BK MLADA BOLESLAV
23. 11. 2017 | Jaroslav Kindl

Starší dorost začal nadstavbu prohrou se Třincem

21., čtvrtek 23. 11. 2017
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Mladá Boleslav v úvodním kole skupiny "O umístění" doplatila zejména na neproměněné šance a lapsy v obraně. Domácí dvakrát vedli. Třinečtí se ale pokaždé dotáhli a nakonec rozhodli tři minuty před koncem. Bruslaři tak mohou přijít o první místo ve skupině.
Ml. Boleslav: Dusil – Dotter, Houška, Červenka, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek (C), Simon, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Jelínek
Třinec: Ochman – Weber, Radzienciak, Chovaniak, Konderla, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst (C), Geidl, Mikler, Macháček, Zoubek, Stebel, Čmiel, Plandor
Branky a nahrávky: 4. Hovorka (Moravčík), 12. Šípek (Červenka, Moravčík), 49. Dobša (Moravčík) – 9. Geidl (Macháček, Adámek), 15. Geidl (Krč), 28. Adámek (Matěj, Čmiel), 57. Čmiel (Krč). Rozhodčí: Battěk – Kettner, Vodák. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Ačkoliv se domácí v první třetině dostávali do útočných šancí častěji, stav byl nerozhodný. Hned v úvodu se Ochman musel zpevnit proti dorážející boleslavské formaci v brankovišti. Ve 4. minutě šla Boleslav do vedení po střele Mikuláše Hovorky od modré čáry. V 9. minutě si vytvořil velkou šanci Havránek, jenže Dusil ho skvěle vychytal. Vzápětí Třinečtí vyrovnali z rychlého brejku, když Nico Geidl přehodil puk přes Dusilův beton.

Boleslavští si chtěli vzít vedení zpátky. Rychle mohl srovnat Simon, jenže přestřelil. Domácí si svou aktivitou vynutili přesilovku. Tu využili po půl minutě. Jan Červenka se napřáhl na hranici útočného pásma a Jakub Šípek usměrnil puk za Ochmanova záda. Zareagovat mohl Macháček. Ve svém nájezdu však orazítkoval jen břevno. V 15. minutě boleslavská obrana nechala za zády Nica Geidla, kterého přesnou žabkou nalezl Krč. Geidl zvolil bekhendové zakončení a přestože si Dusil na puk sáhl, nakonec kotouč doklouzal do brány. O minutu později se mohli prosadit Boleslavští. Do cesty doraženého skákavého puku ale pohotově vložil hůl Ochman. V závěru mohl vrátit Boleslavi vedení Dobša, který svůj bekhend poslal vedle tyče.

Druhá část moc hokejové krásy nepobrala. Hráči na obou stranách začali být nervózní a množily se rozmíšky. Po pěti minutách proskočil skrze třineckou obranu Simon. Ochman zasáhl betonem. Následně nepustil ani dorážku Zajíčka. Ve 28. minutě hráli hosté přesilovku. Dvakrát vypálil od modré Petr Adámek. Za Dusilova záda zapadl až třetí pokus. Tři minuty poté vlastní sraženou střelu dojel Simon, ale puk po jeho dorážce projel jen kolem levé tyče. O chvíli později mohl skórovat z mezikruží Hovorka, jenže ani on netrefil bránu. Z následného protiútoku se Třinečtí neprosadili. V závěru třetiny Boleslavští opět zapomněli na hráče za obranou. Bekhendový pokus Matěje domácí gólman vykopl.

V úvodu třetí periody vtrhl do útočného pásma Dobša a dvakrát ohrozil Ochmana. Na opačné straně likvidoval Zoubkův pokus Dusil. O pár minut později hostující brankář nemusel zasahovat. Rány Dottera a Hovorky totiž nemířily mezi tři tyče. Ve 49. minutě šel Třinec po nevyužité přesilovce sám do oslabení. Výhodu bleskově využil David Dobša, který využil pasivity hostující obrany. Sjel si od mantinelu do středu hřiště a zamířil přesně. V 51. minutě hrály oba týmy ve čtyřech. V úniku se zničehonic objevil Matěj, ale Dusil předvedl důležitý zákrok. Hra pak pokračovala až do 57. minuty bez větších šancí. Boleslav držela puk v útočném pásmu a Dotter několikrát nahazoval puk na Ochmana. Třinečtí však poctivě blokovali. Po ztrátě puku na modré čáře navíc Třinečtí obrátili směr hry a Matouš Čmiel vymetl horní roh brány. Domácí potřebovali vyrovnat. Byli to ale Oceláři, kteří mohli definitivně rozhodnout. Čmiel svůj druhý gól nepřidal a v brance neskončila ani dorážka Krče. V závěru už hosté uhlídali puk v rohu.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (trenér BK Mladá Boleslav): Zápas se mi hodnotí těžce. Takových jsme v základní skupině odehráli pět, šest. Spousta šancí, máme převahu, gól z toho nedáme. Naopak nám soupeř ujede a my gól dostaneme. Myslím, že herně jsme byli lepší, ale doplatili jsme na neproměněné šance.

René Mucha (trenér HC Oceláři Třinec): Pro kluky je tahle část soutěže oživením. Vždycky se těší na konfrontaci s českými týmy, takže jsem očekával emotivní zápas. První třetina byla výborná. Domácí byli možná trochu lepší, ale ve svých vyložených šancích míjeli bránu. Nám se pak vždy z brejku podařilo srovnat. Potom byl zápas vyrovnaný, domácí doháněli skóre a nakonec jsme měli i trochu štěstí, které nám chybělo v základní části. Klukům jsem poděkoval. Jen škoda těch pár míst, kde to rozhodčí nezvládli. Vůbec nechci říct, že by nás poškodili. Ale ovlivnili podobu zápasu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.