BK MLADA BOLESLAV
19. 1. 2018 | Michal Konvalina

Junioři v důležitém zápase přetlačili Slavii

33., pátek 19. 1. 2018
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l . B o l . - Juniorku čekal v pátek večer souboj s tabulkovým sousedem, pražskou Slavií. Pokud by Boleslav chtěla pomýšlet alespoň na předkolo play off, potřebovala bezpodmínečně vyhrát. Ve vyrovnaném utkání nakonec domácí svůj úkol splnili - ani jednou neprohrávali a díky dvěma využitým přesilovkám ve třetí třetině přehráli Pražany 4:2.
Ml. Boleslav: Špirek – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka, Najman, Krejčík (C), Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Slavia: Šorf – Hejda, Šmíd, Vobořil, Stark, Štibinger, Holý, Valík (C) – Kohút, Šmerha, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Hradil, Martínek
Branky a nahrávky: 21. Flynn (Mlčoch, Maršoun), 41. Krejčík (Straka), 54. Maršoun (Najman, Uřidil), 59. Najman (Mlčoch, Flynn) – 25. Šmerha (Valík, Šergl), 43. Šmerha (Šergl, Hejda). Rozhodčí: Veinfurter – Marek, Řezníček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Komentář

Od úvodních minut se hrál hodně vyrovnaný hokej. První zajímavější akce přišla z hole hostujícího zadáka Vobořila, proti jeho ráně od modré ale Špirek vytasil efektní semafor. Na druhé straně skončila zajímavá ofenzivní akce domácích nepřesnou nahrávkou Pawliczka. Zajímavý průnik potom předvedl Dvořák, s jeho střelou si poradil pozorný Šorf. Nato byl vyloučen Jaša, Boleslav ale přesilovku nedokázala využít. Po skončení početní výhody se opět o rozbití slávistického valu pokusil Dvořák, ani tentokrát na Šorfa nevyzrál. Na druhé straně se málem radoval kapitán Valík, jeho tvrdá rána od modré byla tečována obráncem a snášela se do brankoviště, puk ale nakonec zalehl domácí brankář. Pražané se dál tlačili do útočné třetiny, žádnou větší šanci už si ale nevytvořili. Nějkých pět sekund před sirénou potom Nepokoj prohodil puk doprava na Najmana, který ještě hledal spoluhráče před odkrytou brankou hostů, Kerda však na jeho nahrávku nedosáhl.

Ve druhé části se domácí velmi brzy radovali z gólu, do vedení je už po padesáti sekundách poslal Oscar Flynn. V kouskovaném průběhu byl nedlouho nato vyloučen domácí Křížek, a i když oslabení domácí zvládli poměrně dobře, krátce po skončení přesilovky se hosté prosadili. Z nepřehledné situace před brankou nakonec vyrovnání vytěžil Tomáš Šmerha. Prakticky okamžitě mohli navíc Pražané těžit z další početní výhody, vyloučení Maršouna však nepotrestali. Krátce po sobě pálil nebezpečně domácí Jirásek a také hostující Štibingr, gólmani však své branky uhájili. I nadále se hodně přerušovalo, ze zdlouhavé pasáže se jako blesk z čistého nebe vyjevila jen Kerdova šance – ten jel sám na Šorfa, v zakončení ale nebyl dostatečně přesný a horní růžek netrefil. Hra dostala spád až ve zhruba posledních pěti minutách. Hrálo se bez zbytečného přerušování a byl to hokej nahoru-dolů. Ke změně skóre už ale nedošlo a nepomohla tomu ani domácí přesilovka. Do kabin se tak i po čtyřiceti minutách šlo za srovnaného stavu.

V divokém úvodu padly dvě branky v krátkém sledu. Domácí kapitán Matěj Krejčík poslal svůj tým do vedení, hosté ale velmi rychle našli odpověď. Ze samostatného úniku krásným blafákem srovnával Tomáš Šmerha a zapsal tak svou druhou trefu v utkání. Hra pak nabrala poměrně slušné tempo a domácí svého soupeře možná trochu přehrávali. Žádná z jejich šancí ani na druhé straně pokusy hráčů v rudobílém ale k brankám nevedly. V polovině třetí části přišla dvě vyloučení – nejdřív domácí přestáli svou početní nevýhodu a vzápětí, když se vrátili do plného počtu, se prosadili ve vlastní početní výhodě. O trefu, jež se nakonec ukázala býti vítězná, se postaral Petr Maršoun. Hosté následně přidali, tlačili se dopředu a snažili se vyrovnat. Museli však myslet i na zadní vrátka, domácí nepřestávali útočit. Velikou šanci spálil Najman, který zblízka zakončil jen do břevna branky soupeře. Právě Ondřej Najman se však o pár desítek sekund později radoval, když v přesilovce propálil Šorfa a podtrhl tak výhru Boleslavi. Na výsledku už nic nezměnila ani závěrečná hra Pražanů bez brankáře a domácí tým tak získal velmi cenné body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav): „Bylo to těžké utkání. Oba týmy potřebují body, aby se dostaly do předkola play off, a průběh zápasu tomu odpovídal. Bylo to bojovné z obou stran, možná jsme měli trochu víc štěstí. Musím ale kluky pochválit, podali obětavý a týmový výkon. Podpořil nás i gólman, který chytal výborně. V závěru jsme asi chtěli trochu víc a štěstí jsme si přiklonili na svou stranu. Pro nás to jsou důležité body a v dalším zápase to zkusíme potvrdit.“

Jaroslav Novák (trenér HC Slavia Praha):„Myslím, že zápas byl po celých šedesát minut docela vyrovnaný. Domácím pomohlo, že využili dvě přesilovky. Tím asi rozhodli o vývoji i výsledku utkání. Soupeř měl možná i trochu štěstí…“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.