BK MLADA BOLESLAV
2. 12. 2017 | Jaroslav Kindl

B-tým doma podlehl Kutné Hoře

13., sobota 2. 12. 2017
Ml. Boleslav - Kutná Hora MBL - KUH
M l. B o l. – Hráči B-týmu podruhé v sezóně nestačili na Kutnou Horu. I přes velkou snahu se těžko prosazovali přes jednoduchou, ale účinnou hru Sršňů. V závěru se domácí sice přiblížili na jeden gól, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Na vítězství tak "Béčko" čeká už pět kol.
Ml. Boleslav: Kořínek – Bartoš, Vondrlík, Hart (C), Dinga, Franc, Řečínský – Vaníček, Mareš, Trégl, Michal Ficek, Milan Ficek, Kysela, Vajsejtl, Protivný, Rovný
Kutná Hora: David Jelínek – Křeček, Chmelař, Švejda, Havelka, Málek, Glaser – Javůrek, Siváček, Pešek, Matouš Jelínek, Jiráň, Jan Tvrdík, Šváb, Rudolfský, Jiří Tvrdík, Josef, Dytrych, Meloun
Branky a nahrávky: 9. Vajsejtl (Rovný), 59. Kysela (Protivný, Hart) – 11. Rudolfský (Málek), 25. Dytrych (Tvrdík), 35. Jiráň (Tvrdík). Rozhodčí: Gabriel - Procházka, Marvan. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Komentář

Sršni odehráli úvodní třetinu lépe. Boleslavi činil problém hlavně rychlý přístup hostů v obranném pásmu. Domácí tak v útoku postrádali potřebný klid. První velkou šanci měl na svědomí Švejda. Jeho tvrdá rána se otřela o clonícího Jana Tvrdíka. K dorážce se ale nikdo z Kutnohorských nedostal. Ani Boleslav nezůstala pozadu. V 6. minutě našel Mareš Vaníčka na pravém kruhu. Hostující David Jelínek zastavil puk betonem. V čase 10:48 si povyjel z rohu kluziště Lukáš Rudolfský a z otočky překonal boleslavského gólmana. V 16. minutě domácí obrana nešťastně tečovala kutnohorskou přihrávku přímo k rozjetému Jiřímu Tvrdíkovi, který v úniku přestřelil. O dvě minuty později obešel na levém mantinelu soupeře Mareš. V útočném pásmu hledal před bránou Kyselu, ale ten na jeho přihrávku nedosáhl.

V následující části se hra mírně vyrovnala. I tak ale slavili znovu Sršni. Ve 24. minutě domácí gólman Kořínek zasáhl proti Jiřímu Tvrdíkovi. Na dorážku Vojtěch Dytrycha z druhé vlny už ale nestačil. Chvíli poté zůstal na ledě po střetu u tvrzeného skla Trégl. Do utkání se po krátké pauze vrátil. Právě Trégl stál spolu s Řečínským u šance ze 28. minuty. Oba boleslavští hráči clonili Davidu Jelínkovi. Jejich teč však skončila jen na hrudi gólmana Sršňů. Následovala klidnější pasáž zápasu. Tu narušil ve 34. minutě Pešek, když uloupil puk ve středním pásmu a hnal se před Kořínka. Domácí gólman zažehnal nebezpečí. Přízemní střela Dominika Jiráně ze 35. minuty už ale v bráně skončila. Bruslaři mohli rychle zareagovat. A to hned dvakrát. Nejprve Protivný přehodil pod nátlakem břevno, poté se kolem hostující obrany obtáčel Kysela. Dokázal posunout kotouč na Milana Ficka, ale ten jen vyprášil betony kutnohorského brankáře. Ve 39. minutě se Boleslav přeci jen prosadila. Rovný si odmítl obránce a nahrnul puk přes brankoviště na Pavla Vajsejtla. Ten už jen uklidil do odkryté klece.

Hned v úvodu poslední periody mohl rychle snížit Milan Ficek. David Jelínek ale proti jeho nájezdu zakročil betonem. Sršni nic nevýmyšleli a odklízeli puky do bezpečí. Boleslav chtěla, jenže se nedařilo vyvíjet potřebný nápor. V polovině třetiny navíc hosté mohli přidat další branku. Jiráň za bránou přihrával mezi kruhy na Matouše Jelínka. Kořínek si připsal další zákrok. V 53. minutě nabídli hosté Boleslavi přesilovku. Francovo nahození gólman neviděl. Přesto se puk odrazil ven z brankoviště. Řečínského přesnou střelu vykryl David Jelínek do rohu. Vyloučený Chmelař se po chvíli vrátil na led a dokonce vybojoval puk za domácí bránou. Nakonec ho přenechal Jiráňovi, který pálil z voleje. Puk se přetočil přes Kořínkovo rameno a padal za jeho záda. Tam ho už maskovaný muž zachytil. O dvě minuty se Chmelař málem proměnil z hrdiny v padoucha. Na modré čáře mu totiž propadl puk a Rovný vyjel s Marešem do protiútoku. Mareš převzal přihrávku Rovného a tlačil puk k levé tyči. Přesně tam však zarazil beton David Jelínek. V 59. minutě ještě dostal Boleslav do kontaktu aktivní Petr Kysela. Ve zbývajícím čase už ale gól nepadl.

Ohlasy trenérů

Martin Rudzan (asistent trenéra BK Mladá Boleslav B): V zápase jsme málo bruslili a málo bojovali. Soupeř hrál jednoduše, bruslil, bojoval, a tím nás předčil. My začali hrát až sedm minut před koncem a to už bylo pozdě.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.