BK MLADA BOLESLAV
9. 2. 2018 | Štěpán Ondráček, Dominik Špringer

Starší dorostenci mají po parádním obratu jisté místo v boji o play-off

39., pátek 9. 2. 2018
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d - K velmi důležitému zápasu v rámci skupiny celků bojujících o play-off zajížděli starší dorostenci na led Havlíčkova Brodu. Prohra by totiž znamenala velké komplikace v souboji o elitní čtyřku, naopak výhra by za jistých okolností dala Bruslařům jistotu postupu. Jenže duel se od samého začátku nevyvíjel pro mladoboleslavské hokejisty ideálně. Havlíčkův Brod totiž vstoupil do zápasu nejlépe jak mohl a rychle si vypracoval vedení 2:0. Starší dorostenci sice v úvodu druhé třetiny snížili, ale domácí opět rychle a navíc dvakrát odpověděli. Důležitou kontaktní trefu vstřelili Bruslaři jedenáct vteřin před koncem druhé třetiny a když na začátku třetí té třetí to po další trefě hostí bylo již pouze o jedinou branku, zdálo se, že starší dorostenci přebírají otěže zápasu. Ovšem i na tuto trefu dokázal domácí výběr reagovat a znovu vedl o dvě branky. Starší dorostenci naštěstí nesložili zbraně, opět snížili a brankou čtrnáct vteřin před koncem duelu si navíc vynutili prodloužení. V něm branka nepadla a rozhodovat musely samostatné nájezdy. V nich se více štěstí přiklonilo na stranu Bruslařů. Ti i díky famóznímu obratu a zaváhaní Vsetína mají jistotu postupu mezi čtveřici týmů, které si to rozdají následně rozdají dvě pozice v play-off.
Havl. Brod: Arbelovský – Dudycha, D. Vacík, Pejchal, Horák, Dvořák, Krejčí, Kerber – Křehlík, Cachnín, Tecl, Hromádka, Kohout, Petržilka, Pokorný, Rybáček, Dudek, Vaňous, Košťál
Ml. Boleslav: Mašek (od 26. Dusil) – Novotný, Sýkora, Dotter, Houška, Červenka, Klikorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek, Simon, Novák, Moucha, Čermák, Houška, Jindra, Moravčík, Grim
Branky a nahrávky: 5. Hromádka (Petržilka), 5. Tecl (Křehlík), 25. Dvořák (Dudek, Rybáček), 26. Tecl (Cachnín, Křehlík), 50. Tecl (Křehlík, Cachnín) – 25. Houška (Zajíček, Klikorka), 40. Moravčík (Dotter), 44. Houška (Novák), 55. Imlauf (Moravčík), 60. Grim (Čermák, Dotter), rozh. náj. Moravčík. Rozhodčí: Barek – Bohuněk, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 34:48. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:6.

Komentář

Souboj dvou bruslařských klubů začali lépe hráči domácího celku, kteří si vytvořili tlak. Ke smůle přítomných diváků žádná ze šancí brankou neskončila. Cachnínovi svěřenci nakonec svůj tlak přetavili v gól. Jakub Petržilka vybojoval puk u pravého hrazení a našel najetého Jiřího Hromádku. Útočník s jednadvacítkou na zádech si sjel mezi kruhy a ranou na pravou šibenici skóroval. Pro hosty bylo ještě hůř, když inkasovali podruhé během osmi sekund. Tomáš Křehlík obral o puk jednoho z obránců Boleslavi a naservíroval touš na hůl Marka Tecla. Uzdravený kapitán domácích si srovnal hrací předmět na své holi a přesně mířenou střenou k levé tyči rozvlnil síť za Maškem. Domácí dál tvrdili muziku, ale boleslavští hrozili z protiútoků, které pochytal Arbelovský. Soubor z Kotliny mohl jít ve vlastním oslabení do tříbrankového trháku, avšak Teclovo zakončení mezi betony Maška neslavilo úspěch.

