BK MLADA BOLESLAV
20. 1. 2018 | Jan Vavřina, Jaroslav Kindl, Jan Vavřina

Mladší dorost v Hradci jen korigoval výsledek

27., sobota 20. 1. 2018
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r . K r á l o v é — Pro mladší dorostence šlo o čtvrtý vzájemný zápas sezóny. Bohužel i o čtvrtou porážku od Mountfieldu. Po 34 minutách prohrávala Boleslav už o pět gólů. Dvěma trefami zažehl plamínek boleslavské naděje kapitán Tomáš Dlask. Poté ale Hradec skóroval pošesté a zápas se poměrně v klidu dohrával. Boleslavská série proher v playoff tak pokračuje. Další pokus mají mladší dorostenci ve čtvrtek 25. ledna, kdy přivítají Přerov.
Hr. Králové: Tichý – Králík, Táborský, Havlíček, Naar (A), Perička (C), Pinkas – Moravec, Souček, Kašpar, Lang, Beneš, Jušta, Pajer, Jirků, Hynek, Boštík.
Ml. Boleslav: Krinwald – Kredba, Sommer, Křepelka, Přenosil, Holoubek (A) – Závora (A), Sluka, Bartoň, Plíšek, Hašlar, Dlask, Kapal, Ďuráč, Haas, Peca.
Branky a nahrávky: 13. Beneš (Naar, Hynek), 13. Jušta (Lang), 23. Pinkas (Moravec, Beneš), 32. Moravec (Lang), 34. Kašpar (Pinkas), 51. Kašpar (Jušta, Lang) – 38. Dlask, 41. Dlask (Holoubek) Rozhodčí: Homola - Zídek, Berger. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 57:24. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.

Komentář

Úvod utkání ovlivnila řada vyloučení, v pěti se hrálo pomálu. Za úvodních osm minut bylo totiž rozdáno rovnou pět menších trestů. Tyto herní situace vyhovovaly více domácím, kteří vysílali na Krinwalda jeden puk za druhým, žádný jej ale nikterak výrazně neohrozil. To na protilehlé straně ujel do brejku Závora a mohl otevřít skóre zápasu. Svou střelu na zadní tyč ale nedokázal stlačit do brány.

V další početní výhodě měl na jedné straně dobrou střeleckou pozici Haas, ale Tichého nepřekonal. Mountfield se dočkal gólu ve 13. minutě, a to hned dvakrát. Skóre zápasu otevřel Matěj Beneš, kterého napodobil o 39 vteřin později Jan Jušta. Hosté mohli korigovat díky Slukovi, ten nastřelil ale jen horní tyč. Střelec druhé branky byl v další obrovské šanci, jenže nedokázal trefit prázdnou klec.

Prostřední dějství začalo stejně jako první – brzkým vyloučením. Hradečtí ho dokázali rychle potrestat, když Moravec našel zpoza brány mezi kruhy volného Matěje Pinkase, který zvýšil na 3:0. O chvíli později byl v obdobné pozici Hynek, jenže z dorážky nedokázal gólmana znovu překonat. V polovině zápasu dostal hostující Hašler možnost trestného střílení, které nevyřešil dobře, jeho pokus minul bránu.

Na to zareagovali domácí a opět rovnou dvakrát, tentokrát však v rozmezí dvou minut. Nejprve se krásně uvolnil Lang a jeho střelu dorazil za Krinwalda Petr Moravec. Pátou branku navršil Jaroslav Kašpar, jenž měl podobně snadnou úlohu. Stačilo mu také jen trefil odkrytou klec. V závěru třetiny si Lvi zahráli přesilovku, jenže udeřilo se na druhé straně. Chybnou rozehrávku potrestal Tomáš Dlask a vstřelil první gól svého týmu.

Druhý boleslavský gól přišel zanedlouho po prvním, oba ale rozdělila přestávka. Po 54 vteřinách ve třetí části se prosadil znovu Tomáš Dlask a snížil tak na 2:5. Mountfield mohl odskočit na větší rozdíl hned z další akce, kdy se dostal do přečíslení dvou na jednoho. Milan Souček dostal puk doleva, jenže Krinwald jeho úmysl vystihl. V následujících pasážích domácí kontrolovali hru i pohodlný náskok a soupeře do šancí příliš nepouštěli.

Navíc v 51. minutě přišla hradecká pojistka. Na brankovišti Bruslařů byl nejvíce důrazný Jaroslav Kašpar, který dotlačil puk za čáru a zvýšil na 6:2. Hosté mohli kontrovat díky Hašlerovi, to by ale jeho střela z mezikruží musela být kvalitnější. Východočeši už neměli důvod hnát se bezhlavě dopředu a čtyřgólový náskok udrželi až do závěrečné sirény.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): Do Hradce jsme přijeli v hodně okleštěné sestavě, ale nemyslím, že bychom měli špatný vstup do zápasu. Včera jsme měli větší brífink v kabině, něco jsme si řekli a relativně to fungovalo. Zdůrazňovali jsme před zápasem, že každé střídaní chceme odehrát 0:0, že je to náš cíl. Bohužel padesát osm minut jednotlivec hraje dobře a pak jedno střídaní vypustí, ze kterého padne gól. Takhle se chyby nasčítají a ve finále jsou z toho čtyři rozdílové branky a prohrajeme 2:6. Na druhou stranu se hráčům nedá upřít snaha.

Martin Štohanzl (Mountfield HK): Za dnešní zápas patří klukům velká pochvala, výsledek 6:2 je dobrý. Boleslav má horší období, protože prohrála několik zápasů v řadě a nechtěli jsme dopustit, aby se chytla zrovna na nás. Myslím si, že až na pár momentů jsme měli zápas pod kontrolou, kluci k tomu přistoupili zodpovědně. Vstupy do druhé a třetí třetiny byly trošku lehkovážné, protože jsme vedli, ale na druhou stranu jsme dali hezké góly. Dnes jsme zaslouženě vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.