BK MLADA BOLESLAV
21. 10. 2017 | Jonáš Majtyka, Vojtěch Tůma

Starší dorost znovu ztratil dobře rozehraný duel proti Liberci

14., sobota 21. 10. 2017
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c - Starší dorostenci se s Libercem v tomto ročníku potkali už potřetí. V minulém vzájemném zápase Bruslaři o vítězství přišli v samotném závěru, když neudrželi těsné vedení a nakonec padli po samostatných nájezdech. Sobotní duel nabídl téměř stejný průběh, jediná změna byla k vidění na startu utkání, když se vedení tentokráte ujal Liberec. Středočechům se díky dvěma trefám podařilo převrátit skóre ve svůj prospěch, jednasedmdesát vteřin před koncem závěrečné periody ale Tygři srovnali. O vítězi musela znovu rozhodnout dovednostní soutěž, která dospěla až do desáté série, v níž celku zpod Ještědu bonusový bod zajistil Maťátko.
Liberec: Zajíček – Aubrecht, Kovář, Adamec, Šuráň, Charvát, Bieniek, Žůrek, Had, Ira – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Hájek, Strnad, Šafařovský, Šeliga
Ml. Boleslav: Dusil – Sýkora, Dotter, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Simon, Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Švec, Moravčík, Jelínek
Branky a nahrávky: 4. Drábek, 59. Hájek (Šafařovský), rozh. náj. Maťátko – 15. Simon (Čermák), 38. Dobša (Novák, Švec). Rozhodčí: Bernat – Serbus, Bosák. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 32:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Komentář

Už po minutě a půl hry mohli jít hosté do vedení, když Zajíček vyrazil střelu Čermáka přímo na hůl Michala Simona, který zakončoval do odkryté brány, liberecký gólman se ale stačil přesunout. Poté si šel na trestnou lavici sednout Hovorka a Tygři nabídnutou přesilovkou nepohrdli. Jakub Rychlovský vypálil z ostrého úhlu a Adam Dusil vyrazil jeho pokus pouze před sebe. V následující skrumáži v brankovišti se nejlépe zorientoval Michael Drábek, který dorazil puk do sítě a otevřel skóre zápasu – 1:0.

Ve třinácté minutě přihrál Jakub Rychlovský v situaci dva na jednoho nádhernou žabičkou Adamu Charvátovi, který se ocitl sám před Dusilem, mladoboleslavský brankář však jeho pokus o zakončení vystihl. Vzápětí se do přečíslení dostali Středočeši. Michal Čermák našel svým pasem Michala Simona, který si sjel před bránu a takzvanou kličkou Tomáše Hertla překonal bezmocného Zajíčka – 1:1. V závěru první třetiny vypálil tvrdě od modré Hovorka, jeho projektil ale nakonec zamířil těsně vedle levé tyče liberecké svatyně.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se do samostatného úniku dostal Dominik Šeliga, Adama Dusila ovšem nepřekonal. Následně v přečíslení tří proti dvěma přihrál Jakub Rychlovský Michaelu Drábkovi. Ten však trefil pouze přesouvajícího se brankáře Mladé Boleslavi a skóre se opět nezměnilo. Hra se poté začala přiostřovat a kouskovat mnoha vyloučeními. Dokonce došlo na situaci, kdy obě mužstva měla na ledě pouze tři hráče.

Žádná z přesilových her ale nebyla využita, nejvíce šancí měl, v utkání velmi aktivní Samuel Dotter, jenže pokaždé ztroskotal na výborně chytajícím Zajíčkovi. Nakonec ale liberecký brankář přeci jen podruhé kapituloval. Peter Novák přihrál zpoza brány Davidu Dobšovi, jenž využil zmatků v libereckém brankovišti a neomylnou ranou zavěsil do levého horního rohu Zajíčkovy svatyně – 1:2. V závěru druhé periody jeli Tygři dva na jednoho. Adam Liška chtěl přihrát svému spoluhráči, jenže v tom mu povedenou rybičkou zabránil mladoboleslavský obránce.

V úvodu závěrečného dějství se po po chybě v liberecké rozehrávce sám před Zajíčkem ocitl Michal Simon. Tváří v tvář domácímu brankáři ale ani netrefil bránu. Následně v přečíslení tři na jednoho vybídl Michael Drábek k zakončení Petra Hada, ovšem ani ten však stav zápasu nezměnil. Tygři se ani nadále nevzdávali a stále se snažili jakýmkoliv způsobem dostat kotouč do sítě. Minutu a půl před závěrečnou sirénou dostala naše osmnáctka k dispozici přesilovou hru. Po oddechovém čase zůstal Šimon Zajíček na střídačce a Tygři to zkusili v šesti. V početní výhodě nahodil Petr Šafařovský puk do brankoviště, kde se v následné tlačenici prosadil kapitán Liberce Matěj Hájek, který dotlačil kotouč za brankovou čáru a poslal zápas do prodloužení!

V nastaveném čase branka nepadla, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Prvních pět sérií rozhodnutí nepřineslo, když se na obou stranách našel pouze jeden přesný střelec. Gólmani se poté i nadále činili. Rozhodnutí nakonec přinesla až desátá série, ve které se nejdříve přesně k tyči trefil Martin Maťátko a vzápětí Šimon Zajíček zlikvidoval nájezd Jiřího Šípka.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Zápas byl hodně bojovný. S Mladou Boleslaví je to vždy o fyzickém kontaktu. Bylo to vyrovnané, utkání došlo do samostatných nájezdů. Myslím si, že soupeř by si také zasloužil vyhrát, šťastnější jsme ale byli my. Klukům chceme poděkovat za výkon, věřili až do poslední chvíle. Mrzí nás akorát proměňování šancí, v pátek jsme se trápili na Slavii a dnes se to opakovalo.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Odehráli jsme výborný zápas, kluci bojovali. Poprvé v životě si troufnu říct, že nás poškodili rozhodčí. Respektive si nemyslím, že nás poškodili, ale podle mě nebyli sudí hodni těchto soupeřů.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.