Mladá Boleslav ve druhé třetině zlepšila hru a brankář Arbelovský se musel činit. Domácí tým se nenechal vytrhnout z nastavených kolejí a dál zaměstnával Maška, který odolával. Hosté se za svoji změnu hry odměnili brankou. Jakub Zajíček nabil na modrou Matěji Houškovi, jenž z první prostřelil Arbelovského. Jenže! Boleslavská radost netrvala dlouho, neboť se za několik málo okamžiků prosadili Cachnínovi svěřenci. Pavel Dudek obkroužil branku Maška a chtěl zakončit, ovšem neuspěl. Puk však domácí mladíci udrželi a ujala se krásná rána Adama Dvořáka z prostoru mezi kruhy. Havlíčkobrodský bek si popojel a tvrdou ranou k pravé tyči vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Hosté zažili Deja vu. Na Dvořáka navázal Marek Tecl, jenž využil přečíslení a zakončením mezi betony Maška zvýšil vedení. Hosté herně odešli a na ledové ploše vládli hráči v bílých dresech. Nový muž v brance Škodovky Dusil zastavil všechny šance bojovníků z Kotliny, když měl i štěstí. Dvojice Marek Tecl – Dominik Vacík ujela do přečíslení a střela druhého jmenovaného skončila na břevnu. Mladoboleslavští se ke konci druhé periody dočkali další branky. Samuel Dotter vypálil od modré a jeho pokus mimo Arbelovského dosah tečoval Andrej Moravčík.

Mladá Boleslav se ve třetí třetině herně zvedla a bylo to vidět. Petr Novák nahrál puk na Vladislava Houšku, jenž neměl problém zasunout kotouč za bezmocného Arbelovského. Domácí družina se pokoušela vzdorovat tlaku Škodovky, a to nakonec úspěšně, když šla opět do dvoubrankového vedení. Tomáš Křehlík obral o puk jednoho z obránců a nahrál hrací předmět na Marka Tecla. Domácí kapitán obešel svého strážce a zakončením na levou tyč dodal svému týmu klid. Mladoboleslavští se však urvali ze řetězů a podnikali jeden útok za druhým. Na rozdíl jedné branky dotáhl hosty Václav Imlauf, jenž využil přihrávky zpoza branky a prostřelil tak nic netušícího Arbelovského. Hosté svůj tlak využili ve vyrovnávající branku, ale k ní jim dopomohla paní Štěstěna. Brankář Arbelovský při snaze rozehrát trefil Michala Čermáka. Hostující útočník shrábl kotouč a předložil jej na Jana Grima, jenž neměl se svým zakončením problém. V prodloužení branka nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli lepší Mladoboleslavští, kteří otočili vývoj utkání na svojí stranu, když jejich vítěznou branku vstřelil Andrej Moravčík.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Benc (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod): Odehráli jsme perfektní zápas. První třetina byla super. Kluci bojovali, makali a navíc jsme přidali dvě branky. Dvě třetiny jsme hráli dobře, až na třetí část, kdy náš gólman udělal deset sekund před koncem chybu. Chtěl vyhodit puk, kdyby to přikryl nebo udělal cokoliv jiného, mohli jsme vyhrát 5:4 a bylo by to zlaté. Klukům chci poděkovat, jelikož na ledě nechali všechno.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Hráli jsme o čtyřku, kterou jsme mohli rozhodnout nebo ztratit a vítězstvím nad Havlíčkovým Brodem jsme si ji pojistili. Na kluky dnes dopadla tíha okamžiku a tím pádem jsme nehráli první dvě třetiny to, co máme natrénováno. Do sedla nás v podstatě dostalo tříbrankové manko, které nás uklidnilo. Hráli jsme to, co jsme potřebovali a v závěru jsme měli šanci rozhodnout i za tři body. Bylo by to nespravedlivé vůči Havlíčkovu Brodu, který podal skvělý výkon. Jsme rádi za body, které nás posunuly do první čtyřky.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.