BK MLADA BOLESLAV
22. 9. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorostenci nestačili na Spartu Praha

5., pátek 22. 9. 2017
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Hokejisté boleslavského staršího dorostu přivítali v pátek odpoledne v malé hale Spartu Praha. Do zápasu vstoupila jednoznačně lépe Sparta, jejíž hráči po celé utkání vedli. Bruslařům se sice podařilo snížit, jenže na body to v pátek nestačilo. Už v sobotu je však čeká od 16:30 další utkání doma v malé hale.
Ml. Boleslav: Dusil – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka (A), Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Simon, Šípek (C), Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Švec, Moravčík, Zajíček, Jelínek
Sparta: Mičán (Černý) – Bureš, Tůma (C), Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman, Kropáček, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Arnošt (A), Čech (A), Vitouch
Branky a nahrávky: 9. Šípek (Červenka, Imlauf), 27. Čermák (Sýkora, Simon) – 1. Vitouch (Čech, Prymula), 4. Arnošt (Tůma, Pšenička), 24. Arnošt, 24. Vitouch (Prymula). Rozhodčí: Pilný – Kis, Holeček. Vyloučení: 6:6, navíc Jindra (MBL) a Gajdoš (SPA) oba 5 min. za hrubost + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 31:45. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Komentář

Začátek zápasu se vydařil mnohem lépe Spartě Praha. Ta vedla 1:0 už v první minutě, kdy se prosadil Patrik Prymula. Ve čtvrté minutě Sparta šla už do dvougólového vedení. Po střele od modré čáry dokázal puk přesně do horní části branky tečovat Dominik Arnošt. Domácí následně hráli přesilovku, ta se jim však moc nepovedla.

Boleslavští hráči dokázali snížit při hře čtyři na čtyři. V levém kruhu se dostal ke kotouči kapitán Jakub Šípek a přesně namířil do rohu Mičánovy branky. O chvíli později však znovu zahrozili hokejisté v rudých dresech. Od modré vypálil Jevgenij Pika, puk však šel těsně vedle levé tyče. Po první třetině na tom byla lépe hostující Sparta, jež vedla 2:1.

Stejně jako úvod první třetiny, vyšel i začátek té další velice dobře Spartě Praha. Hosté se prosadili během 24 sekund hned dvakrát. Nejprve to byl Dominik Arnošt, který předvedl pěkný únik dva na jednoho a zakončil do levého horního rohu. O několik sekund později zase několikrát vystřelil Patrik Prymula, na nějž ještě víceméně Adam Dusil stačil, jenže na dorážku Davida Vitoucha u pravé tyče už ne.

Následně vystřídal Bruslařský klub brankáře. Adama Dusila nahradil Matěj Rylich a ve 27. minutě dokázali Středočeši při hře čtyři na čtyři snížit na 2:4. Michael Schulz vyslal dva své spoluhráče po pasu od modré čáry do přečíslení dva na jednoho, na jehož úspěšném konci byl Michal Čermák, který zakončil přesně. I nadále se hrál pro diváky poměrně atraktivní hokej s mnoha šancemi. Například domácího Jiřího Beneše mohlo hodně mrzet to, že nevyužil svou šanci ve 34. minutě, kdy mohl nasměrovat puk k levé tyči, což však rozjetý boleslavský obránce nezvládl. Po druhé dvacetiminutovce tedy stále vedla Sparta, a to 4:2.

Ve třetí třetině neproměnil hned několik slibných šancí Jiří Obadal ze Sparty. Zejména ho mohlo mrzet, když nedotáhl do zdárného konce svůj únik. V rámci něj ho dohnali dva boleslavští hráči, již mu nedali moc prostoru na efektivní zakončení. Puk tedy skončil u brankáře Matěje Rylicha. V 51. minutě byli velice blízko třetího gólu boleslavští starší dorostenci. Ti už zvedali ruce nad hlavy, jenže ani střela Mikuláše Hovorky, ani následné dorážky domácím hráčům nepřinesly úspěch.

Sparta hrála v 53. minutě přesilovou hru čtyři na tři, při níž sice měla tlak, ale své vedení nenavýšila. Středočeši se s krátícím se časem snažili čím dál víc uspět. Jenže například Matěj Jelínek střílející z pravého kruhu trestuhodně netrefil sparťanskou branku. Boleslavští už nedokázali v závěru vyrovnat, a tak byla Sparta prvním první tým, s nímž Mladá Boleslav v této sezóně nebodovala.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Myslím si, že to byl celkem vyrovnaný zápas. Naším problémem bylo, že jsme jak do první, tak do druhé třetiny vstoupili nesoustředěně. Po první třetině jsme si naše chyby rozebrali, jenže v té další jsme dostali z totožných chyb další dva góly. Ve třetí třetině se nám pak nepodařilo proměnit vyložené šance.

Jiří Katz (HC Sparta Praha): Viděli jsme dobré utkání z obou stran. Věděli jsme, že to tady bude velice těžké. V malé hale je to hodně o bruslení a osobních soubojích. První dvě třetiny jsme vyhráli 2:1, ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli a po hráčích požadovali. Musím tým pochválit. Bojovali jsme a byl to super výkon.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.