BK MLADA BOLESLAV
10. 3. 2018 | Vojtěch Drbohlav

Junioři otočili zápas proti Liberci a výrazně se přiblížili k účasti v play off

43., sobota 10. 3. 2018
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – 121 diváků, kteří v sobotu po obědě zavítali do ŠKOENERGO Aréně, vidělo pohledné juniorské utkání mezi Mladou Boleslaví a Libercem. Bílí Tygři se sice dokázali dostat do vedení, Boleslavští ale na všechny jejich góly nalezli odpověď a navíc se dostali v závěru utkání do vedení, které už udrželi. Boleslavským juniorům chybí k definitivní jistotě play off už pouze bod, odehrát musejí ještě dva duely.
Ml. Boleslav: Špirek – Mašek, Chujac (A), Marček, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Kousal (A), Tóth, Grim, Najman, Krejčík (C), Flynn, Křížek, Jindra, Maršoun
Liberec: Žajdlík – Mirochnikov, Hanousek, Krejsa, Turský, Benák, Kunst, Starosta (A) – Holenda, Šír, Průžek, Piroutek, Wiencek (A), Jeník, Nezbeda (C), Jursa, Burda, Teplý, Hrabík, Chrtek
Branky a nahrávky: 34. Maršoun (Najman, Flynn), 52. Křížek (Kerda, Grim), 54. Kerda (Mašek), 60. Dvořák (Najman, Flynn) – 33. Burda (Průžek, Hrabík), 47. Burda. Rozhodčí: Jechoutek – Schopf, O. Doležal. Vyloučení: 3:3, navíc Jeník (LIB) TH za napadení. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 121. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Komentář

Utkání začalo poměrně opatrně, ale důrazně, a to z obou stran. Na obou hráčských táborech bylo znát, že si uvědomují důležitost tohoto klání. Liberečtí se přesto drželi častěji v útočném pásmu, k dispozici měli hned dvě přesilové hry.

Během jedné z přesilovek se naskytla velká šance na skórování Tomáši Nezbedovi. Ten měl přímo před sebou prostor k tomu, aby zakončil do horní části boleslavské svatyně, jenže nezamířil vůbec přesně. Přesilovou hru si zahráli také boleslavští hráči, a to v samotném závěru prvního dějství. Během ní se však Bruslařům nedařilo natolik, aby se dostali ke gólové střele. Po 20 minutách bylo tedy skóre bezbrankové 0:0.

Taktéž třetí třetina nabídla zajímavou hokejovou podívanou hodnou play off. Ve 24. minutě mohl poslat Mladou Boleslav do vedení Petr Maršoun, který byl poblíž liberecké brány. Vsítit gól mohl na druhé straně třeba Martin Jursa. Ten se dostal k volnému kotouči mezi kruhy, jenže z poměrně dobré střelecké pozice minul.

Po polovině zápasu nabral duel větší spád. Ve 33. minutě využili Bílí Tygři přesilovou hru zásluhou Václava Burdy, který se při skrumáži prosadil za záda překonaného Adama Špirka. O chvíli pozdě ještě trefil od modré čáry Matěj Krejsa tyč boleslavské branky, netrvalo ale dlouho a Bruslaři vyrovnali. Z protiútoku vystřelil Petr Maršoun a dorážkou dokázal sklepnout kotouč nad beton překonaného Matěje Žajdlíka. Po druhé dvacetiminutovce tedy skóre bylo 1:1.

Nepříjemnou kaňkou utkání byl likvidační faul exboleslavského Jana Jeníka, který v rohu kluziště nepříjemně napadl Matěje Tótha. Ten několik minut ležel bezvládně na ledě a museli jej odvézt do nemocnice. Mladá Boleslav sice hrála dlouhou přesilovku pět na tři po trestu ve hře. Jenže přesilové hry domácí nevycházely a Liberec se dostal v klasickém oslabení dokonce do vedení. Po chybě Adama Špirka, který si vyjel příliš daleko z brány, vstřelil gól na 1:2 Václav Burda. Ten se trefil ke vzdálenější tyči, brankář se nestačil zcela vrátit mezi tři tyče.

V 52. minutě domácí vyrovnali zásluhou Zdeňka Křížka, jenž se z pravého kruhu prosadil po střele z otočky. O dvě minuty později už Bruslaři dokonce vedli. Vytvořili si tlak a z mezikruží zakončil přesně Dušan Kerda. I v dalších minutách měli Boleslavští více ze hry a mohli místy vstřelit další góly. Bílí Tygři hráli poslední dvě minuty bez brankáře, přesto se jim ale nepodařilo vytvořit dostatečný tlak na vyrovnání. Naopak – 43 sekund před koncem se do odkryté brány trefil Jan Dvořák. Bruslaři tak podruhé v nadstavbě porazili Liberec a play off mají téměř jisté, Bílí Tygři musejí naopak ještě hodně zabojovat.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Udělali jsme důležitý krok k tomu, abychom se dostali do play off. Kluci ukázali, že v šatně je vnitřní síla a tým má dobrý charakter. I když jsme v přesilovce inkasovali, dokázali jsme znovu najít sílu a vůli po vítězství. Zápas byl vyrovnaný, možná rozhodlo větší srdce a štěstí na naší straně.

Valdemar Jiruš (TJ Bílí Tygři Liberec): Je to pro nás nešťastná prohra, ale na druhou stranu se jednalo o kvalitní zápas. V této nadstavbové skupině jsme ještě nesehráli utkání se slabým soupeřem. Extraliga juniorů má v současné době obrovskou úroveň. Sice jsme prohráli, myslím si ale, že jsme byli vyrovnaným soupeřem. Jednalo se o krásný a atraktivní hokej, soupeře jsme ale nedisciplinovaností jednoho z našich nejmladších hráčů pustili do dvojnásobné přesilovky. Paradoxně se nám v ní podařilo dát branku, přesto nás to oslabení stálo mnoho sil, které nám v závěru chyběly. Soupeř svým důrazem vstřelil dvě branky, tu poslední do prázdné brány už ani nepočítám. Byl to nešťastný zápas, ale pro kluky je to obrovská škola a musejí si z toho hodně vzít, ponaučit se a připravit na další utkání. Hlavy máme nahoře, protože jsme v Mladé Boleslavi herně nepropadli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.