BK MLADA BOLESLAV
20. 10. 2017 | Lukáš Chuchválek

Starší dorost si poradil s Letňany 4:0

13., pátek 20. 10. 2017
Ml. Boleslav - HC Letňany MBL - LET
M l. B o l. - Ve 13. kole Extraligy staršího dorostu ve skupině B se boleslavští mladíci střetli s pražskými Letňany, jež jsou na posledním místě v tabulce. Během celého zápasu měla navrch Mladá Boleslav, přičemž si Mikuláš Hovorka připsal dva góly. Nakonec padly do letňanské branky celkem čtyři, ale vzhledem k průběhu zápasu a počtu střel mohlo branek padnout klidně více.
Ml. Boleslav: Dusil (Mašek) – Sýkora, Dotter, Houška, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Simon, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Švec, Moravčík, Jelínek
HC Letňany: Hamalčík (Jeřábek) – Štěpánek, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Lytvynov – Narovec, Kyclt, Valdhans, Teuber, Soukup, Kalina, Bespalchenko, Srbek, Janiurek, Slavík, Škutina
Branky a nahrávky: 12. Hovorka (Sýkora), 36. Šípek (Dotter), 43. Hovorka, 46. Schulz (Novák). Rozhodčí: Čáp – Žídek, Kettner. Vyloučení: 7:6. Využití: Bez využití. Diváci: 81. Střely na branku: 63:15. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Ihned po úvodním vhazování se snažil o snad nejrychlejší branku tohoto extraligového ročníku Andrej Moravčík, jenž z levé strany vyslal prudkou ránu přímo do Hamalčíkovy lapačky. Přestože v dalších minutách drželi na holi puk více hosté, do útoku se dostávali jen málokdy a měli problémy vypracovat si šance. Naopak Mladá Boleslav směrem dopředu nelenila, avšak zrazovala je koncovka, kdy nechávali vyznamenat se gólmana Petra Hamalčíka. Letňany měly největší šanci zhruba v 5. minutě, když se ocitl při přesilovce Jan Slavík před brankovištěm sám, ale neprocpal puk, který neměl brankář pod kontrolou, za jeho záda. Boleslav vystupňovala svůj tlak a radovala se ve 12. minutě, když se přesně trefil Mikuláš Hovorka. Kromě něj byl aktivní i Dobša a koncem třetiny i Moravčík, který stejně jako při jejím úvodu nedostal puk do sítě.

I ve druhém dějství byla k vidění územní převaha Boleslavi, přičemž se domácí opět snažili překvapit soupeře prudkým úderem, ale ani tentokrát soupeř nezaspal. Následně se začalo hrát více do obrany, na kterou se musely soustředit hlavně Letňany, což znamenalo neprostupnost předbrankového prostoru a celkem málo vyloženě nebezpečných šancí domácích. Naproti tomu vyčnívalo Soukupovo sólo, kdy se mu ve středním pásmu povedlo nachytat boleslavské obránce, ale vyrovnaný stav nevrátil. Za domácí byl aktivní hlavně Šípek. Vývoj ovlivnily i přesilové hry, kdy Boleslav málem skórovala při vlastním oslabení, když Šípek puk protlačený přes útočnou modrou nahrával před bránu dojíždějícímu Jelínkovi, který však byl příliš dobře bráněn. Když už to vypadalo, že stav 1:0 přetrvá, udeřil náhle Jakub Šípek, kterému po vhazování umetl cestičku Dotter svými kličkami před bránu.

I poslední dějství zahájili Bruslaři aktivitou, díky které padl již necelé tři minuty po vhození úvodního buly třetiny gól na 3:0, o který se zasloužil svým dalekonosným nápřahem přímo pod horní tyčku Mikuláš Hovorka. Ve 46. minutě pak při hře čtyři na čtyři přibil čtvrtý hřebíček do rakve Pražanů svou krásnou trefou z mezikruží Michael Schulz. Od této chvíle se hrálo i nadále útočně, přičemž se hrály přesilové hry, a Letňany se pokoušely většinou individuálními akcemi vstřelit aspoň čestný gól, ale proti byli bezchybný Dusil a boleslavská obrana, kteří tak zaslouženě vyhráli s nulou.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Jsme za výhru samozřejmě rádi, ale z naší strany to byl spíše upracovaný hokej. Chybí tomu nějaká ta lehkost. Zase máme spoustu šancí a zase se nadřeme na góly. Furt čekáme, kdy se to zlomí, a furt to nepřichází.

Jiří Seidl (HC Letci Letňany): Myslím, že soupeř byl od začátku jasně lepší, přehrával nás ve všech směrech, tedy jak v bruslení, tak v důrazu, prostě ve všem. Byla to jen otázka času, kdy dá soupeř nějaký gól. Myslím si, že díky gólmanovi to neskončilo víc. K tomu nemám víc co dodat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.