BK MLADA BOLESLAV
17. 12. 2017 | Lukáš Chuchválek

Napínavý a bojovný duel se Vsetínem vyhráli starší dorostenci Bruslařů

27., neděle 17. 12. 2017
Ml. Boleslav - Vsetín MBL - VSE
M l. B o l. - Staršímu dorostu, kterému se v poslední době moc nedařilo, začalo téci do bot, což se promítlo i jako ztráta prvního místa v tabulce o udržení. Na led velké haly přivítali soupeře z Valašského hokejového klubu Vsetín, s kterým sousedí v tabulce a pro oba celky to byla příležitost. Pro domácí zvednout se a pro hosty přeskočit Boleslav, za kterou se nacházeli v těsném závěsu o skóre. K vidění bylo vše, co k hokeji patří. Nervy až do konce, napětí, které by se dalo krájet, pěkný rozhodující gól, vypjaté momenty a na závěr bitku. Boleslav svého soupeře porazila těsně 2:1, o což se postarali svými góly Houška v úvodu a Šípek v závěru.
Ml. Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Červenka, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Šípek, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Kapal, Jelínek
Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Baďura, Půček, Pernický
Branky a nahrávky: 2. Houška (Dotter, Šípek), 51. Šípek – 55. Klímek (Matiaško, Půček). Rozhodčí: Pilný – Kettner, Lučan. Vyloučení: 5:3, navíc Novák (MBL) a Jenáček (VSE) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

Hned po vhazování se pokusil domácí překvapit Matiaško svým rychlým průnikem přes modrou čáru, jehož úmysl obrana Mladé Boleslavi dokázala zneutralizovat vytlačením za bránu, a domácí sami se pak pustili do útoku, kdy na začátku 2. minuty potrestali soupeře za nedůraz před bránou. Matěj Houška se ocitl sám a nekrytý na kruhu u levé tyče a byť netrefil ideálně, otevřel skóre zápasu. Ze stejné pozice to při přesilovce zkusil i Imlauf, tentokrát si ale Valaši soupeře pohlídali. Později se dva útočníci Vsetína na hrotu dostali do brejkových situací, jenže rozjetý Matiaško byl na modré u puku pozdě a Pernický se nechal při přihrávce od mantinelu zazdít obranou Boleslavi. Od zhruba 10. minuty se hrálo urputně a obranně, proto bylo k vidění málo šancí, zato o souboje o puk u mantinelu nebo na čárách nebylo nouze. Těsně před koncem však spálil vyloženou šanci Dobša, který se ocitl sám přímo před Chrásteckého bránou, a o osm sekund později dvě sekundy před sirénou vyhořel v brejku hostující Matiaško. Pro diváky pěkné překvapení na závěr, avšak gólmani se překvapit nenechali.

I na začátku další třetiny Vsetínští vyzkoušeli, zda soupeř nezaspí nástup, a nezaspal. Roman Půček si najel ke kruhu a prudkou bombou prověřil Maškovu pozornost. Hosté, kteří museli vyrovnat, pak měli další pěknou šanci, kdy Jenáčkovu střelu ze střední vzdálenosti mohl dorazit do brány Ondračka. Hráči šli do soubojů přímo po hlavě a Jindra zariskoval u mantinelu, z čehož pramenila šance pro boleslavského Dottera, jenž zblízka proti Chrásteckému neuspěl. Následující momenty ovlivnilo množství vyloučených a při přesilovkách se ukázalo, jakým způsobem dovede být Vsetín nebezpečný. Matiaško s Klímkem se dostali do brejku dvou na jednoho, avšak Mašek situaci skvěle přečetl. Klímek si pak při vlastním oslabení střihl nádherné sólo, kdy soupeři na modré uzmul puk, a Mašek výborně pokryl prostor, kam mohl zakončit. Útoky Valachů byly nebezpečné i nadále, jako například Matiaškova rána k růžku, ale domácí také nelenili. V situacích pět na pět hrozil několikrát Dotter blízkou ztečí, kdy se pokoušel najít skulinu mezi Chrásteckého betony. Bruslaři nevyužili brejk tří hráčů, když skončilo jejich oslabení, protože gólman hostů skvěle pokryl brankový prostor. Největší šance, a to na obou stranách, přišly až v samém závěru stejně jako v předešlé třetině. Rychlý nájezd Bruslařů zastavil Chrástecký betonem a následující protiútok sekundu před sirénou z hole volného vsetínského Matiaška skončil těsně nad.

