BK MLADA BOLESLAV
3. 11. 2017 | Šimon Albrecht, Dominik Špringer

Mladší dorostenci po divoké přestřelce nestačili na Kometu

13., pátek 3. 11. 2017
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Velmi zajímavé utkání plné branek bylo vidění v Brně. Mladým Bruslařům totiž ani šest vstřelených branek na vítězství nestačilo! Zápas, který byl jako na houpačce a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich měly pevnější nervy hráči domácí Komety, kteří tak mladoboleslavským hokejistům oplatili porážku z prvního vzájemného zápasu v této sezoně. Další zápas odehrají mladší dorostenci již tuto sobotu, když na domácím ledě přivítají Bílé Tygry z Liberce.
Kometa Brno: Vystavěl (22. Nešťák) – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, Němec, Fajmon, Furch – Žák, Brabenec, Bartes, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Harmim, Masař
Ml. Boleslav: Krinwald – Kredba, Sommr, Přenosil, Rajgl, Holoubek, Kulvejt, Pokorný – Závora, Zajíček, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Haas, Moc, Šíma, Kos, Simon
Branky a nahrávky: 3. Rašovský (Masař), 15. Kos (Malý), 20. Rašovský (Bartes), 26. Fajmon (Holemý), 50. Holemý, 54. Malý, rozh. náj. Masař – 9. Zajíček (Simon), 17. Dlask (Simon), 22. Závora, 33. Sommer (Dlask), 35. Zajíček (Kapal), 57. Dlask (Zajíček, Simon). Rozhodčí: Vepřek - Kleprlík, Měkkýš. Vyloučení: 8:6. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 52:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 6:5, 6:6, 7:6.

Komentář

Do utkání lépe vstoupil domácí celek. To se ukázalo hned ve třetí minutě, když poslal Brňany do vedení Václav Rašovský, který pěknou střelou prostřelil Krinwalda a rozesmutnil hostující střídačku. I když byli domácí stále aktivnější, tak se z branky radovali hosté. Střelou z pravého kruhu se prosadil Jakub Zajíček a rozvlnil síť i na druhé straně. Další slovo měla ale zase Kometa, když začalo v útočném pásmu řádit duo Kos – Malý, kteří se postarali o druhou branku, a to když jeli do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný našel přesným pasem Jakuba Malého, který vymetl pavučinky hostující svatyně. Tito dva dělali značné problémy mladoboleslavské obraně celý zápas. O dvě minuty později hráli bruslaři dvojnásobnou přesilovou hru, kterou ihned využil kapitán Tomáš Dlask, jehož střela nedala Vystavělovi šanci. Když to vypadalo, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, tak našel Bartes úplně volného Václava Rašovského, který vymíchal Krinwalda a poslal puk do poloodkryté klece, a připsal si tak druhý gól v tomto utkání. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:2.

Druhá perioda se nesla v podobném duchu jako ta první. Opět bylo k vidění hodně branek. Bruslaři se hned z kraje třetiny hnali za vyrovnáním, což je jim povedlo. Po chybě domácí obrany se zmocnil puku Marek Závora a Vystavěl proti jeho střele nezasáhl. Po třetím boleslavském gólu došlo na brněnské straně k střídání brankářů. Vystavěla vyměnil ve svatyni Petr Nešťák, který musel hned čelit několika jedovatým střelám soupeře. Kometa stále hrála v dobrém rozpoložení a pohodě. Potvrdila to i další branka, o níž se postaral obránce Patrik Fajmon, který si vybruslil až ne levý kruh, odkud nekompromisně zavěsil pod horní tyč. Přestože měli domácí stále hodně šancí, a Adam Holotík dokonce nastřelil tyč, z branky se radovala Mladá Boleslav. Albert Sommer nahazoval od modré a jelikož Nešťák měl zakrytý výhled, tak mu puk propadl mezi tělem a lapačkou. Bruslaři srovnali stav a vzápětí přišla další branka z holí Středočechů. Do samostatného úniku se dostal Jakub Zajíček, jenž si roztáhl Nešťáka a poslal mu puk přesně mezi betony. Hostům se tedy podařil otočit vývoj utkání a Kometa musela ve třetí třetině dotahovat jednogólové manko.

Hosté vstoupili do třetí části hry aktivně a snažili se ubránit výsledek. Hoši v modrém si ale postupně vypracovali šance, které začali zavánět gólem. Na druhé straně byla největší šancí hostů neproměněná penalta Michala Simona, na kterou obratem zareagovala Kometa gólem. Jan Holemý svojí skrytou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Následovala řada přesilovek pro bruslaře. Žádnou z nich ale neproměnili. Naopak při jedné z nich chybovali obránci v zeleném a Jakub Malý v samostatném úniku bez lítosti trestal. Hosté se snažili s vypětím všech sil vyrovnat, což se jim nakonec povedlo, když se v dalším brejku dva na jednoho opět prosadil kapitán Tomáš Dlask a zajistil svému týmu šanci na vítězství.

Třetí dvacetiminutovka výsledek nepřinesla, a tak se přišlo na řadu prodloužení. Hosté měli k dispozici dvě přesilovky, ve kterých si vytvořili opravdu dobré šance, které ale neskončily gólem. Skvěle také zachytal gólman Nešťák. V prodloužení dali hosté gól, ten ale nemohl být uznán, jelikož sudí před tím přerušil hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Když nerozhodlo prodloužení, musely rozhodnout nájezdy. V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Jakub Masař, který rozhodl o zisku bonusového bodu pro svůj tým.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Čekali jsme těžký zápas. Byl to velice vyrovnaný duel, který asi proto skončil až na nájezdy. Nicméně jsme předvedli dobrý a bojovný výkon a jsme rádi, že jsme vyhráli.

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): Bylo to těžké utkání. Odvést si jen bod je pro nás málo. Měli jsme tam penaltu a hodně přesilovek, které jsme nevyužili. Nakonec se nám ještě podařilo vyrovnat, ale soupeř nakonec zaslouženě vítězí.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.