BK MLADA BOLESLAV
3. 2. 2018 | Zdena Bobková

Gólovou přestřelku zvládla lépe Sparta, junioři podruhé padli

37., sobota 3. 2. 2018
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři mají za sebou druhé utkání v nadstavbové části DHL Extraligy juniorů. Krátce po sobotním poledni byla jejich soupeřem pražská Sparta. V první i druhé třetině padly vždy čtyři branky a po čtyřiceti minutách světelná tabulce ukazovala nerozhodné skóre 4:4. Gólově velice bohatý zápas nakonec rozhodla až třetí třetina a jediný gól Vojtěcha Komárka, který skončil v boleslavské síti. Domácí už další branku nepřidali a tak podruhé v nadstavbové části prohrávají výsledkem 4:5.
Ml. Boleslav: Špirek (Marek) – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Hrdinka, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka, Tóth, Najman, Krejčík, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Sparta: Wolf (Hofmann) – Simotics, Sedliský, Eliáš, Hanuš – Jandus, Schwaberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Komárek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Pšenička, Dubský, Wojnar
Branky a nahrávky: 1. Maršoun (Najman, Straka), 9. Krejčík (Pawliczek, Dvořák), 24. Maršoun (Mlčoch, Chujac), 36. Dvořák (Chujac, Krejčík) – 8. Rousek (Schwamberger, Janda), 9. Komárek (Dubský, Chlouba), 35. Procházka (Janda), 39. Eliáš (Sedliský), 44. Komárek (Rousek, Janda). Rozhodčí: Úlehla – Blümel, Kis. Vyloučení: 4:4, navíc Nepokoj (MBL) 10 minut osobní trest (nesportovní chování). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 45:42. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

Komentář

Mladá Boleslav šla v utkání poměrně rychle do vedení. Už po čtyřiceti vteřinách zaznamenal přesný zásah Petr Maršoun, který tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí ale paradoxně po vstřeleném gólu začali chybovat a do šancí se dostávali hosté. Wojnar se dostal ke kotouči a jel na Špirka úplně sám, slibnou šanci ale nevyužil. Obě mužstva poté nevychytala svá střídání a nejprve Sparta, ale po půlminutě i hráči Boleslavo byli potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Hra ve čtyřech nesvědčila ani jednomu z týmů a zkrácená přesilová hra Sparty zůstala bez využití.

Následovala ale velice zajímavá pasáž hry. Hosté zabrali a dvěma rychlými góly Lukáše Rouska, který poslal Špirkovi kotouč k tyči, a Vojtěcha Komárka, který dokázal u tyče zdvihnout kotouč a vymést šibenici ve Špirkově bráně, otočili zápas. Boleslav ale zásluhou přesné střely Matěje Krejčíka za 27 vteřin vyrovnala a začínalo se znovu. Hokej se hrál i po této gólové přestřelce pořád nahoru dolů a bylo na co se dívat. Sparta poté měla možnost přesilové hry, ale i přes nespočet šancí skóre nenavýšila.

Druhou třetinu začali lépe hosté, kteří se v několika slibných šancích předvedli před Špirkem. Paradoxně ale do vedení šli opět domácí. Hostující obrana si nepohlídala Petra Maršouna, který zůstal za dvěma obránci sám a v úniku prostřelil Wolfa přesně mezi betony. Hosté měli poté k dispozici přesilovou hru, ve které Boleslav přes minutu a půl dusili ve vlastním pásmu. V obrovské příležitosti byl Eliáš, jehož rána mířila těsně pod břevno, ale Špirek jí na poslední chvíli dokázal vytěsnit.

Co se ale hostům nevydařilo při přesilové hře, to si vynahradili po ní. Špirek pustil za svá záda dorážku Ondřeje Procházky, která mu prolétla pod betonem. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho. Jan Dvořák těsně před Wolfem tečoval ránu Davida Chujaca, a Boleslav znovu vedla. V závěru třetiny ale přišla chyba domácích hráčů. Patrik Sedliský zachytil kotouč a poslal jej na Filipa Eliáše, který mohl střílet prakticky hned, ale udělal to chytře, počkal si a vymíchal Špirka, položil si ho a zakončil bekhendem do prázdné brány. I po druhé třetině se tak do kabin odcházelo za vyrovnaného stavu.

Sparta o svém vítězství rozhodla prakticky na začátku třetí třetiny, kdy se po ráně Vojtěcha Komárka kotouč do sítě odrazil od Špirkových betonů. Sparta poté ještě o to více kladla důraz na svou obranu a domácí tým měl velké problémy s přechodem přes střední pásmo. Domácí měli nedlouho poté možnost přesilové hry, ale ta jim nevyšla podle jejich představ. Hosté mohli navíc rozhodnout o svém vítězství definitivně, a to když z trestné se vracející Eliáš vystartoval a zachytil kotouč, který předtím dokázali vypíchnout mladoboleslavským hráčům z pásma jeho spoluhráči, a ujížděl sám na Špirka. Po jeho ráně za Špirkem zazvonila tyč. Nedlouho poté mohli hosté přidat branku znovu, jenže po dorážce hostujícího hráče z brankoviště zametal kotouč jasně směřující do brány Uřidil.

Ani druhá přesilovka pro Boleslav změnu skóre nepřinesla, Pražané byli dobře semknutí a jediný pokus zaznamenal obránce Uřidil se svou ránou z horního pravého kruhu. Boleslav s běžícím časem začala lehce propadat i ve středním pásmu a Sparta se tak dostávala i k ohrožení Špirkovy brány. Minutu před koncem třetí třetiny se domácí trenéři rozhodli k odvolání brankáře Špirka a Boleslavští zkusili hru v šesti. V ní mohl vyrovnat Najman, ale v rozhodující moment mu kotouč přeskočil hůl a on nezakončil. Na druhé straně prázdnou bránu minul Jakub Wojnar. Spartu to ale mrzet nemuselo, jelikož své hubené vedení dokázala na mladoboleslavském ledě udržet a do hlavního města si tak odváží všechny tři body. Boleslavské to mrzet může, jelikož v nadstavbové části prohrává tímto těsným výsledkem už další zápas. Po prohře 4:5 na pardubickém ledě je stejným rozdílem poráží i pražská Sparta.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Zápas se mi nehodnotí vůbec lehce. Byli jsme blízko tomu, abychom bodovali. Už i v zápase v Pardubicích jsme tomu byli hodně blízko. V Pardubicích jsme vedli a ten zápas jsme měli ve svých rukou, ale vedení jsme ztratili. Utkání se Spartou bylo vyrovnané a myslím si, že minimálně ten bod jsme si zasloužili. Bohužel hokej se hraje na góly a my jsme dali o jeden méně. Sparta je silné a kvalitní mužstvo a bylo to pravdu o tom gólu, nebo také o tom, na čí stranu se přikloní štěstí. Nakonec to byla Sparta a já můžu soupeři jen pogratulovat.

Jiří Zelenka, HC Sparta Praha: Bohužel se nám opět nepovedl začátek utkání. Hned po čtyřiceti sekundách hry jsme prohrávali 0:1, kdy bohužel kluci nechali mezi kruhy volného hráče. V utkání jsme nebyli až v tak dobré kondici a síle. Byly tam trochu slabší pasáže, ale to se naštěstí na výsledku nepodepsalo. Ve třetí třetině kluci ukázali charakter, chtěli vyhrát a udělali pro to maximum. Celý mančaft šlapal a hráči to urvali hlavně srdcem. Zaslouženě jsme vyhráli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.