BK MLADA BOLESLAV
10. 3. 2018 | Klára Petrásková, Jaroslav Kindl

Mladší dorost v Hradci dotahoval, ale soupeř si zápas pohlídal

37., sobota 10. 3. 2018
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r. K r á l o v é — Bruslaři zaspali začátek. Do pěti minut vedl Hradec o dva góly. Boleslavský trenér Lukáš Zörkler reagoval oddechovým časem a hlasitě svým svěřencům vyčinil. Převaha Mountfieldu postupně slábla. Ve druhé části vyhnala Boleslav slepenými góly Přenosila a Žabky gólmana Tichého z brány. Hradečtí se ale vzpamatovali a po chvíli se opět ujali vedení. Během poslední třetiny Hradečtí zvýšili svůj náskok. Kontaktní branku zařídil pět minut před koncem Ďurač, jenže soupeř vzápětí upravil na konečný stav 5:3. Proti lídrovi skupiny B tak Boleslavi vítězství uniklo.
Hr. Králové: Tichý (od 31. Sajdl) – Pelda (A), Táborský, Boukal, Havlíček, Drbal, Perička (A), M. Pinkas – Moravec, Budina, Kašpar, Lang, Jušta, Pajer, Šlaicher (C), Janda, Daniel Šedivý, Boštík.
Ml. Boleslav: Kmec – Kredba, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek (A), Křepelka – Mazancová, Závora, Sluka, Plíšek, Kredl, Hašlar, Ďurač, Haas, Peca, Šíma.
Branky a nahrávky: 4. Janda (Kašpar, Lang), 5. M. Pinkas (Jušta), 35. Boštík (Kašpar), 52. Pajer (Budina, Moravec), 57. Boštík (Kašpar, Janda) – 30. Přenosil (Závora, Rajgl), 31. Žabka (Ďurač, Hašlar), 55. Ďurač (Mazancová) Rozhodčí: Úlehla – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 48:20. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Komentář

Rychlý hradecký nástup vystřídal herní útlum

Hradečtí předvedli učebnicový vstup do zápasu. Hned od první minuty totiž vzali útočné otěže do svých rukou a výsledkem bylo dvougólové vedení už v 5. minutě! Nejprve našel skrz brankoviště Kašpar dobře postaveného Martina Jandu, 46 vteřin nato zvedali domácí ruce nad hlavu znovu. Matěj Pinkas totiž využil clony před brankářem a jeho dělovka od modré se zastavila až o brankovou síťku – 2:0.

Boleslav reagovala oddechovým časem a pokusem Šímy, herně navrch měl ale i nadále Hradec. Jenže jako by se nechali Východočeši rychle nabytým vedením ukolébat. Jejich hra postupně uvadala na tempu a v závěru třetiny příliš pohledný hokej k vidění nebyl. Kotouč létal z jednoho konce hřiště na druhý a kvůli množství nepřesností neměli brankáři příliš práce s likvidováním střel.

Boleslav během 46 vteřin vyrovnala, domácí ale odpověděli

V prostředním dějství si více nebezpečných šancí připsali domácí, nicméně byli to hosté, kdo se radoval. A dokonce dvakrát! Stejně jako v první části Hradeckým, také na přelomu druhé třetiny stačilo Boleslavi ke vstřelení dvou gólů pouhých 46 vteřin. Na listinu střelců se zapsali Adam Přenosill a Boris Žabka, kteří vyhnali Jakuba Tichého z branky. Místo něj se za stavu 2:2 postavil mezi tři tyče Tomáš Sajdl.

Ten hned zkraje mohl sledovat, jak jeho spoluhráči dotírají na Matěje Kmece a zuby nehty se snaží vrátit náskok na svou stranu. Kuboš sice se svým pokusem ještě neuspěl, to však nemuselo Východočechy mrzet. O chvíli později totiž Filip Boštík parádně zpracoval průnikovou nahrávku, dostal se do samostatného úniku a mezi betony poslal kotouč do sítě – 3:2.

Východočeši si dvěma góly pohlídali výhru

Do třetí třetiny vstoupily oba celky s vědomím, že zápas je stále otevřený. Podle toho vypadala i hra, která přinesla v prvních deseti minutách hned několik slušných příležitostí. Ujala se ale až ta z 52. minuty. Budina našel před brankou dobře postaveného Lukáše Pajera a hradecký útočník natřikrát procpal puk až za čáru – 4:2.

Středočeši se však nevzdali a když přišla nabídka početní výhody, přetavili ji na kontaktní gól. Dominik Ďuráč zahlédl Sajdlem vyražený kotouč, a i s domácím gólmanem ho nekompromisně odsunul do sítě. Uběhlo však jen něco málo přes dvě minuty a Východočeši si vzali náskok zpět. Dostrčit puk za rozhozeného brankáře se povedlo Filipu Boštíkovi – 5:3. Jeho branka byla také tou poslední, která zamíchala se skóre, a bylo definitivně rozhodnuto o tom, že tři body zůstaly pod Bílou věží.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Jsme spokojení s výhrou, potřebovali jsme získat alespoň bod, abychom šli do play off z prvního místa. Vstup do zápasu se nám povedl, dali jsme dva rychlé slepené góly. Bohužel jsme potom přestali hrát, asi nás to trošku uspokojilo. V závěru jsme ale utkání zvládli. Doufám, že si to kluci vezmou k srdci, čeká nás ještě poslední zápas v nadstavbě a pak už bude play off. Věříme, že do něj kluci vstoupí zodpovědně a poctivě.

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav):
Do zápasu jsme vstoupili laxně a brzy prohrávali 0:2. V první třetině jsme vůbec nebyli schopní chytnout tempo soupeře, v té druhé jsme z velkého minima vytěžili naprosté maximum. Zničehonic jsme vyrovnali na 2:2. Jenže když jsme soupeře dostali vyrovnáním na dno, sami jsme ho bohužel dostali zpátky do zápasu, když jsme jim na třetí gól nahráli. Ve třetí třetině jsme bojovali, Hradec je ale dobrý mančaft, proti kterému se skóre těžko otáčí. Vždycky, když jsme se dostali na dostřel, dokázali nám svou sílou znovu odskočit. V tenhle moment už se připravujeme na příští neděli, kdy se bude rozhodovat v play off. Tam to všechno směřujeme.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.