BK MLADA BOLESLAV
21. 12. 2017 | Matěj Vybíral, Dominik Špringer

Junioři po statečném výkonu odjíždějí z Plzně s prázdnou

28., čtvrtek 21. 12. 2017
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň - Po čtyřech prohrách v řadě odjížděli mladoboleslavští hokejisté na led vedoucího celku soutěže z Plzně s nadějí na ukončení nelichotivou série a nutno podotknout, že od toho Bruslaři nebyli vůbec daleko. Junioři totiž šli v úvodní třetině jako první do vedení, ovšem to jim nevydřelo ani celou minutu a domácí Indiáni srovnali. Ve druhé části duelu se situace opakovala. Znovu to byli boleslavští hráči, kteří se ujali vedení, ale Plzeň znovu stihla krátce před koncem druhé třetiny srovnat krok. Utkání plné šancí a výtečných zákroků brankářů na obou stranách tak rozhodla závěrečná třetina, v ní už však bohužel pálil do černého pouze výběr domácích, který dvěma slepenými trefami v úvodu závěrečné části rozhodl. Bruslaři ještě bojovali, vytvořili si další šance, ale utkání již zvrátit nedokázali.
Plzeň: Beran – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel, Čechura – Reitspies, Červenka, Hanzlík, Markov, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Kokoška, Vracovský, Eret, Váňa, D. Roubal
Ml. Boleslav: Krofta – Mašek, Linhart, Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Kousal, Grim, Najman, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Maršoun
Branky a nahrávky: 15. Reitspies (Vracovský, Štěpánek), 40. Hanzlík (J. Roubal, Sysel), 44. Eret (Kokoška), 46. Eret (Vavřička, Beran) – 15. Najman (Kousal, Flynn), 28. Jindra (Kerda, Linhart). Rozhodčí: Malota – Malý, Šimán. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 39:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Komentář

Úvod utkání nabídl vyrovnanou podívanou, oba brankáři si připsali několik dobrých zákroků, ale na první branku se čekalo. Poté převzali iniciativu bruslaři, Flynn dvakrát nebezpečně pálil během jediného střídání, avšak Beran držel nerozhodný stav. Ten však neplatil o chvíli později, když Kousal našel přihrávkou zpoza brány volného Ondřeje Najmana, který se z první trefil pod horní tyč.

Západočeši se však s tímto stavem nesmířili a srovnali už za 17 vteřin! Do brejku se dostal Vracovský, Krofta jeho zakončení vyrazil jen před sebe a Vít Reitspies už doklepl kotouč do sítě. Pokračovala hra ze strany na stranu, největší šanci si vytvořil z úniku Kerda, ale Beran si připsal důležitý zákrok a Plzeň podržel.

Druhá perioda byla ještě mnohem více útočnější, hrálo se ze strany na stranu. První šanci si vytvořil Dvořák, který přečíslení dva na jednoho řešil střelou, Beran byl pozorný. Plzeň se poté mohla dostat do vedení v oslabení, kdy ujel Vavřička, který přestřelil, poté při brejku zakončoval Eret, avšak Krofta se stihl přesunout a betonem zasáhl. A tak šli do vedení Středočeši. Kerda se vyjel do palebné pozice, Beran kotouč vyrazil jen před sebe a z dorážky skóroval Jan Jindra. Puku se za brankovou čáru nechtělo, ale nakonec tam pomalu doklouzal.

K vidění bylo i nadále velké množství šancí. Když Beran přišel po závaru o hůl, tak pálili Kousal a Flynn, ale plzeňský brankář odolal. Poté v útočném pásmu roztočili kolotoč domácí, ale Krofta stále držel těsně vedení Bruslařů. O malou chvíli později se do brejku dostal Eret, ale jen nabídl touš lapačce hostujícího gólmana. Hned poté se před bránou na druhé straně zjevil osamocený Maršoun, Beran dokázal jeho bekhendové zakončení vyrazit na horní tyč.

Obrovskou šanci měl Pour, jenž dostal přihrávku před bránu, položil si Kroftu a bekhendem už zakončoval do odkryté brány, mladoboleslavský brankář však na led položil na poslední chvíli hůl a skvěle zasáhl! V závěru si ovšem Plzeň vypracovala přesilovku, ze které udeřila. Štěpán Hanzlík dlouho držel kotouč mezi kruhy, nakonec vypálil a trefil se přesně do pravého horního rohu. Před třetí částí byl tedy stav opět nerozhodný.

V poslední periodě to byli domácí, kteří byli aktivnějším týmem a rychle se dostali do vedení. Petr Eret vyrazil po buly ve středním pásmu do útoku a Kroftu překonal se štěstím mezi betony. O malou chvíli později se radoval Jakub Pour, ale jeho branka nemohla být uznána pro vysokou hůl. Ještě v téže minutě se však trefil podruhé Petr Eret, který zavezl kotouč do pásma a vyslal na bránu pěkný pokus nad beton, na který nedokázal Krofta zareagovat.

Bruslaři už marně dotahovali dvoubrankovou ztrátu. Šance si sice vytvořili například Flynn, Horský nebo Krejčík, ale Adam Beran předváděl neskutečné zákroky a držel stav 4:2. Ovšem Michal Krofta nezůstával pozadu a například se výtečně přesunul proti střele Hanzlíka nebo vychytal únik Davida Roubala, při dalším brejku Vracovského v oslabení mu zase pomohla tyč. Branka už tedy nepadla a Plzeň slaví vybojované vítězství 4:2.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Byla to vydřená výhra, zejména v první třetina byla Boleslav lepším týmem, nás podržel brankář Beran. Díky tomu nám neodskočili, což nám vyhovovalo a ve třetí třetině si už hráči uvědomili, co mají hrát. Začali jsme střílet na bránu a dva góly tam padly. Poslední část už byla dobrá.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Z obou stran to bylo vyrovnané utkání. Udělali jsme ale pár chyb, třeba při třetím gólu, který jsme dostali hned po buly ve středním pásmu, poté z rychlé akce na 4:2. Chytali skvěle oba gólmani, kteří pochytali na každé straně mnoho vyložených šancí. Je to škoda, na ten bod jsme měli a sehráli jsme vyrovnaný duel, akorát Plzeň měla větší štěstí v koncovce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.