BK MLADA BOLESLAV
22. 2. 2018 | Jaroslav Kindl

Mladší dorost ani na pátý pokus neporazil Hradec

32., čtvrtek 22. 2. 2018
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. — Bruslaři odehráli zápas s lídrem tabulky v zásadně oslabené sestavě. V průběhu navíc musel odstoupit i Lukáš Kapal. Přesto se Boleslav do poloviny utkání držela v kontaktu. Tři slepené góly Hradce se ale nakonec ukázaly jako rozhodující. Boleslavské trefy Haase, Holoubka a Kredby tentokrát na body nestačily. I pátý vzájemný duel těchto klubů tak skončil štastněji pro Hradec Králové.
Ml. Boleslav: Krinwald – Kredba, Křepelka, Přenosil (A), Němeček, Rajgl, Holoubek, Šercl – Závora (A), Sluka, Plíšek, Peca, Dlask (C), Kapal, Haas, Šíma
Hr. Králové: Sajdl – Pelda (A), Boukal, Havlíček, Naar, Drbal, Perička, Pinkas – Moravec, Budina, Kašpar, Lang, Jušta, Šlaicher (C), Janda, Šedivý (A), Hynek, Boštík
Branky a nahrávky: 25. Haas (Kapal), 45. Holoubek (Dlask), 52. Kredba (Sluka) – 9. Janda (Lang, Kašpar), 16. Janda (Lang, Pelda), 35. Boštík (Šedivý, Drbal), 38. Janda (Havlíček), 43. Lang (Kašpar, Pelda), 46. Havlíček (Moravec). Rozhodčí: Bernat – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6.

Komentář

Mnoho vyložených šancí jsme v první třetině neviděli. Lepším týmem byli zcela určitě hosté z Hradce Králové. Domácí se ke slovu moc nedostávali a jejich pokusy končily často na chráničích soupeře. Boleslav sice hrála v 6. minutě přesilovku, nic v ní však nevymyslela. Už v plném počtu pak skórovali Hradečtí. Lang vypíchl ve svém pásmu puk protihráči a vyrazil do protiútoku. Situaci tři na jednoho řešil pasem na Martina Jandu, který v čase 8:15 uklidil kotouč do odkryté brány.

Bruslařům se pak naskytla další početní výhoda. Ta ovšem nebyla o nic lepší než ta první. A v 16. minutě potrestali hosté boleslavskou nemohoucnost podruhé. Znovu to byl Lang, který si všiml nehlídaného Martina Jandy v předbrankovém prostoru. Ten tak prostřelil Krinwalda podruhé. Za pár minut si přesilovou hru vyzkoušel i Hradec. Nejnebezpečnější možnost měli Pinkas a Šlaicher. V obou případech byl úspěšnější boleslavský gólman Krinwald.

O přestávce zřejmě dali domácí hlavy dohromady. Boleslavští zlepšili svůj výkon a odměněni byli už po pěti minutách. Oskar Haas zamířil mezi kruhy přesně pod horní tyč. Vzápětí mohl skóre korigovat Lang, ale Krinwald dobře přečetl situaci a správně rozmístil betony. Tempo hry vzrostlo. Útočily oba týmy, avšak většina možností byla zmařena ještě před zakončením. Boleslavským hráčům činil problém skvělý pohyb Jakuba Naara. Hradeckým střelcem se ale v 35. minutě stal Filip Boštík, který výborně zakončil svůj únik do mezírky mezi Krinwaldovými betony.

Aby toho nebylo málo, musela Boleslav přežít další oslabení. To se jí povedlo. Minutu po vypršení trestu ale dovršil Martin Janda svůj hattrick nenápadným nahozením z kruhu. Ke konci třetiny ještě ujel do nájezdu Šedivý, jenže minul bránu. Čtyři vteřiny před koncem třetiny střílel Naar jen do Krinwaldova ramene.

Třetí perioda nezačala pro domácí dobře. Nejprve zahrozil na hranici brankoviště Kašpar. Poté Boleslav dvakrát faulovala a šla do tří. Hradec využil výhodu ve 43. minutě po akci Kašpara a Kryštofa Langa na jeden dotek. Lang prostřelil Krinwalda z voleje. Za necelé dvě minuty hráli a proměnili přesilovku i Středočeši. Tomáš Holoubek přehodil Sajdlovo rameno zápěstím od modré čáry. Po třicetiosmi vteřinách Mountfield znovu odskočil. Matěj Havlíček překonal boleslavského brankáře z předbrankového prostoru.

Poté se hrálo hrálo delší dobu v pěti. V polovině třetiny zaútočil zleva Sluka. Puk se odrazil od Sajdlova betonu přímo k najetému Janu Kredbovi, který se už nemýlil. Za chvíli jel sám na branku Hradce Závora, jenže Sajdla nepřehodil. 55. minuta a další přesilovka Hradce. Ostře, ale nepřesně, pálil z první Šlaicher. Tři minuty před sirénou ještě Boleslav špatně střídala a odpykávala další dvouminutový trest. Stav zápasu se již nezměnil.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler (trenér BK Mladá Boleslav): Pro nás složité utkání s krutým výsledkem. Chybí nám devět hráčů základní sestavy, Hradec přijel s tím nejlepším. Je to vedoucí tým ligy, takže kvalitu má. My jsme s nimi přesto byli schopni do půlky zápasu hrát parádní hokej. Pak se to zlomilo třemi góly. Hradec jede sám na bránu, puk jim uteče, nám to zapadne za gólmana. Nahození od mantinelu si tam skopneme holení... kdybychom takové góly dali my, mohli jsme vyhrát. Bohužel to na svou stranu zlomil Hradec. Myslím, že snížení na 2:1 soupeře překvapilo. My v té fázi byli lepší, škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Teď už jen složit sestavu na sobotu, protože nám zbylo dvanáct lidí. Bude to těžké, ale pojedeme se o to do Přerova porvat a přivézt nějaké body.

Petr Luštinec (trenér Mountfield HK): Dnes jsme získali tři body, ale to je asi všechno. Hráli jsme špatně z obrany. V útoku to bylo snaživé a dobré, protože dali jsme šest gólů. Do playoff ale máme na čem pracovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.