BK MLADA BOLESLAV
21. 10. 2017 | Zdena Bobková

Mladší dorost po dramatickém utkání zdolal Motor

10., sobota 21. 10. 2017
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Boleslavští byli od začátku lepším týmem a postupně si vybudovali tříbrankové vedení. Do třetí třetiny vstupovali za stavu 3:0, ale budějovický Motor na začátku třetiny zabral a třemi rychlými brankami vyrovnal. Boleslav se pak dokázala srovnat a ještě zavelet k tlaku. Čtvrtou branku a plný tříbodový zisk pak pečetil Jakub Zajíček, který rozhodl o tom, že tři body zůstávají v Mladé Boleslavi.
Ml. Boleslav: Kmec (Krinwald) – Sommer, Přneosil, Táborský, Rajgl, Holoubek, Kulvejt, Pokorný – Závora, Zajíček, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Haas, Moc, Šima, Kos
Č. Budějovice: Korytar (Lidák) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach – Hrakholski, Michal, Hanák, Anderle, Ryba, Brouček, Březina, Schwartz, Janoch, Lukeš, Pouzar
Branky a nahrávky: 4. Šíma (Zajíček), 6. Hašlar (Kredl, Haas), 30. Závora (Dlask, Kapal), 56. Zajíček (Dlask) – 42. Svach (Janoch, Anderle), 44. Brouček (Ryba), 45. Anderle (Hanák, Janoch). Rozhodčí: Demuth – Horažďovský, Vodák. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Komentář

První třetina patřila především domácímu celku, který na svého soka nastoupil útočným a živým hokejem. Po necelých čtyřech minutách hry se Bruslaři radovali z první branky, kterou zaznamenal Petr Šíma. Budějovičtí se sice ihned snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale Hrakholského rána postrádala výšku a Kmec kotouč vyrazil. Ihned z protiútoku se ale opět prosadili domácí, kteří obsadili pásmo a Jan Hašlar svou ránou rozjásal domácí halu podruhé. Hosté měli poté příležitost zahrát si přesilovou hru a ačkoli byli před Kmecem nastěhovaní prakticky celé dvě minuty, gól se jim vstřelit nepodařilo. V největší šanci byl opět Hrakholski, který netrefil volné místečko v Kmecově brance.

Hra se poté trochu uklidnila, domácí možná uspokojeni dvougólovým náskokem trochu polevili z prvotního náporu a Budějovičtí možná lehce frustrovaní z toho, že se jim nepodařilo vstřelit brzký kontaktní gól. V pěkné šanci se poté ocitl Brouček, který si dokázal proklestit cestu do útočného pásma, ale nastřelil pouze boleslavského gólmana. V závěru třetiny mohl ještě třetí branku přidat Závora, ale jeho rána zamířila nad břevno budějovické branky.

Hosté vstoupili do druhé třetiny velice bojovně, a Kmec musel zasahovat proti pokusům Dvořáka nebo Svacha. Oba pokusy ale budějovičtí hráči vyslali z poměrně uctivé vzdálenosti. V dalším pokusu byl Pouzar, ale ten svou střelu umístil do výstroje brankáře Kmece. Poté budějovický tlak utichl, neboť se sami hosté museli bránit přesilovce domácího celku. Bruslaři svou početní výhodu ale nesehráli ideálně a nedostali se do většího ohrožení Korytarovy brány. Naopak pak sami chybovali při návratu Březiny na led, který při opuštění trestné dostal přihrávku a uháněl na Kmece.

Budějovičtí pak měli další dvě brejkové situace, ale ani jednou se nedokázali prosadit. A tak se opět potvrdilo ono pověstné „nedáš – dostaneš“. Jan Závora se natlačil před Korytara a vsítil už třetí branku domácích. Domácí si v závěru ještě dokázali vytvořit tlak, a to při signalizované výhodě po faulu Pojara. Při následovné přesilovce už ale mnoho nevymysleli a skóre se neměnilo. Do třetí periody tak Boleslav vstupovala s poměrně pohodlným náskokem 3:0

Začátek třetí periody byl pro domácí tým jako z nějakého hororu. Ještě na závěr druhé třetiny byl vyloučen domácí Dlask a po minutě hry ve třetí části se k němu přidal Kulvejt. Hosté svou početní převahu dokázali využít. Václav Svach propálil Kmece z první. Klasickou přesilovou hru hosté nevyužili, ale z následného tlaku vytěžili maximum a David Brouček rozjásal svůj tým podruhé. Domácí byli v šoku a minutu po druhé inkasované brance už doslova na ručník, jelikož Kmec lovil kotouč ze sítě potřetí. Jakub Anderle zachytil odražený kotouč a umístil jej do zívající brány, Kmec se proti jeho pokusu už nestihl přemístit. Trenér domácích si ihned po vyrovnávací brance vzal oddechový čas, aby uklidnil svůj tým.

To do jisté míry pomohlo, domácí obrana na sobě více zapracovala a více si hlídala průniky hostí, kteří po třech rychlých gólech notně ožili. Hosté se však srazili dvěma po sobě následujícími fauly a byli to opět domácí, kteří tahali za otěže utkání. Svůj tlak pak korunovala čtvrtá trefa z hole Jakuba Zajíčka, který využil nastalého zmatku v brankovišti Budějovic a přehodil Korytara. Domácí už si svůj hubený náskok hlídali a soustředili se v závěru na obranu. Hosté to ještě v závěru chtěli zkusit v šesti, ale domácí jim nepovolili odvolat Korytara dříve jak dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny. Boleslav tak až v samém závěru rozhodla, že tři body zůstanou v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler, BK Mladá Boleslav: My jsme do toho zápasu vstoupili aktivně, dobře jsme napadali, vyvrcholilo to dvěma góly. Místo toho, abychom v tom pokračovali a dál byli aktivní, tak jsme naopak přestali a můžeme být rádi, že první třetina skončila 2:0 a že nás podržel gólman. Druhá třetina už byla naprosto vyrovnaný zápas, ze kterého jsme vytěžili gól navíc a bylo to 3:0. Do poslední třetiny soupeř vstupoval s přesilovou hrou, kterou bohužel využil a snížil na 1:3, poté přišla naše individuální chyba, což znamenalo snížení na 2:3. Najednou byl soupeř na koni a bylo to 3:3. Pak to mohlo padnout na obě strany, naštěstí se pak ukázala i nějaká naše vnitřní síla a bojovnost kluků chtít ten zápas dotáhnout do vítězného konce. Naštěstí jsme ten rozhodující gól přidali my.

Radek Kampf, HC Motor České Budějovice: My jsme měli špatný vstup do zápasu, prohrávali jsme 0:2. Od poloviny první třetiny se náš výkon zlepšil a dostali jsme se i do dobrých brankových příležitostí. Škoda, že jsme je nevyužili a pokračovali jsme v tom i ve druhé třetině. I když jsme v ní dostali branku na 3:0, tak to mužstvo bojovalo dál a zápas srovnalo. Jenom škoda toho posledního gólu, při kterém jsme byli nedůrazní a z té skrumáže jsme dostali branku.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.