BK MLADA BOLESLAV
16. 11. 2017 | Jaroslav Kindl

Starší dorost vybojoval důležitou výhru nad Libercem

19., čtvrtek 16. 11. 2017
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Starší dorostenci uspěli v přímém souboji o playoff proti Liberci. Hráči, vědomi si důležitosti zápasu, předvedli velice obětavý výkon a nedovolili soupeři vstřelit ani gól. Boleslav přeskočila Liberec v tabulce a před posledním kolem má postup ve svých rukou.
Ml. Boleslav: Mašek – Sýkora, Dotter, Houška, Červenka, Hovorka, Imlauf – Schulz, Grim, Šípek (C), Dobša, Simon, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Kubart, Jelínek
Liberec: Zajíček (Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Charvát, Žůrek, Had, Ira – Rychlovský, Šír, Maťátko, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Šafarovský, Šeliga
Branky a nahrávky: 21. Grim (Šípek, Červenka), 37. Imlauf (Moravčík), 60. Čermák. Rozhodčí: Micka – Hynek, Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 3:0.

Komentář

Úvodní třetina zápasu trpěla nedostatkem šancí na obou stranách. Ve druhé minutě se do libereckého brankoviště hnali Grim, Moravčík a Moucha. Hostující brankář Zajíček však držel puk pevně ve své moci. Poté se Boleslavi naskytla příležitost v podobě přesilovky. Z dálky pálil po nabídce Dottera Moravčík. Jinak toho Bruslaři v početní výhodě moc nepředvedli. Naopak mohl skórovat z dobré pozice na mezikruží Charvát. Přihrávka mu ale utekla. Moc rychlý byl i pas Dobšy pro Simona na druhé straně. Pět minut před koncem se dostal ke střele zblízka Vomáčka. Trefil jen Maškův beton. Boleslavská situace dva na jednoho ze 17. minuty už vypadala nadějně. Simon hledal před bránou Dobšu, jenže nepřehodil puk přes ležícího libereckého beka. Dobša se tak do šance nedostal.

Hned v 1. minutě druhé periody ukončil čekání na gól Jan Grim, když se na levém kruhu opřel do puku a propálil Zajíčka. Liberec hrál ve 3. minutě přesilovku. Rychlovský vyslal svižnou střelu z pravé strany. Mašek se vyklonil a pokryl ji. V oslabení mohl skórovat Šípek, který si skrze dva protihráče prohodil kotouč mezi nohama a zakončoval z bekhendu. Jeho úmysl hostující gólman přečetl. O chvíli později se po pasu Simona zjevil v dobré střelecké pozici Dotter. Rozhodl se ještě přihrávat Houškovi, jenže jeho úmysl překazil liberecký obránce. Boleslav dobře bránila, a tak to Severočeši zkoušeli aspoň z dálky. Pokusy Hada a Iry ovšem do brány nespadly. V polovině třetiny začala přesilovka Boleslavi, v níž si domácí vytvořili obrovský tlak. Liberečtí ho sice přečkali, ale ve 36. minutě se mezi kruhy dostal k puku Václav Imrauf a tvrdě prostřelil Zajíčka. Po dvou minutách mohl snížit Rychlovský. Maškovi jeho střela propadla a puk se odkutálel z brankoviště. V závěru ještě Mašek dvakrát zasáhl proti Šeligovi.

Boleslav nastupovala do třetí třetiny s dvougólovým náskokem. Snažila se hrát jednoduše a nepouštět soupeře přes střední pásmo, což se jí dařilo. V početní výhodě se tlačil do skvělé možnosti Rychlovský, ale jeden z domácích beků mu na poslední chvíli vypíchl puk. Liberečtí dál hledali skulinky v soupeřově obraně. V 50. minutě se to při napadání povedlo aktivnímu Rychlovskému, který ukradl puk Houškovi a pohotově vypálil z otočky. Brankáře Maška však nenachytal. V krátkém sledu ještě ohrozili domácí branu Šír s Charvátem, a tak si domácí raději vybrali oddechový čas. Po něm opět zpevnili zadní řady a až na individuální akci Hada hostům moc nepovolili. Liberec odvolal gólmana, čehož v 60. minutě využil Michal Čermák. Ten sice prázdnou bránu netrefil, ale jen kvůli faulu protihráče. Rozhodčí tak potvrdili technický gól.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (trenér, BK Mladá Boleslav): Zápas byl parádní z obou stran. Obě mužstva věděla, že jde o rozhodující utkání a hrála bojovně. Podle mě to byl náš nejlepší zápas v sezóně. Kluci dřeli od první vteřiny do poslední a cákala z nich obrovská chuť vyhrát. Navíc nás hodně podržel brankář.

Milan Plodek (trenér, Bílí Tygři Liberec): Věděli jsme, jak je zápas důležitý pro vývoj ve skupině. Bohužel pro nás byla Boleslav obrovsky bojovná. Chtěla malinko víc než my. Bez gólů se nevyhrává. I když nám stačil bod, nikdo se z kluků neprosadil. Odmakali to, poděkovali jsme jim. Ale už nemáme postup ve svých rukou. Budeme muset fandit Spartě.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.