BK MLADA BOLESLAV
20. 3. 2018 | Petr Miklas, Petr Miklas, Jaroslav Kindl

Mladšímu dorostu hrozil v Havířově konec, urval ale srdnatý obrat

ČF2, úterý 20. 3. 2018
Havířov - Ml. Boleslav HAV - MBL
H a v í ř o v — Bruslaři odmítli konec sezóny. V Havířově přitom prohrávali už o tři branky. Góly Dlaska a Bartoně ve druhé třetiny vrátily Boleslav do zápasu. Tým Lukáše Zörklera nezlomila ani další soupeřova trefa. Do třetí třetiny pak boleslavští hráči dali úplně vše. Simon a Zajíček svými přesnými střelami vyrovnali a zápas směřoval do prodloužení. Obrovskou radost na boleslavské lavičce vyvolal opět Simon, který 38 vteřin před koncem dokonal obrat. Mladší dorost tedy ještě neřekl poslední slovo.
Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Bílek, Frančiak, Koubek, Dabrowski (A), Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič (C), Bochnak, Adámek, Bárta, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Byčkov (A), Horváth.
Ml. Boleslav: Krinwald – Kredba, Sommer, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek (A), Závora (A), Zajíček, Sluka, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask (C), Kapal, Ďurač, Haas, Šíma, Simon.
Branky a nahrávky: 6. Mastič, 9. Mastič (Bochnak, Adámek), 30. Bochnak (Mastič, Adámek), 42. Adámek (Bochnak, Mastič) – 31. Dlask (Závora, Haas), 40. Bartoň (Rajgl, Haas), 43. Simon (Zajíček), 49. Zajíček (Simon, Rajgl), 60. Simon (Dlask). Vyloučení: 4:5, navíc Plíšek (MBL) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 22:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

Komentář

První šanci utkání měli v polovině 3. minuty hosté – nejprve mohl jít Haas sám na Ludvíka, ale puk dohnal až za brankou. Dokázal jej však poslat přes brankoviště zpět před branku, jenže následně střílející Holoubek netrefil branku AZetu.

V 6. minutě přišla první branka zápasu, kterou vstřelil Maxim Mastič, když obešel obránce Mladé Boleslavi a vymetl šibenici Krinwaldovy branky. O tři minuty později opět Maxim Mastič využil střelou přes klubko hráčů přesilovku a AZ tak vedl 2:0.

Ve zbytku třetiny už gól nepadl, nejblíž k němu měl hostující Simon, jenž se dostal do samostatného úniku, ale jeho střelu zastavil Ludvíkův beton. Po dvaceti minutách platil stav 2:0.

Ve druhé třetině dlouho AZet kontroloval své vedení. Dokonce ho ve 30. minutě navýšil, když se Wiktor Bochnak dostal do rychlého protiútoku a střelou přes obránce zamířil přesně mezi Krinwaldovy betony. Jenže uběhlo něco málo přes minutu a první gól dali také hosté.

Úspěšným střelcem byl Tomáš Dlask, jenž střelou do levé šibenice zužitkoval Haasovu přihrávku zpoza branky. Ve 36. minutě neproměnili obrovské šance domácí Bochnak a Mastič, o minutu později byl v samostatném úniku faulován Adámek, ale trestné střílení neproměnil.

A hosté to po zásluze potrestali, když dvacet vteřin před koncem třetiny zásluhou šikovné teče Adama Bartoně využili přesilovku. Po čtyřiceti minutách tak platil stav 3:2.

Ve třetí třetině hráči Mladé Boleslavi předvedli neuvěřitelný obrat. Ve 42. minutě AZ využil přesilovku a šel do vedení 4:2, když Lukáš Adámek šikovně tečoval Bochnakovu střelu. Jenže už za šestnáct vteřin zakončil rychlý protiútok Michal Simon a bylo to zase jen o gól.

Hodně důležitá byla 49. minuta. Nejprve domácí Byčkov obešel obránce, ale jeho forhandový blafák Krinwald vyrazil a následnou dorážku poslal útočník AZetu v pádu do boční síťky branky. Z následného protiútoku pak nabil Simon na pravý kruh, kde Jakub Zajíček vyslal střelu z první a trefil se přesně pod horní víko.

V 56. minutě mohl Simon přidat další branku, když se dostal do úniku, položil si Ludvíka, ale nedokázal zasunout puk do mezírky mezi jeho betony a tyč. Na konci 59. minuty se domácí Čempel při oslabení dostával do úniku, byl faulován, ale bylo to v pádu, takže z toho byly jen dvě minuty.

Hrálo se 4 na 4 a něco málo přes půl minuty chybělo do konce třetí části, když Mladá Boleslav vstřelila vítěznou branku, když Michal Simon po třetí dorážce dostal puk za Ludvíkova záda a AZ už nedokázal odpovědět.

Po vítězství Mladé Boleslavi nás čeká rozhodující utkání zítra od 15 hodin. Vítěz postoupí do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Výhoda byla na naší straně, ale nezvládli jsme závěr zápasu. Na začátku třetí třetiny jsme vedli 4:2 a prohráli 4:5. Musíme se z toho poučit, zítra se hraje za stavu 1:1 a my se na to musíme dobře připravit, hlavně psychicky. Série je otevřená.

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Připravovali jsme hráče, že na nás soupeř vletí, že bude mít doma sebevědomí. Bohužel, naše slova nepadla na úrodnou půdu a první třetinu náš výkon nerbyl vůbec dobrý, což potvrdily dva góly v naší síti. Ve sruhé třetině jsme se trochu zvedli, ale bohužel jsme dostali gól na 3:0. Naštěstí jsme dali kontaktní gól, nakoplo nás neproměněné trestné střílení soupeře a dali jsme kontaktní gól, což bylo strašně důležité. Ve třetí třetině už jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.