BK MLADA BOLESLAV
15. 9. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Na střely 70:14. Starší dorostenci přesto s Letňany prohráli.

3., pátek 15. 9. 2017
Ml. Boleslav - HC Letňany MBL - LET
M l. B o l. – Boleslavští starší dorostenci se představili v pátek odpoledne od 15:00 v malé hale, kde přivítali hráče Letňan. Utkání nebylo příliš pohledné. 80 diváků sledovalo zejména trápení v koncovce na straně obou týmů, zejména pak u hokejistů Bruslařského klubu. Ti byli v utkání sice lepší, přesto zvítězily Letňany, které ovládly samostatné nájezdy.
Ml. Boleslav: Rylich – Novotný, Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Jelínek
HC Letňany: Hamalčík – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Riley, Krutil, Searle, Pelant, Hlinka, Lytvynov – Nárovec, Kyclt, Valdhans, Klíma, Soukup, Kalina, Srbek, Teuber, Slavík
Branky a nahrávky: 31. Imlauf (Čermák) – 26. Searle, rozh. náj. Hlinka. Rozhodčí: Folk – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:6, navíc Schönbauer (LET) 10 min. OT za nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 70:14. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1sn.

Komentář

Začátek zápasu se opozdil kvůli problémům s rolbou a také laxnímu nástupu hráčů. Zato rozhodčí se již od úvodních minut činil a rozdával jeden trest za druhým. Přesilové hry však ani jednomu z týmů nešly. Bruslaři měli sice zpočátku několik šancí, jenže neuspěli, a to včetně Davida Dobši, který se usilovně dral do zakončení.

Stejně tak se nepodařilo prosadit ani ujíždějícímu Janu Slavíkovi, kterého na poslední chvíli zastavil bránící hráč Mladé Boleslavi. V další přesilové hře dorážel kotouč do prázdné brány David Dobša, ale střela mu nesedla. Proto byl stav po první třetině i přes nespočet šancí 0:0.

Ve 26. minutě, využil laxnosti domácí obrany Tomáš Searle. Útočník Letců si najel do levého kruhu, odkud zamířil přesně do levého horního rohu a vstřelil úvodní branku zápasu. Po inkasovaném gólu Středočeši zabrali a snažili se vyrovnat. Například ale i přes stínící hráče předvedl Petr Hamalčík v letňanské brance úspěšné zákroky lapačkou.

Nakonec se podařilo vstřelit gól i domácím. A to když se krátce po polovině utkání prosadil Václav Imlauf poté, co Bruslaři dostali puk zpoza brány a následovala rychlá střela. Ve zbytku třetiny měli více ze hry boleslavští hráči, jenže jejich pokusy byly nepřesné. Například jako ten z hole kapitána Jakuba Šípka, který vystřelil z levého kruhu, jenže puk směřoval na plexisklo.

Také ve třetí třetině měli Středočeši spoustu šancí. Snažili se mimo jiné udeřit i v přesilové. Například David Dobša se přes několik hostujících hráčů dostal až k brance a následně mohl jeden z jeho spoluhráčů puk dorazit, jenže střela mu nesedla.

S ubývajícím časem byli Bruslaři možná ještě aktivnější. Po střele Mikuláše Hovorky se snažil o dorážku ještě Michael Schulz, jenže ani on neuspěl. Bruslaři se trápili tedy v koncovce i dál. A to až do závěru třetí třetiny.

60 minut nerozhodlo, a tak následovalo prodloužení. V samostatných nájezdech se dařilo týmu Letňan. Ten se prosadil hned třikrát. Vítězný samostatný nájezd byl připsán prvnímu úspěšnému exekutorovi Eriku Hlinkovi. Letňany tedy zvítězily nejenom poprvé v sezóně, ale vůbec poprvé i za celé letošní období. Nezvítězily totiž ani jednou v přípravě.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Ještě nikdy jsem neviděl, aby mužstvo, které mělo takovou herní převahu celých šedesát minut, prohrálo. Gólman Letňan chytal výborně a myslím si, že naši hráči nešli úplně na sto procent, a proto jsme možná prohráli. Gratuluji Letňanům k výhře.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.