BK MLADA BOLESLAV
3. 3. 2018 | Vojtěch Drbohlav

Junioři poprvé v sezóně porazili Pardubice. Neinkasovali ani gól

41., sobota 3. 3. 2018
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Boleslavským juniorům se v sobotu po obědě dařilo. Pardubice drželi po většinu utkání pod tlakem a měli více ze hry. Ačkoliv se místy střelecky trápili, dokázali vyhrát 4:0, udržet čisté konto a zejména si připsat velice důležité tři body do tabulky. Bruslařům zbývají v nadstavbě o postup do play off už jen čtyři zápasy. Ve čtvrtek odpoledne se představí v Praze na ledě Sparty.
Ml. Boleslav: Špirek – Linhart, Chujac (A), Hrdinka, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Tóth, Grim, Krejčík (C), Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Pardubice: Klouček – Pražák, Faltys (A), Žouželka, Zukal (C), Bučko, Mert, Javůrek, Hoskovec, Pochobradský, Petrus, Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matys, Zídek (A)
Branky a nahrávky: 3. Pawliczek (Dvořák, Krejčík), 30. Najman (Kerda), 49. Dvořák (Mlčoch, Krejčík), 57. Kerda (Dvořák). Rozhodčí: Vyštejn – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:5, navíc Linhart (MBL) a Machač (PCE) 10 min. OT za NESPCH. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 91. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Už ve druhé minutě se dostala Mladá Boleslav do vedení poté, co vybídl ke skórování Jan Dvořák. Ten přenechal puk Dominiku Pawliczekovi, jenž se trefil z pravého kruhu. I nadále pokračovali boleslavští hráči v nátlaku na svého soupeře, ale měli problémy s proměňováním šancí.

Při svých střeleckých pokusech trefili vždy jen gólmana Dominik Pawliczek či Matěj Krejčík. Také Pardubičtí měli ale šance na srovnání, při jednom ze závarů u branky však nedokázali dorazit puk do odkryté brány. Domácí se v samotném závěru prvního dějství ještě více snažili o druhý gól, ale nebylo jim přáno. Pardubičtí se ubránili a první třetina skončila 1:0.

Na začátku druhé třetiny měli stále více ze hry Boleslavští, stále jim však dělalo problém proměňování šancí. Oba týmy se následně několikrát provinily proti pravidlům, a tak si vyzkoušely také hraní v nerovnovážném počtu hráčů na ledě.

Přesilové hry se oběma celkům nijak zvlášť nedařily, ale v oslabení se na Mladou Boleslav v polovině zápasu usmálo štěstí. Po střele Ondřeje Najmana se totiž odrazil puk od břevna až za záda pardubického brankáře. Hosté mohli snížit. Například ve 37. minutě, kdy byl Dominik Kubišta sám před Adamem Špirkem. Jeho první střela však úspěšná nebyla a dorážku už nestihl. Po druhé třetině tak bylo skóre i nadále příznivější pro Bruslařský klub, který vedl 2:0.

I ve třetí třetině měli boleslavští hráči navrch. Ve 47. minutě už se dokonce radovali, jenže Matěj Krejčík trefil břevno. O minutu později mohl vstřelit třetí gól Ondřej Najman, ale ani jemu se to nepodařilo. Zblízka netrefil odkrytou bránu.

Hra plynula dál a boleslavským juniorům se podařilo tlak proměnit ve třetí gól. Konkrétně se o něj zasloužil Jan Dvořák, který si při skrumáži v brankovišti našel kotouč a dostal jej za záda Milana Kloučka.

V závěrečných minutách se vyhrocovaly také emoce. Pardubice si v 53. vybraly oddechový čas, posléze byli hostující hráči také často vylučováni. V 56. minutě zkusili Východočeši power-play šest na čtyři. Ta jim ale nevyšla. Boleslavský Dušan Kerda zavezl společně s Janem Dvořákem puk pryč z vlastního obranného pásma a přidal čtvrtý rozhodující gól. Pardubice tak ve vyhroceném utkání po třech výhrách v řadě padly na ledě Mladé Boleslavi. Ta je poprvé v této sezóně porazila.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Musím kluky od brankáře až po posledního hráče na střídačce pochválit. Myslím si, že od prvního střídání jsme si šli za tím, abychom bodovali.

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): Pro nás to bylo ve všech směrech špatné utkání. Vybrali jsme si za poslední dobu asi to nejhorší, co jsme mohli. Nejlepší je to asi hodit za hlavu a soustředit se na další utkání.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.