BK MLADA BOLESLAV
5. 1. 2018 | Zdena Bobková

Boleslavští junioři přehráli favorizované Kladno 5:1

29., pátek 5. 1. 2018
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. – Mladoboleslavští se v pátek navečer postavili favorizovanému Kladnu, s nímž v říjnu prohráli na nájezdy 3:4. První třetina byla z obou stran vyrovnaná a žádný gólový zápis nepřinesla, ta druhá už ale rozepsala gólový účet, Bruslaři v ní vstřelili tři branky aniž by sami inkasovali a dali tak dobrý základ konečné výhře 5:1. Skvěle chytající gólman Špirek bohužel neudržel čisté konto, přišel o něj minutu před koncem utkání.
Ml. Boleslav: Špirek (Marek) – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka, Grim, Najman, Krejčík, Flynn, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Kladno: Stahl (Blažek) – Kryll, Zich, Cibák, Klusáček, Šíma, J. Kučera, Müller – Gnusin, Patyk, Jelínek, Řepka, Shildhabel, Vildumetz, Husarik, Keszi, M. Kučera, Březina, Svoboda
Branky a nahrávky: 22. Maršoun (Najman, Flynn), 32. Pawliczek (Krejčík, Maršoun), 36. Najman, 55. Flynn (Uřídil, Linahrt), 56. Kerda (Chujac) – 60. Schildhabel (Patyk, Keszi). Rozhodčí: Veinfurter – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 6:7, navíc Dvořák (MBL) 10min. vražení zezadu. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 92. Střely na branku: 44:29. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Komentář

První třetina byla z obou stran vyrovnaná. Mladoboleslavští si navíc hned na úvod utkání zahráli přesilovku, když 15 vteřin po úvodním hvizdu putoval za podražení na trestnou lavici Schildhabel. Jenže domácím přesilovka vůbec nevyšla, na místo toho se před domácím Špirkem ocitl kapitán hostí Patyk, který dorážel puk z bezprostřední blízkosti. Při hře pět na pět byli poté aktivnější hosté, kteří si navíc vynutili dva fauly domácích a Boleslav tak musela hrát přes minutu pouze ve třech. Ve velké šanci byl hostující Cibák, kterou Špirek i se štěstím vyrazil nad sebe. Boleslav ale dvojnásobnou přesilovku hostí přečkala a pomalu se začala dostávat do tempa. V dobré příležitosti byl Najman, který si objel bránu a zakončoval k pravé tyči, ale na Stahla tímto nevyzrál. Flynn navíc nedlouho poté trefil břevno. Boleslav byla v závěru třetiny mírně aktivnější, zato Kladno více hokejovější, dostávalo se i do dvojnásobných úniků. Na obou stranách ale čarovali oba gólmani, kteří určili, že i po dvaceti úvodních minutách zůstávalo skóre nerozhodné.

Domácí vstoupili do druhé dvacetiminutovky s velkým odhodláním, nejprve se v šanci ocitl Najman, který ale nepřehodil ležícího Stahla. Poté byl vyloučen hostující Zich za hákování a rázem tu byla příležitost pro domácí, kterou beze zbytku využil Petr Maršoun, který dostal od Najmana přihrávku mezi kruhy a poslal kotouč do šibenice. Na druhé straně se zničehonic ocitl Vildumetz, ale Špirek jeho ránu pokryl. Po prvním gólu se hra, ačkoli i v první třetině byla atraktivní, ještě více zrychlila a přibylo i šancí na obou stranách. Kladenští měli mnoho šancí, za zmínku stojí určitě rána Kučery, proti které musel Špirek rychle zasáhnout lapačkou. Poté se ale podruhé rozjásala boleslavská hala. Maršoun nejprve sám neproměnil, ale neváhal a ihned sklepl puk na hokejku a poslal přihrávku na Krejčíka, který posunul na Dominika Pawliczka, který už zakončoval prakticky do prázdné brány. Hodně studenou sprchu pak zažili Kladenští, kteří v závěru třetiny hráli přesilovku, ale nepohlídali si boleslavskou útočnou modrou a zapomněli na Ondřeje Najmana, který všem ujel, vymíchal Stahla a poslal mu kotouč mezi rukou a betonem do brány. Do šaten se tak odcházelo za stavu 3:0 pro domácí.

Hosté se s nepříznivým skóre snažili něco udělat, na začátku třetiny se v dobrých příležitostech ocitli Müller a Řepka, který dostal namazáno a střílel z mezikruží. Nedlouho na to šli Boleslavští do čtyř a Kladenští zahájili obléhání boleslavské brány. Ve velké příležitosti byl kapitán Patyk, který zasouval do prázdné brány, ale Špirek se na poslední chvíli stihl přemístit. Poté si přesilovku zahráli dvakrát domácí, kteří si tak postupně na ledě vytvářeli převahu. V polovině poslední třetiny si domácí tým vyžádal oddechový čas, trenéři zřejmě chtěli uklidnit své svěřence, kteří směřovali k tříbodové výhře. Boleslavští si navíc poté vykoledovali svou aktivitou faul, ale než stihl rozhodčí některého z hostů vyloučit, Oscar Flynn zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Téměř o minutu později se Boleslavští rozjásali znovu, to když Dušan Kerda nahazoval na bránu z velice ostrého úhlu, ale kladenský Stahl si nešťastně kotouč srazil za svá záda. Poté byla už na Kladenských jasně znatelná frustrace ze ztraceného zápasu. Přesto se však gólu dočkali. Po faulu Foerstera přelstil boleslavského Špirka Křešimír Schildhabel a pokazil tak domácímu gólmanovi čisté konto. A že to byl gól, prakticky ani nebylo poznat, jelikož se hosté po jeho vstřelení prakticky vůbec neradovali. Utkání se pak už jen dohrávalo. Domácí v něm především díky druhé třetině rozhodli o tom, že tři body zůstanou v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Zápas byl pro nás hodně těžký v tom, že jsme to po těch porážkách chtěli zlomit. Nerodilo se to lehce, ale v té druhé třetině se nám podařilo odskočit na tři góly a myslím, že tam byl ten základ toho vítězství. Také musím vyzdvihnout parádní výkon gólmana a myslím, že i pro něj to bylo těžké, jelikož to pro něj byl zápas po dlouhé době. Kluci ale hráli tak, abychom to zvládli do konce a chtěl bych jim moc poděkovat a doufám, že to pro nás bude dobrý odrazový můstek do dalších zápasů.

Petr Tatíček, Rytíři Kladno: se po zápase odmítl vyjádřit k zápasu

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.