BK MLADA BOLESLAV
1. 2. 2018 | Adam Joska, Adam Joska, Jaroslav Kindl

Junioři v Pardubicích ztratili tříbrankové vedení, odjeli s prázdnou

36., čtvrtek 1. 2. 2018
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e — Z nadějného průběhu zbyly Bruslařům jen výčitky svědomí. Boleslav sice už po dvou minutách prohrávala, pak se ale góly Pawliczka a Straky v krátkém sledu ujala vedení. Flynn s Dvořákem přidali v úvodu druhé třetiny další branky, a vynutili si tak změnu v pardubickém brankovišti. Nástup brankáře Vlka byl zjevně tím správným impulzem pro Pardubice. Ještě ve druhé části se prosadil Veverka. Stejný hráč vstoupil gólově i do třetí periody. Když o chvíli později Dynamo vyrovnalo, měnili se gólmani také na straně Boleslavi. Příchozí Krofta se ani nestačil ohřát. Už po minutě lovil puk ze sítě. Ve zbytku nešťastné třetí třetiny se už Bruslaři neprosadili. Nepomohla ani závěrečná powerplay. První kolo nadstavbové části tak nakonec body nepřineslo.
Pardubice: Jánský (od 24. min. Vlk) – Jelínek, Pražák, Faltys, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Koffer, Hoskovec, Antoníček, Pochobradský, Machač, Dušek, Veverka, Kubišta, Matýs, Zídek, Černý.
Ml. Boleslav: Špirek (od 47. min. Krofta) – Linhart, Mašek, Uřidil, Jirásek, Hrdinka, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Straka, Tóth, Najman, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun.
Branky a nahrávky: 2. Kubišta (Veverka, Antoníček), 30. Veverka, 42. Veverka (Bučko, Zídek), 47. Kubišta (Koffer, Pochobradský), 48. Matýs (Pochobradský) – 10. Pawliczek (Krejčík, Dvořák), 12. Straka (Foerster, Tóth), 22. Flynn (Najman, Maršoun), 24. Dvořák (Krejčík). Rozhodčí: Battěk – Klouček, Laczko. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 77. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4.

Komentář

Na první gól se nečekalo dlouho, Dynamo se ujalo vedení již po devadesáti pěti vteřinách hry. Nevypadalo to na příliš vážnou šanci, když Veverka spíše nahrával než střílel, Špirek ale musel vyrazit puk betonem, jako první se k němu před brankou dostal Dominik Kubišta, jenž pohotově dorážel do odkryté branky – 1:0. Boleslavští byli aktivnější v bruslení a v polovině první části se jim povedlo vyrovnat. Nejprve hosté neuspěli z akce dva na jednoho, udrželi se ale ještě v pásmu, po střele Krejčíka z levé strany propadl Jánskému puk mezi betony a chvíli za ním ležel, než se k němu přes obránce dostal Dominik Pawliczek a dorazil ho do branky – 1:1. Ve 12. minutě už si Mladá Boleslav vzala vedení na svou stranu. Po Strakově nahození z pravé strany se dostal před brankou k odraženému kotouči Matěj Tóth a poslal ho za Jánského – 1:2. V závěru první třetiny měly oba týmy velkou šanci, nejprve nezvedl puk nad gólmana Matýs po parádní přihrávce od Zídka a na druhé straně neuspěl v samostatném úniku Najman.

Mladá Boleslav ve druhé části pokračovala ve své aktivitě, Jelínek nestačil bruslit s Najmanem, který nahrával mezi kruhy najíždějícímu si Oscaru Flynnovi a ten z první překonal bezmocného Jánského – 1:3. I u další inkasované branky byl Jelínek, tentokrát chyboval v rozehrávce, Pardubice přišly o puk a Jan Dvořák svou pumelicí poslal kotouč přesně do pravého horního rohu branky. Tím vyhnal Jánského z branky, jenž přepustil místo Vlkovi – 1:4. O snížení se postaral na začátku 30. minuty ve vlastním oslabení Vojtěch Veverka, který byl oceněn za urputnou snahu, když se mu nejdříve nepovedlo dostat ke střele, on pokračoval v napadání, až získal kotouč, který krkolomným způsobem dostal za Špirka – 2:4.

Na začátku třetí dvacetiminutovky byl už rozdíl pouze jednobrankový, když snižoval před brankou aktivní Vojtěch Veverka – 3:4. O minutu později už mohlo být vyrovnáno, Matýsův bekhendový pokus ze středu hřiště skončil na tyči. O srovnání se postaral ve 47. minutě Dominik Kubišta, kterému nahrál puk zadovkou z rohu Koffer a Kubišta nadvakrát dostal kotouč za Špirka, který se nechal vystřídat Kroftou – 4:4. Jenže náhradní brankář Mladé Boleslavi příliš dlouho čisté konto neudržel, po necelé minutě v brance propustil střelecký pokus Ondřeje Matýse z velké vzdálenosti – 5:4. Hosté byli v posledních deseti minutách aktivnějším týmem a hnali se za srovnáním, jenže na střídajícího Vlka nemohli najít recept, přestože se několikrát dostali do velkých šancí. V závěru jim nepomohlo ani odvolání brankáře, když hráli v početní výhodě šesti proti čtyřem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.