BK MLADA BOLESLAV
23. 9. 2017 | Vojtěch Drbohlav

Bojovné utkání starších dorostenců se Slavií vyznělo lépe pro Boleslav

6., sobota 23. 9. 2017
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – Sobotní hokejový třízápasový program uzavřelo střetnutí starších dorostenců Mladé Boleslavi a Slavie Praha. Bruslaři se dostali do vedení, přičemž Slavia na něj dokázala třikrát odpovědět v podobě vyrovnání. V závěru druhé třetiny ale domácí vstřelili soupeři gól do šatny, jenž rozhodl o úspěchu staršího dorostu Mladé Boleslavi. Středočeši zvítězili a stále si drží kontakt s čelem tabulky skupiny B.
Ml. Boleslav: Rylich – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka (A), Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Šípek (C), Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Švec, Moravčík, Jelínek
Slavia: Pánek (26. – 52., 53. Málek) – Fiala, Štibingr (C), Zderadička, Antoš, Mareček, Holý, Srdínko – Brož (A), Kižlin, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Janča, Houška, Petrák, Klapka
Branky a nahrávky: 14. Moravčík (Šípek, Dobša), 23. Moravčík (Dotter, Klikorka), 26. Dobša (Hovorka), 40. Dobša (Moravčík, Šípek) – 14. Holý (Houška, Hradil), 25. Štibingr (Houška, Holý), 35. Klapka (Antoš). Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 20:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Komentář

Boleslavští měli poměrně dobrou šanci v 6. minutě, kdy postupovali dva na jednoho. Útočníkovi Davidu Dobšovi však nevyšla koncovka a boleslavský hráč nezakončil přesně. Z hranice kruhů střílel také kapitán Jan Štibingr, ale do puku si lehl jeden z domácích hráčů.

Na začátku 14. minuty se boleslavští starší dorostenci dostali do vedení. Po vyhraném buly zamířil z pravého kruhu přesně Andrej Moravčík. Neuběhlo ale ani půl minuty a v boleslavské malé hale bylo vyrovnáno. Při závaru u boleslavského brankáře se nejlépe zorientoval Ondřej Holý, který zakončil přesně a vyrovnal. Domácí sice branku reklamovali, jelikož měl být atakován gólman Matěj Rylich, sudí však branku uznal. V závěru úvodní dvacetiminutovky hráli Středočeši ještě dvě přesilové hry, jenže ty se jim nepovedly.

Ve 23. minutě padl další gól z přesilové hry, tentokrát už se prosadili Bruslaři. Z mezikruží vypálil přesně k levé tyči Andrej Moravčík, jenž zaznamenal už svůj druhý gól v utkání. Záhy však využila početní výhodu i Slavia. Z levého kruhu prostřelil domácího gólmana Jan Štibingr. Netrvalo ale dlouho a padla další branka, a to hned na začátku 26. minuty. Pražané si neuhlídali rychlého Davida Dobšu a ten se prosadil střelou k protější tyči. Následkem toho slávisté vystřídali gólmany. Petra Pánka nahradil Roman Málek.

Kolem poloviny utkání se hra poněkud zklidnila. Diváci byli svědky častých nepřesností a přerušování hry. Často se také vylučovalo. Po návratu z trestné lavice dokázali hosté ve 35. minutě znovu vyrovnat. Adam Klapka ujel po pravé straně a z kruhu zavěsil pohledně razantní střelou pod víko na 3:3. Uspět mohl o minutu později i Jaroslav Brož. Už se zdálo, že i po druhé třetině bude skóre nerozhodné, ale nakonec se znovu dostali do vedení Bruslaři. Při zmatcích v brankovišti Slavie našel puk David Dobša a dopravil jej do prázdné branky.

Ve 42. minutě ujížděl sám na branku Šimon Vlček. Situace se zdála být gólovou, avšak puk nakonec přeskočil boleslavskou bránu. Ve stejný čas do najel jeden z domácích hráčů na gólmana Matěje Rylicha, ten byl následně značně otřesený. Přesto však pokračoval ve hře.

Slávisté se snažili znovu vyrovnat. Příležitost k tomu měli při další přesilové hře. Ta se jim ale nevydařila ideálně. Poté si Pražané nevytvářeli moc šancí. Naopak mohla Mladá Boleslav několikrát rozhodnout. Chybělo jí však možná víc štěstí. Až v samotném závěru slávisté soupeře hodně zatlačili, hráli bez brankáře, ale ke vstřelení branky jim chyběl možná větší důraz nebo i štěstí. V důležitém tabulkovém souboji o šest bodů byla tedy úspěšnější Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to velice bojovný a vyrovnaný zápas. Kluci makali a dřeli úplně na krev. Od první minuty na nich bylo vidět, jakou mají chuť po výhře. Všichni hráli na hranici obětavosti a možné bojovnosti.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Z naší strany to byl, stejně jako z té soupeřovy, dobře odehraný zápas. Rozhodlo to, že Boleslav dala o gól víc. Utkání hodnotím kladně. Musíme se naučit tomu, abychom dokázali takové zápasy dostávat na naši stranu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.