BK MLADA BOLESLAV
9. 12. 2017 | Michal Konvalina

Mladší dorostenci nestačili na Havířov, rozhodla druhá třetina

20., sobota 9. 12. 2017
Ml. Boleslav - Havířov MBL - HAV
M l. B o l. – V dalším utkání svojí skupiny B se mladší dorostenci v sobotu po obědě představili na domácím ledě, kde přivítali hosty z dalekého Havířova. V nervózně hrané první třetině se do vedení dostali právě Havířovští, kteří potom svůj náskok navýšili zejména ve skvěle sehrané druhé části. I přesto, že v závěrečné dvacetiminutovce byli lepší domácí, se už výsledek příliš neměnil a cenné body si domů odváží hostující tým.
Ml. Boleslav: Krinwald – Němeček, Přenosil, Táborský, Rajgl, Pokorný – Závora (C), Sluka, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Ďurač, Haas, Šíma
Havířov: Pawlas (Nowak) – Topolanský, Bílek, Puzoň, Frančiak, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Backa, Mastič (C), Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Szturc, Byčkov, Horváth
Branky a nahrávky: 26. Závora (Přenosil, Haas), 43. Ďurač (Závora) – 5. Horváth (Vojkůvka), 23. Mastič (Pavlačka), 26. Bochnak (Dabrowski, Adámek), 31. Szturc (Topolanský, Adámek), 60. Adámek (Szturc, Mastič). Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.

Komentář

První minuty zápasu byly poměrně nervózní a ve hře se objevovalo mnoho nepřesností. Už ve čtvrté minutě se nicméně poprvé pohnulo skóre, Kevin Horváth prostřelil Krinwalda a poslal Havířov do vedení. Po inkasované brance se do zápasu víc a víc dostávali i Boleslavští, naráželi ale na pozornou defenzivu soupeře. K vidění sice byl poměrně vyrovnaný hokej, nebezpečnější však byli dál hosté. Jejich další akce už spolehlivě kryl Roman Krinwald, a protože ani Filip Pawlas se na druhé straně v bráně Havířova nechtěl nechat zahanbit a zastavil několik nebezpečných akci boleslavských dorostenců, další branka už v první části nepadla.

V prostřední třetině padlo gólů víc. Hned po dvou minutách si kotouč na brankovišti domácího týmu našel Maxim Mastič a doklepl jej do branky. Potom byl za podražení vyloučen havířovský Pavlačka a následnou přesilovky domácí zhodnotili, když po krásné nahrávce Přenosila zametl puk do branky jejich kapitán Jan Závora. Za půl minuty už hosté zase vedli o dva góly, rovněž v početní výhodě se prosadil Wiktor Bochnak. Hra se dál přelévala ze strany na stranu, málo se přerušovalo a čas rychle ubíhal. Další zásah si hráči Residoma připravili na polovinu utkání, ve 31. minutě si s obranou i brankářem pohrál Gabriel Szturc a navýšil už na 4:1. Ve zbylém průběhu druhé třetiny už na žádnou vyloženou šanci nedošlo, domácí se marně snažili o další dobývání havířovské branky a ani Krinwald už soupeři nic nedovolil.

Po začátku třetí části se domácí dostali zpět do hry zásluhou Dominika Ďurače. Hosté si poté vybrali time-out a trochu se zklidnili, Bruslaři však nadále měli převahu. Misky vah potom trochu vyrovnala hra obou týmů ve čtyřech. I po jejím uplynutí se domácí opět dostali na koně, nicméně pravidelně končili na výborném Pawlasovi, který byl oporou svého týmu a vyřešil několik zapeklitých situací včetně trestného střílení. To jel aktivní Dominik Ďurač, na havířovského gólmana ale svižnou ranou nevyzrál a nedokázal snížit na 3:4. Před koncem hráli domácí krátkou přesilovku pěti proti třem a potom, při hře bez Krinwalda, se snažili o snížení v šesti hráčích. To se ale nekonalo, naopak Lukáš Adámek 29 sekund před koncem pečetil konečný stav zápasu.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zorkler (BK Mladá Boleslav): "Stejný scénář jako ve Vítkovicích. Vyrovnaná první třetina, kterou bohužel prohrajeme 1:0, když jsme chvilku lepší my a chvilku soupeř. Soupeř gól dá, my ne a prohráváme 0:1. Řekneme si v kabině, že na soupeře ve druhé třetině nastoupíme a něco s tím uděláme. Následuje přesný opak, laxnost a lehkomyslnost z naší strany. Dostaneme góly, ti soupeři už jsou tady kvalitní. Ve třetí třetině stejně jako ve Vítkovicích tlačíme, jsme lepší, ale nedokážeme to využít a gól nedáme. Soupeř si to prostě pohlídá, i když jsme v tomto utkání měli trestné střílení a na konci přesilovku čtyři na tři i pět na tři. Nemůžeme prostě pořád prohrávat a dotahovat, musíme se dostat do vedení a mít výsledky pod kontrolou.

Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): "Myslím, že první třetina byla víceméně vyrovnaná. Asi rozhodla druhá třetina, ve které jsme měli výraznou převahu a hráli jsme velmi dobře. Vsítili jsme tři branky a utekli do třígólového náskoku, což podle mě rozhodlo. Ve třetí třetině jsme ale hráli pod dojmem velkého klidu, domácí na nás vlétli a téměř celou třetinu byli jasně lepší. Můžeme být jenom rádi, že jsme po hrubých chybách neinkasovali góly a že jsme ustáli brejky a všechny situace, jinak by to v závěru určitě bylo ještě hodně dramatické."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.