BK MLADA BOLESLAV
11. 1. 2018 | Jaroslav Kindl

Mladší dorost trápí produktivita, využily toho Vítkovice

24., čtvrtek 11. 1. 2018
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l . B o l . – Mladá Boleslav si šance vytvořila hlavně ve třetí třetině. Góly však slavily jen Vítkovice, které nekompromisně trestaly individuální chyby domácích hráčů. Rideře pomohl i spolehlivý výkon gólmana Bartošáka a větší síla v osobních soubojích. Boleslavské střelce neprobudil ani impulz v podobě výměny brankáře. Gólový půst se Boleslav pokusí přerušit už zítra v poledne, kdy nastoupí opět proti hráčům Vítkovic.
Ml. Boleslav: Kmec (od 26. minuty Krinwald) – Kredba, Sommer, Křepelka, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek (A) – Závora (A), Sluka, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask (C), Kapal, Ďurač, Haas, Moc, Šíma
Vítkovice: Bartošák – Kocián, Veřmiřovský, Bystroň, Plánka, Kočí – Gebauer, Kotásek, Ivan (A), Krejsa, Krška (C), Přibyl, Melovský, Rajčan, Brada (A), Veselý
Branky a nahrávky: 2. Ivan (Bystroň, Plánka), 13. Krejsa (Brada, Rajčan), 15. Krejsa (Brada, Rajčan), 26. Ivan, 36. Rajčan (Kočí, Kocián). Rozhodčí: Folk – Kurtin, Michajličenko. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:5.

Komentář

Hned v úvodu jsme byli svědky přesilové hry. Ačkoliv se domácímu Kredbovi podařilo puk dvakrát vyhodit z pásma, nakonec se Vítkovice prosadily. Ivan Ivan převzal puk na modré čáře a povyjel si na střed. Nikdo z Boleslavských proti němu nevystoupil. Ivan zamíchal kotoučem a v čase 1:54 ho vyslal přesně pod břevno. Další možnost měl v 5. minutě Krejsa. Mohl puk přiťuknout lépe postavenému spoluhráči. Místo toho se rozhodl zakončit sám a netrefil bránu. Poté se ke krátkému útočnému intermezzu dostala i Boleslav. Jak Haasův bekhend, tak Rajglovu střelu z dálky vítkovický brankář Bartošák vyrazil. Na druhé straně kluziště se pak předvedl i domácí gólman Kmec, když se skvěle roztáhl proti Krškově pokusu.

V polovině třetiny si dojel pro odražený kotouč Brada a zakončoval do horního rohu. Kmec si připsal další zákrok. Skóre se měnilo až ve 13. minutě. Brada využil nepřehledné situace, ukradl puk a z vlastní modré se vydal do úniku. Akci ještě vyšperkoval posunutím na Josefa Krejsu, který se zakončením neměl problem. V čase 14:29 zvedal Josef Krejsa ruce podruhé, když potrestal boleslavský nedůraz před Krinwaldem. Do nepříznivého stavu pro Boleslav mohl promluvit Žabka. Bartošák však jeho ostrou ránu vyrazil. Další vítkovický gól mohl přidat Kotásek, jenže přestřelil.

Druhá perioda byla na události chudá. Oba týmy se přetlačovaly o kotouč a šancí bylo pomálu. Přesto se Ridera znovu prosadila. Ve 25. minutě vypíchl puk v oslabení Ivan Ivan. V nájezdu zvolil bekhendovou kličku a zkušeně zavěsil pod horní tyč. Boleslav následně poslala do brány Krinwalda za Kmece. Na další větší příležitost jsme čekali až do 32. minuty. Šíma stál před Bartošákem a převzal puk od Hašlara. Snažil se trefit volný prostor u tyče, jenže neuspěl. Po čtyřech minutách ujel domácí obraně znovu aktivní Ivan. Proti Krinwaldovi mu už bekhendové zakončení neprošlo. Chvíli poté se ale na vítkovické straně opět slavilo. Odražený puk si po vhazování našel Samuel Rajčan. Krinwald se natahoval marně a Rajčan snadno trefil poloodkrytou část brány. Za půl vteřiny mohl snížit rozjetý Dlask, který tlačil puk k tyči. Bartošák i tentokrát obstál.

S vědomím komfortního náskoku Vítkovice zřejmě zvolnily. Po třech minutách poslední části podklouzl v obranném pásmu jeden z hostujících beků. Jeho zaváhání využil Dlask a servíroval puk před bránu Závorovi. Ten dorážel natřikrát, přesto puk do brány neprocedil. Ve 48. minutě propadl kotouč i domácí obraně. Zastoupit ji chtěl Krinwald, ale jeho rozehrávce chyběla jistota. Nakonec Boleslavští situaci uklidnili a Melovského k zakončení nepustili. Za tři minuty se po Haasově možnosti zjevil v protiútoku Veselý. Krinwalda si sice položil, ale zakončoval pouze do boční sítě. Oba týmy pak hrozily hlavně z dálky. Ke gólu byl nejblíže minutu před koncem boleslavský Dlask. V zahuštěném brankovišti však trefil jen soupeřovu nohu a ve zbylém čase gól nepadl.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler (trenér BK Mladá Boleslav): Nevyšel nám začátek. Před zapásem jsme si řekli, že chceme hrát v pěti. Hned po minutě a půl vyloučení. V oslabení jsme se bavili, že musíme puky rychle vyhazovat. Pak v zápase nevyhodíme, puk se vrátí zpátky k nám. Tam nehrajeme tělo. Bum. Dostaneme z toho gól. To jsou chyby, o kterých si vykládáme celou sezónu. V základní části jsme paradoxně měli druhé nejlepší oslabení v soutěži. Za poslední tři zápasy jsme v oslabení dostali sedm branek. Ve druhé třetině jsme v přesilovce namazali soupeři, ten dal další gól. To si myslím, že zápas zlomilo. Ve třetí třetině kluci ukázali, že jsou schopní se soupeřem hrát. De facto jsme je nepustili z pásma. Prostě ale nedáme gól. Věřím, že kluci navážou na dnešní třetí třetinu a už zítra se to protrhne.

Radek Philipp (asistent trenéra HC Vítkovice Ridera): První třetinu jsme si vytvořili tlak a položili základ vítězství. Od druhé části totiž Mladá Boleslav zlepšila pohyb, byla důraznější a zápas se vyrovnal. Nám se podařilo vsítit dvě branky. V hlavách kluků to pak bylo z jejich strany trošku vlažnější. I když jsme je upozorňovali, aby hráli do poslední vteřiny. Musím vyzdvihnout nejen kolektivní výkon, ale i gólmana. Při šancích Boleslavi, kterých tam bylo hodně, nás podržel.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.