BK MLADA BOLESLAV
8. 9. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorost zvítězil v prvním zápase sezóny. Porazil Slavii Praha

1., pátek 8. 9. 2017
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a – V pátek odpoledne zahájili novou sezónu hokejisté Slavie a Mladé Boleslavi. Bruslaři vedli ve Vršovicích už 2:0, jenže druhá třetina patřila domácím, kteří dokázali vyrovnat. Středočeši však v úvodu třetí třetiny přečkali tlak domácích a dostali se znovu do vedení. Slavia ale 12 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnala. Bonusový bod však získali Boleslavští, když rozhodli v prodloužení. V dalším utkání se představí v pátek 15. září v boleslavské malé hale proti Letňanům.
Slavia: Málek – Štibingr, Holý, Macek, Antoš, Srdínko, Zderadička, Mareček, Fiala – Brož, Kižlin, Hradil – Křenek, Havrda, Vlček – Klapka, Hasil, Všetečka – Vaniš, Janča
Ml. Boleslav: Mašek – Novotný, Dotter, Houška, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf, Sýkora – Vasilev, Schulz, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Jelínek
Branky a nahrávky: 28. Brož (Vlček), 33. Holý (Klapka, Brož), 60. Brož – 15. Houška (Dotter, Čermák), 24. Šípek, 53. Šípek (Moravčík), 64. Dotter (Novák). Rozhodčí: Jaroš – Svobodová, Kotlík. Vyloučení: 3:5, navíc Jindra (MBL) TS za hákování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4pp.

Komentář

První utkání nového ročníku Extraligy juniorů začalo ve slušném tempu. Na obou týmech byla znát energie a motivovanost k vítězství. V úvodu utkání jeli slávisté trestné střílení. To jim ale moc nevyšlo, po faulu Jindry totiž Vlček vůbec netrefil branku. Na začátku 15. minuty zaznamenal úvodní branku nové sezóny Matěj Houška, který se na konci přesilové hry prosadil z dorážky do odkryté brány.

Slávisté se sice v následujících chvílích snažili vyrovnat, avšak Bruslaře podržel brankář Mašek. Totéž platilo i o druhém gólmanovi – ani Málek ve slávistické brance si na nedostatek práce v závěru prvního dějství stěžovat nemohl.

Hned na začátku druhého dějství měli Pražané několik šancí na vyrovnání, jenže sami se na sebe mohli zlobit, jaké vyložené šance neproměnili. A Bruslaři naopak byli od 24. minuty už ve dvoubrankovém vedení. Mezi kruhy se napřáhl kapitán Jakub Šípek a ukázkově zakončil ke vzdálenější tyči.

Bruslaři měli i nadále velký tlak, ale jedna ztráta kotouče znamenala snížení. Jaroslav Brož se vydal sám na boleslavskou bránu, přičemž nepříjemnou střelu stačil ještě boleslavský brankář zbrzdit, ale na následnou dorážku už byl krátký. Bruslaři byli v dalších minutách několikrát vyloučeni a následkem toho podruhé inkasovali. Přesnou ránu pod víko vyslal na boleslavskou branku Ondřej Holý. Druhá třetina tedy patřila hráčům v sešívaných dresech.

Slavia byla i na začátku třetí třetiny lepším mužstvem. Po nenápadné teči jen tak tak neskóroval Brož. Pozorný Mašek totiž stačil puk na poslední chvíli zkrotit. Jakub Šípek mohl Mladou Boleslav poslat znovu do vedení, ale trestuhodně přímo před brankou nedokázal zamířit přesně. Ani z dalšího přečíslení nebyli Bruslaři úspěšní. Zakončení Andreje Moravčíka vedlo jen k brankáři Slavie.

I v dalších minutách se hrálo spíš na jednu branku, a to směrem na tu mladoboleslavskou. Bruslaři měli obrovské štěstí, když brankář David Mašek vychytal samostatný nájezd aktivního Jaroslava Brože. Kolem poloviny třetí třetiny se výkon týmu ze středních Čech zlepšil. Bruslaři ožili a častěji zaměstnávali. Jásot a oslavný pískot boleslavských maminek zazněl sedm a půl minuty před koncem třetího dějství. To se chopil kotouče Jakub Šípek a i přes to, že byl faulovaný, vstřelil svou druhou branku v zápase.

Jakub Šípek ještě v závěru útočil na hattrick, když jel na slávistickou branku, jenže domácí hráči ho dostihli. Hosté však hrubě nezvládli závěr. 12 sekund před koncem základní hrací doby si neuhlídali Jaroslava Brože, který pohledně zakončil pod víko. V Edenu se tedy po šedesáti minutách prodlužovalo.

V prodloužení nezvládl Matěj Houska namířit do odkryté části branky. Místo toho tváří v tvář brankáři poslal puk k Málkovu betonu. Stejný hráč neuspěl ani v situaci dva na dva. I tentokrát mířil kotouč jen na připraveného Romana Málka. David Dobša jel ve druhé polovině prodloužení úplně sám na brankáře, ale ani on nerozhodl. Co nezvládl on, podařilo se o několik sekund později, to se podařilo Samuelu Dotterovi, který z levého kruhu rozhodl o tom, že druhý bod získá Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Hokejově to byl vyrovnaný zápas, soupeř ale předvedl větší vůli po vítězství. Mladá Boleslav měla větší disciplínu, což je záležitost, na které ještě musíme zapracovat. Hráči se musí naučit vyhrávat zápasy a v klíčových okamžicích se nebát, že by třeba mohli někoho porazit.“

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Kdyby mi včera nabídl někdo dva body a tento výsledek, samozřejmě bych ho bral. Vzhledem k průběhu utkání, ale ne. Ještě 12 sekund před koncem jsme totiž o gól vedli, ale soupeř vyrovnal. Slavia se pomalu nemohla dostat k nám do pásma, ale my jsme vyrobili tři hrubé chyby na modré čáře, kdy jsme pustili hráče do samostatného nájezdu. Jsem tedy samozřejmě zklamaný. Jsem ale rád, že s mužstvem nezamávalo to, že inkasovalo 12 sekund před koncem, ale naopak celé prodloužení jsme byli v pásmu soupeře a dali gól. Myslím, že jsme si ho zasloužili nejen za celý zápas, ale zejména za to prodloužení. Vzhledem k tomu, že se jednalo o první kolo, bylo to výborné utkání z obou stran. Musím klukům poděkovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.