověď středočeský útočník Jan Grimm, který v útočném pásmu dostal až příliš prostoru, prokličkoval před Holíka a nekompromisně zavěsil pod víko - 4:1. O pár minut později se z pravého kruhu prosadil Matěj Svoboda, který přesnou střelou k tyči zvyšoval na 5:1. Následovalo několik obrovských šancí hostů, ale žádná neskončila gólem. Když už to vypadalo, že zápas skončí vysokou výhrou Komety, tak se Mladoboleslavští přece jen ještě ozvali. V poslední minutě zápasu se o gól svého týmu postaral Jan Dvořák když ve skrumáži před bránou zametl puk mezi Holíkovy betony - 5:2. O pár sekund později se prosadil ještě Petr Foerster, který střelou z ostrého úhlu překvapil Holíka a tomu puk záhadně propadl mezi betony. Kometa měla v utkání výrazně navrch a zaslouženě zvítězila za tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Odehráli jsme dobré utkání. Dvě branky na konci duelu byly zbytečné, ale jinak jsme celý zápas zvádli dobře a jsme rádi za tři body.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Zápas jsme prospali. Příprava na utkání neproběhla ideálně a domácí si vytvořili takové vedení, které se těžko dohánělo. Z naší strany to byl velmi špatný duel.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.