Do posledního dějství vstoupily oba celky rozvážněji a na šance se muselo čekat. Za hosty byl nejaktivnější Matiaško, jenž často pálil od modré, jenže žádný z jeho pokusů nenašel cíl. Vsetínu se nedařilo trestat boleslavské chyby v obraně, protože skvěle chytal Mašek, jemuž se povedlo uhasit Dobšovu minelu na modré. Své šance ale spalovali i domácí, kdy mířili zpravidla zblízka těsně nad. Jak se ale využívá chyba soupeře na modré, předvedl v 51. minutě Jakub Šípek, který v samostatném úniku propálil brankáře. Valaši však zápas nevzdali a hnali vše do útoku, čímž však sami riskovali, že dostanou další branky, ale v dalších momentech je skvěle podržel Chrástecký. Riskantní hra se jim v 55. minutě vyplatila, když po nezdařeném boleslavském úderu sami skórovali a na 2:1 snížil bleskurychlým průnikem Daniel Klímek. Zbytek zápasu přinesl obrovské drama, které přineslo několik spálených šancí na obou stranách, za domácí neuspěli zejména Dotter, jenž se natlačil před bránu a snažil se propálit Chrásteckého mezi betony, za hosty pak Matiaško svými rychlými výpady a průniky, ale měl smůlu v tom, že na něj soupeř začal hrát osobku a k bráně ho téměř nepustil, ale objevovaly se příležitosti i pro jeho spoluhráče, se kterými si Mašek poradil. Na konci pak Vsetín zkusil ještě hru bez brankáře, kdy se dusno na ledě dalo krájet, což vyústilo po siréně v bitku, která hrozila přerůst v hromadnou, mezi boleslavským Novákem a vsetínským Jenáčkem. Ta nemohla nic změnit na tom, že Boleslav po třech prohrách slaví tříbodový zisk.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Přestože jsme vyhráli, byl zápas stejný jako ty minulé. My jsme do zápasu vlítli, soupeře jsme tlačili. Během celého zápasu jsme asi 3x jeli sami na bránu, góly jsme z toho nedali, neudělali jsme vyložené šance před bránou. První třetina měla skončit 4:0 a nebylo by dál co řešit. Místo toho zase nedáme vyložené šance a pak ten zápas musíme ubojovat až do konce. Zaplaťpánbůh, že na konci, když se samozřejmě soupeř prohrávající o dva góly nutí dopředu, se k bojovnosti mužstva připojil i bojovný výkon gólmana, který nás v závěru také podržel. Jsme samozřejmě rádi za body, protože jsme je v minulých zápasech ztráceli, ale ztráceli jsme je úplně stejným způsobem, jakým jsme dnes vyhráli: Jsme lepší, soupeře přehráváme, ale nedáme vyložené šance. To je prostě náš problém. Chybí nám střelec, možná trošku pohody, možná je na nás trochu deka, ale já si vážím toho, že i přesto, že ta deka na nás je a ty šance nedáváme, kluci prostě bojujou, bojujou a ty zápasy neodevzdají. Prakticky každý zápas se o to vítězství pereme, už druhá polovina základní části byla jako takové malé play-off. I tehdy chyběl hráč, který dá v zápase dva góly, a další dva by dal druhý hráč, díky nimž bychom se dostávali do vedení 4:1, 4:0 a zápasy v klidu odehráli. My proto od první vteřiny, protože dáváme málo gólů, nesmíme dostat. Když pak gól dostaneme a pak prohráváme třeba 0:2, pak se nám to hrozně špatně honí a když zápas spěje ke konci, zase musíme bojovat, protože jsme v průběhu ty góly nedali a gólmanům se také moc nedaří, ale tentokrát to byla zaplaťpánbůh výjimka a gólman nás perfektně podržel.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.