BK MLADA BOLESLAV
15. 3. 2018 | Jaroslav Kindl

Mladší dorostenci ukončili s Přerovem sérii proher, čeká je čtvrtfinále

38., čtvrtek 15. 3. 2018
Ml. Boleslav - Přerov MBL - PRE
M l. B o l. — Bruslaři završili druhou fázi soutěže vítězstvím. Stejně jako v předchozích duelech s Přerovem i tentokrát padalo málo gólů. Ve ŠKO-ENERGO Aréně se na ně čekalo až do třetí třetiny, kdy se prosadili Zajíček a Závora. Duel příliš hokejové krásy nepobral, myšlenky obou týmů směřovaly očividně spíše k další části play-off. Vítězství však Boleslavi jistě dodá trochu sebedůvěry. Již v neděli je čeká čtvrtfinále s Havířovem.
Ml. Boleslav: Krinwald (Houserek) – Kredba, Sommer, Křepelka, Přenosil, Rajgl, Šercl – Závora (C), Zajíček, Sluka (A), Plíšek, Hašlar, Kapal, Haas, Šíma, Simon
Přerov: Postava (Suchánek) – Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč (A) – Štíbr, Ryšavý, Fencl, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák (A), Chytil (C), Jobánek, Šilhavý
Branky a nahrávky: 42. Zajíček (Simon), 48. Závora – 46. Jobánek (Šilhavý, Štíbr). Rozhodčí: Bernat – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Komentář

Málo branek padá v této sezóně v zápasech mezi Mladou Boleslaví a Přerovem. Výjimkou nebyla ani úvodní třetina tohoto duelu. První minuty vyšly lépe domácím. Příliš aktivní byl ale v přerovském brankovišti se svou holí Michal Simon a hosté získali přesilovku. Přerovští nic nevymysleli, větší šance přišla paradoxně až v 6. minutě po vypršení Simonova trestu. Fencl tečoval po zemi před boleslavským brankářem Krinwaldem, ale ten roztáhl nohy a klouzající puk zastavil. Boleslavští sice hladově kroužili okolo přerovské brány, i jim však chyběla efektivita. Závora z polootočky trefil jen beton gólmana Postavy.

Přerovské šance byly závažnější. V polovině třetiny byl nejrychlejším bruslařem Ryšavý, jenže zakončení mezi betony mu nevyšlo. Po chvíli zachytil špatnou rozehrávku Boleslavi Hanák na modré a napřáhl. Krinwald vykopl pravý beton. Minutu poté si střelecký úhel na malém prostoru před bránou otevřel Ryšavý, Krinwald ale stál v ideální pozici. Početní výhodu hrála čtyři minuty před koncem také Boleslav. Největší příležitost měl Závora, když v brankovišti posouval puk mimo dosah Postavy, jenže i svůj vlastní.

Gólová radost nepřišla ani ve druhé části. Velice blízko byl v 29. minutě Petr, který ale u pravé tyče usměrnil střílenou přihrávku Gréče pouze do zadního mantinelu. Zanedlouho měl na opačné straně možnost Simon. Z bezprostřední blízkosti ale cpal puk pouze do rozloženého Postavy. Krátce poté si vyjel z rohu před bránu Šíma. Postava se vysunul z brankoviště, ale kotouč nepodržel. Šíma pak vracel na modrou Sommerovi, avšak ani jeho střela neprošla do sítě. 37. minuta a znovu Petr Šíma. Po přihrávce Závory tentokrát na mezikruží mířil jen do hrudi Postavy. Protiútokem odpověděl Hanák. Ani on neměl úspěch.

Z kraje třetí periody se 51 diváků ve ŠKO-ENERGO Aréně konečně dočkalo branky. V čase 41:20 ujelo do rychlého protiútoku duo Michal Simon a Jakub Zajíček. Druhý jmenovaný si s naskytnutou příležitostí věděl rady a přehodil pravý beton Postavy. Zubři vyrovnali ve 46. minutě po dorážce zarputilého Jonáše Jobánka. Po necelých dvou minutách se ale příklepem z pravého kruhu prosadil Jan Závora.

Přerov už na tuto branku nenalezl odpověď. Pět minut před koncem mohl naopak zvýšit Zajíček po další spolupráci se Simonem. Neposedný puk mu ale rotoval pod nohama a blonďatý útočník v obtížné pozici nedoklepl puk do otevřené klece. Nic víc se už nestalo. Boleslav porazila Přerov v nadstavbě na svém ledě i podruhé.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler (trenér BK Mladá Boleslav):
Těžký zápas. Myslím, že oba týmy už jsou nastaveny na neděli. Postavení v tabulce už se nemohlo změnit. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a připravili se na to nedělní. Máme na doladění ještě dva dny. Snad se nám vrátí marodi, v neděli uděláme první krok a celé to zvládneme.

Ing. Pavel Neuman (trenér HC Zubr Přerov):
Soupeř měl lepší nástup. Dlouho to bylo 0:0. Druhá třetina už byla vyrovnaná. Ve třetí padly tři branky rychle po sobě. Škoda, že jsme po vyrovnání na 1:1 dostali další gól, na který jsme už nedokázali odpovědět.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.