BK MLADA BOLESLAV
11. 2. 2018 | Vojtěch Drbohlav

Starší dorost porazil v posledním zápase skupiny Litvínov

40., neděle 11. 2. 2018
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Boleslavští starší dorostenci měli už před nedělním utkáním s Litvínovem jisté, že budou pokračovat do další skupiny, ze které se pokusí postoupit do play off. Severočeši ale museli v Mladé Boleslavi vyhrát, aby si tuto naději uchovali. Bruslaři však duel zvládli lépe a gólovou přestřelku vyhráli. Jen za první třetinu vidělo 45 diváků hned šest gólů. Středočeši si tak připsali důležité tři body. I ty se jim budou počítat do další skupiny. Rozpis nadcházejících zápasů zveřejníme na našem webu v pondělí.
Ml. Boleslav: Dusil – Novotný, Dotter (C), M. Houška, Červenka (A), Klikorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Zajíček, Simon, Novák, Moucha, Čermák (A), V. Houška, Š. Jindra, Moravčík, Grim
Litvínov: Pejsar (48. D. Svoboda) – Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška (A), Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, D. Jindra, Kysela, Dufek (A), Bartoš, Damašek, Myšák, Beran, Berka, P. Svoboda (C)
Branky a nahrávky: 7. V. Houška (Zajíček), 13. Novák (Imlauf), 17. M. Houška (V. Houška), 18. Grim (Houška, M. Houška), 43. Imlauf (V. Houška), 48. Grim (Zajíček) – 11. P. Svoboda (TS), 17. Dufek (P. Svoboda, Berka), 47. D. Jindra (Viedemann, Myšák). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 3:2, navíc Novák (MBL) 5 min. + DKU za napadení. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 34:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Komentář

Ačkoliv bylo utkání velice důležité pro Litvínov, který by v případě výhry a zaváhání Chomutova zvítězil, začali lépe domácí, kteří už v 7. minutě vedli. Z mezikruží se prosadil Vladislav Houška a bylo to 1:0. O necelou minutu později mohli ale Středočeši vést už o dvě branky, tehdy dotlačili kotouč do brány, jenže se tak stalo těsně po zapískání hlavního rozhodčího. První třetina obecně nabídla neobvyklé množství gólů – celkově jich padlo hned šest. Druhý padl z nařízeného trestného střílení v oslabení, kdy Karel Klikorka hákoval Přemysla Svobodu. Ten provedl nájezd mazácky, svými kličkami překonal Adama Dusila a zakončil po zemi za jeho betonem.

Ve 13. minutě už ale Středočeši znovu vedli. Sekundu po skončení litvínovského trestu se prosadil ze skrumáže před bránou Peter Novák. Netrvalo ale dlouho a Středočeši vedli o dva góly zásluhou Matěje Houšky. Za dalších 17 sekund však padl další gól, a to do sítě Adama Dusila. Litvínovští se vydali do přečíslení a na jeho konci stál Ondřej Dufek, který si jen u levé tyče počkal na přesnou přihrávku a zakončil za boleslavského gólmana, jenž nestihl zareagovat. Dvě minuty před koncem první třetiny pak Boleslavští navýšili na 4:2 poté, co se z mezikruží trefil Jan Grim. V samotném závěru prvního dějství měli Středočeši šance z přesilovky, další branka ale nepadla.

Druhá třetina už nenabídla takovou gólovou přestřelku, oba celky se soustředily více na obranu. Litvínovští byli ale o něco aktivnější ve směru dopředu. V polovině zápasu mohli hosté snížit na rozdíl jednoho gólu. Vytvořili si tlak v brankovišti a Adam Dusil upadl, jenže než Litvínovští zvládli dostat puk za brankovou čáru, hlavní rozhodčí přerušil hru. Puk, který se dostal mezi tři tyče po odpískání, gól být tedy nemohl.

V závěru druhé dvacetiminutovky střílel bez přípravy ještě Ondřej Dufek, jenže proti němu zasáhl pohotově mladoboleslavský gólman. Po 40 minutách bylo skóre 4:2, v prostřední třetině žádná branka nepadla.

Na začátku třetího dějství už ale branky opět padaly. Ve 43. minutě se po rychlém přesunu do útočného pásma radoval z gólu Václav Imlauf. Netrvalo dlouho a Litvínovští snížili, když se z mezikruží prosadil David Jindra. Za necelou minutu už ale opět o tři góly vedli domácí. To zvýšil na 6:3 Jan Grim. Ve stejném čase také Litvínov vystřídal gólmany. Martina Pejsara nahradil Dominik Svoboda.

V 51. minutě nevybíravě fauloval Roberta Bártka Peter Novák. Ten za svůj počin inkasoval pětiminutový trest a do konce utkání. Litvínovu se ale dlouhá pětiminutová přesilovka vůbec nedařila. Severočeši tak důležité utkání na mladoboleslavském ledě nezvládli, a je tak jisté, že do play off už nemají šanci postoupit. Bruslaři si naopak připsali důležité tři body, které se jim budou do dalších soubojů o účast v play off hodit.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že i přesto, že jsme ve čtyřce, by pro nás byl hrob, kdybychom ztráceli body. Olomouc má totiž náskok a další týmy měly zápasy s relativně slabšími soupeři. Věděli jsme, že musíme bojovat a jít si za vítězstvím. Litvínov hrál výborně a uvolněně. My jsme bojovali a proměňovali šance. Celé mužstvo podali skvělý výkon včetně brankáře.

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Vizuálně to z naší strany vypadalo možná dobře, ale efektivitou jsme obrovsky zaostali za soupeřem. Neměli jsme tlak do brány, nehráli kontaktní hokej. Soupeř nám sice za stavu 6:3 nabídl pětiminutovou přesilovku, jenže my jsme během ní nebyli schopní ani vystřelit na branku. Výsledek odpovídá produktivitě. Z naší strany byla slabá, proto jsme prohráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.