BK MLADA BOLESLAV
26. 1. 2018 | Vojtěch Drbohlav

V posledním zápase základní části junioři nestačili na Liberec

35., pátek 26. 1. 2018
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Boleslavští junioři si v posledním zápase základní části mohli polepšit a dostat se výše v tabulce. Derby s Libercem, který před utkáním měl jen o bod víc než Bruslaři, však Středočeši nezvládli a prohráli 2:5, ačkoliv měli ve druhé třetině tlak. Bílí Tygři byli ale efektivnější.
Ml. Boleslav: Krofta – Linhart, Uřidil (A), Chujac, Jirásek, Horský, Nepokoj – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka (A), Kalaš, Najman, Krejčík (C), Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Liberec: Žajdlík – Aubrecht, Krejsa, Turský, Charvát, Had, Starosta (A) – Rychlovský, Holenda, Průžek, Vlach, Juščák, Piroutek, Nezbeda (C), Jursa, Burda, Kotyza, Bouřil
Branky a nahrávky:20. Uřidil (Foerster, Najman), 25. Dvořák (Jirásek, Krejčík) – 10. Starosta (Průžek, Burda), 26. Charvát (Kotyza, Vlach), 40. Piroutek (Krejsa, Průžek), 52. Burda (Průžek), 59. Průžek (Burda, Starosta). Rozhodčí: Jechoutek – J. Svoboda, Z. Svobodová. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 38:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

Komentář

Hned zkraje utkání si oba týmy zahrály přesilovou hru, jenže ty jim nevyšly. Z rychlého protiútoku, na jehož konci stál Václav Burda, ale domácí mu neumožnili přesně zakončit. O několik minut později se už ale Severočeši radovali z prvního gólu utkání. Předchozí střelu ještě Michal Krofta vyrazil, jenže Martin Starosta už nasměroval puk do prázdné brány.

V 16. minutě byl blízko vyrovnání Patrik Straka. Boleslavský útočník však z bezprostřední blízkosti nedokázal rychle překvapit Matěje Žajdlíka v brance Bílých Tygrů. Ten se stačil přesunout, a tak Straka trefil právě gólmana. Po první třetině nakonec svítilo na tabuli vyrovnané skóre 1:1. Bruslaři totiž v závěru první dvacetiminutovky využili přesilovou hru. Přes stínící hráče se trefil do liberecké brány od modré čáry František Uřidil.

Na začátku další dvacetiminutovky viděli diváci v Mladé Boleslavi další góly. Ve 25. minutě si Bruslaři vytvořili tlak a po přesné střele se radoval Jan Dvořák. Po minutě už ale Bílí Tygři vyrovnali. Adam Charvát se šikovně trefil až od modré čáry z prostoru poblíž vlastní střídačky. Michal Krofta měl zakrytý výhled.

Boleslavští měli ale poté více ze hry a drželi Liberec pod dlouhotrvajícím, až stupňujícím se tlakem. Dostat svůj celek do vedení mohl Ondřej Najman, který si najel až k Matěji Žajdlíkovi, jehož si rozhýbal a položil, jenže nakonec trestuhodně přestřelil. V následné přesilovce už si ale Bruslaři tak dobře nepočínali a skóre utkání bylo tedy stále smírné.

Domácí sice měli ve druhé třetině celkově více ze hry, ale nevyjádřili to dostatečně gólově. Liberečtí se naopak po většinu času bránili, jenže necelou půlminutu před koncem druhého dějství využil přesilovou hru Radim Piroutek, když potrestal laxnost boleslavských hráčů, jež brankář Michal Krofta nedokázal zcela zastoupit a po střele do odkryté brány inkasoval. Po 40 minutách tedy těsně 3:2 vedli Bílí Tygři.

Na boleslavských hráčích byla ve druhé třetině znát snaha minimálně o vyrovnání. Nedokázali si ale už vytvořit tak souvislý tlak jako ve druhé třetině. Liberci se podařilo v 52. minutě odskočit na 4:2. Bílí Tygři dostali pohotově puk zpoza brány a rychlou střelou překvapil gólmana Václav Burda.

V posledních sekundách se Středočeši snažili utkání ještě zvrátit na svou stranu, jenže marně. Bílí Tygři navýšili své vedení na 5:2. Při skrumáži se prosadil Jiří Průžek, asistoval mu Václav Burda. Oběma těmto hráčům se zápas nadmíru vydařil a byli významnými strůjci libereckého úspěchu z tohoto derby. Mladá Boleslav tak poslední utkání v základní části prohrála, nepostoupí tedy do nadstavbové části z nikterak komfortního postavení v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Bohužel rozhodla koncovka, kterou měl soupeř lepší. Myslím si, že je škoda druhé třetiny, kdy jsme měli velký tlak a šance v přesilovkách. Góly jsme ale nedali. Mohli jsme klidně dát dva nebo tři góly. Na kdyby se ale nehraje a musíme soupeři pogratulovat. Nyní se budeme připravovat na další část soutěže.

Valdemar Jiruš (TJ Bílí Tygři Liberec): V tomto utkání, podobně jako celou sezónu, jsme měli v týmu šest mladých hráčů. Poradili si s tím velice dobře. Dvě třetiny se podle mě hrál vyrovnaný hokej. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, hru jsme kontrolovali a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.