BK MLADA BOLESLAV
2. 2. 2018 | Jan Tajzler, Dominik Špringer

Starší dorostenci si komplikují boj o play-off, těsně prohráli ve Vsetíně

37., pátek 2. 2. 2018
Vsetín - Ml. Boleslav VSE - MBL
V s e t í n - Není tomu tak dávno, co mladoboleslavští starší dorostenci vedli skupinu o umístění a měli jasně nakročeno do bojů o postup do play-off. Ovšem i díky prohře Na Lapači se situace v tabulce tři kola před jejím koncem velmi komplikuje. Velmi vyrovnaný duel musela rozhodovat až závěrečná třetina. V úvodních čtyřiceti minutách totiž i přes velké množství branka nepadla ani na jedné straně kluziště, ale v závěrečné části se s nimi roztrhl pytel a starší dorostenci doplatili především na velký počet vyloučení. Vsetín se dostal rychle do vedení 2:0 a rozhodující branku na 3:0 přidal po samostatném nájezdu, který si domácí hráči vybojovali ve vlastním oslabení. Bruslaři ještě zabojovali, dvě rychlé trefy dali hostům naději na bodový zisk, ovšem třetí branku se již starším dorostencům přidat nepodařilo.
Vsetín: Málek – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Pernický, Krupa
Ml. Boleslav: Mašek – Novotný, Sýkora, Dotter, Houška M., Červenka, Klikorka, Imlauf – Zajíček, Simon, Novák, Čermák, Houška V., Jindra, Grim, Jelínek
Branky a nahrávky: 45. Půček (Jenáček, Matiaško), 46. Půček (Pernický, Vašenka), 50. Matiaško (TS) – 53. V. Houška (Červenka, Zajíček), 55. Dotter (V. Houška, Zajíček). Rozhodčí: Smilek – Novák, Rožánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 40:37. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Komentář

Úvodní třetina extraligového utkání nepřinesla nikterak atraktivní podívanou. Chvíle vzruchu přinesla až přesilová hra v podání Mladé Boleslavi, ve které zahrozil po přihrávce Klikorky Jindra, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo překonat pozorného brankáře Málka. Vsetín si slibnou příležitost vypracoval v 11. minutě, Lukačka si zpoza branky všiml dobře postaveného Krupy, jenž se snažil okamžitě vypálit, ale také hostující brankář Mašek svůj tým podržel. Blízko k první brance v utkání měl Vsetín v početní výhodě, kterou zahrával od času 12:19, Kožený posílal přihrávku přes šíří pásma na Vašenku, ten puk sice ideálně nezpracoval, ale od brusle vsetínského útočníka se puk odrazil jen těsně mimo mladoboleslavskou bránu.

Nepříliš rychlé tempo hry nesvědčilo tvorbě brankových příležitostí, o kotouče se bojovalo spíše ve středním pásmu. Přesto mohl Vsetín před první sirénou otevřít skóre, Matiaško si narazil puk s Klimkem a prvně jmenovaný pak z pravého křídla postupoval zcela sám na Maška, bekhendem však beton hostujícího brankáře obhodit nedokázal a první třetina končila za bezbrankového stavu.

Druhá perioda přinesla mnohem vyšší tempo hry a činila se zejména Mladá Boleslav. Již v první minutě druhé dvacetiminutovky zahrozil nejprve Vladimír Houška, jenž po přihrávce Dottera mohl vsetínského brankáře překonat z bezprostřední blízkosti, ale ve své příležitosti selhal. Vsetínská obrana pak otevřela prostor také pro individuální akci Grima, ten však se svým bekhendem na pozorného Málka rovněž nevyzrál.

Středočeši byli ve druhé třetině nadále aktivní a ve 23. minutě opět vsetínská obrana musela řešit kombinaci v podání Imlaufa, jenž poslal kotouč do levé strany Vladimíru Houškovi, ten ještě vylepšil pozici pro Zajíčka, ale ani on nedokázal přesně zamířit a vyzrát na brankáře Vsetína. Valaši přerušili nápor Mladoboleslavských vybojovanou početní výhodou, ve které se Valachům dokonce podařilo dostat kotouč za Maškova záda, ale pro postavení útočícího hráče v brankovišti nemohla být tato branka uznána. Mladá Boleslav oslabení ustála a v polovině základní hrací doby byla znovu blízko vedoucí brance. Do samostatného úniku se řítil Čermák, ale trefil pouze horní tyč vsetínské svatyně.

Mladá Boleslav měla ve druhé třetině k dispozici další dvě početní výhody, ale nedokázala se ani jednou prosadit, přesto znovu hrozila při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Ve 36. minutě vedl akci dva na jednoho Zajíček, dokázal dostat puk na Dottera, jenž okamžitě pálil z voleje, ale vsetínský Málek vytasil pohotovu lapačku a nadále trápil hostující útočníky. O dvě minuty později ztroskotal v samostatném úniku Vladimír Houška, jenž se snažil vsetínského brankáře překonat střelou zápěstím, ale Málek měl svůj den. Vsetín mohl mladoboleslavskou nemohoucnost potrestat v samotném závěru druhé třetiny, ale Matiaško ve své snaze překonat Maška střelou nad lapačku neuspěl, a tak i druhá třetina končila za bezbrankového stavu.

Třetí třetinu zahájila nedisciplinovanost mladoboleslavských hráčů. Nejprve byl vyloučen Matěj Houška a krátce po něm i hostující kapitán Dotter. Vsetínu se rázem naskytla dvojnásobná početní výhoda, kterou v čase 44:33 dokázali Valaši využít, konkrétně Roman Půček, jenž po důrazu Vsetínských v předbrankovém prostoru zakončoval do odkryté brány. Neuběhla ani minuta a zelenožlutí slavili podruhé. Domácím se znovu vyplatil důraz do brankoviště a podruhé v zápase slavil Roman Půček. S Mladou Boleslaví mohlo být ještě hůře, to by ale Klímek po slibně sehrané kombinaci nesměl ztroskotat na tentokrát připraveném Maškovi.

Mladá Boleslav dostala v čase 48:31 k dispozici početní výhodu, ale namísto kontaktní branky si přidělala další problémy. Půček vyrazil do útoku a přesnou přihrávkou poslal do samostatného úniku Michala Matiaška ten byl nedovoleně zastaven a rozhodčí nařídil trestné střílení. V opakovaném nájezdu Matiaško uspěl, když dokonale vykoupal Maška v mladoboleslavské bráně. Vsetín zahrozil také v další početní výhodě soupeře, tentokrát upaloval na Maška zcela osamocený Vašenka, ale neodkázal přesně zamířit. Následně se Mladá Boleslav dočkala první branky v utkání, když početní výhodu využil přesnou střelou Vladislava Houška. Vstřelená branka hosty povzbudila a v čase 54:06 už to bylo jenom o jednu branku, když přihrávku zpoza branky v podání Vladimíra Houšky zužitkoval kapitán Samuel Dotter.

Vsetín si pak mírně zkomplikoval závěr utkání, když byl v čase 56:14 vyloučen Jenáček, ale hosté přesilovou hru ani nedohráli, neboť se provinil také hostující Matěj Houška. Vsetín už ve zbytku utkání hlídal jednobrankové vedení a dokázal zvítězit za tři body. Program mladoboleslavského staršího dorostu pokračuje v neděli na ledě Třince.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.