BK MLADA BOLESLAV
23. 3. 2018 | Klára Petrásková, Jitka Čechová, Klára Petrásková

Junioři se v Hradci rvali, nakonec jim ale sezona končí

ČF4, pátek 23. 3. 2018
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
M l. B o l. – Další srdnatý výkon předvedli junioři BK Mladá Boleslav, tentokrát ale bohužel neúspěšný. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinále šli opět do vedení, trefil se Flynn. Další dva góly už ale patřily domácím. Ti nejprve ještě v první třetině vyrovnali a posléze ve třetí rozhodli. Juniorům tak končí letošní sezona.
Hr. Králové: D. Dvořák – Hroudný (C), Muška, Gaspar, Havránek, J. Moník, T. Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Malík, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Štohanzl, Hidveghy, Chalupa, R. Pavlík
Ml. Boleslav: Krofta – Mašek, Chujac, Marček, Hrdinka, Dotter, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, J. Dvořák, Kousal, Grim, Najman, Krejčík (C), Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun
Branky a nahrávky: 17. R. Pavlík (Hidveghy), 57. R. Pavlík (Matějček) – 10. Flynn. Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 234. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Komentář

Důležitost pátečního mače visela ve vzduchu už od úvodních minut a podle toho také vypadala hra. Bojovalo se o každý centimetr ledu a ani jeden z celků nedal tomu druhému nic zadarmo. V 10. minutě nejprve obrovskou šanci z mezikruží nevyužil Kousal, jenž zamířil těsně vedle tyče, aby ho o pár vteřin později následoval už úspěšnější Oscar Flynn.

Boleslavský forvard využil hradeckého zaváhání a mířil sám vstříc Dvořákovi, jehož sice napoprvé přes beton nepřekonal, dorážkou už ale našel mezírku pod gólmanovou výstrojí – 0:1. Východočeši ale nechtěli jít do kabiny se ztrátou, a tak se tři minuty před sirénou díky svému rychlému bruslení dostal do úniku Radovan Pavlík. Z levé strany se natlačil před branku a mezi betony propasíroval puk až za čáru – 1:1.

Druhá perioda patřila od začátku boleslavské aktivitě. Té napomohla také brzká přesilovka, v níž pálil Dotter od modré lajny, Daniel Dvořák však vytáhl svou vyrážečku. Středočeši se na kotouči drželi i nadále a Hradečtí spíše než na útok museli myslet na zadní vrátka. Ta se zakymácela po střele Flynna, hostující útočník ale nakonec ztroskotal na výstroji východočeského brankáře.

Hradečtí se dostali k většímu útočení až v početní výhodě, o to nebezpečnější ale byla. Několik Gasparových ran ale zblokovala obrana, Hroudný nemířil od modré přesně a Chalupa těsně nedosáhl na teč z mezikruží. V závěru třetiny se ve středním pásmu udála ještě jedna nepříjemná záležitost. Křížek totiž opustil po střetu s Hroudným kluziště na nosítkách a hradecký bek vyfasoval pětiminutový trest se stopkou do konce utkání.

Stejně jako předchozí den se ale Bruslaři o část dlouhé přesilovky připravili vlastním faulem a nedokázali ji přetavit v branku. A navíc chvíli po jejím vypršení se museli sami bránit v oslabení, brankář Krofta si však poradil se vším, i s Matějčkovým bekhendem z bezprostřední blízkosti. Minuty ubývaly, emoce přibývaly, napětí stoupalo. Diváci sice nesledovali příliš pohledný hokej, o to větší bojovnost v něm ale byla zakotvená.

A o maličko více bojovnosti prokázali Hradečtí. Tři minuty a 11 vteřin před sirénou našel Matějček od pravého kruhu Radovana Pavlíka, jenž z osy hřiště svým druhým gólem v zápase poslal Mountfield do vedení – 2:1. Bruslaři svolali válečnou poradu a zkusili ještě hru bez brankáře, domácí obrana ale žádné drama už nepřipustila. Hradec ovládl sérii s Mladou Boleslaví 3:1 na zápasy a ukončil Bruslařskému klubu sezónu.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Věděli jsme, že soupeř je opravdu silný. Posílil i o některé hráče z áčka a jejich gólman chytal velmi dobře. Do Boleslavi jsme jeli s respektem a chtěli jsme hrát svou poctivou hru, což se nám nakonec podařilo. Ve všech utkáních se hrálo vyrovnaně nahoru, dolů, tlak byl vyrovnaný. Někdy byla lepší Boleslav a někdy zase my. I když si myslím, že ve druhém zápase byl soupeř lepším týmem, vítězství jsme získali my a jsme za to strašně rádi.

Na domácí půdu jsme nakonec odjížděli s dvoubodovým náskokem, před sérií jsme ale z venkovních zápasů měli trošku obavu, protože se nám moc nedařilo venku vyhrávat. Byli jsme tedy mile překvapeni a rádi, že jsme oba zápasy v Boleslavi vyhráli. Třetí čtvrtfinále bylo zase hodně vyrovnané a nakonec rozhodla předposlední minuta, kdy kluci udělali chybičku a Boleslav z toho dala vítězný gól.

Tentokrát jsme za výhru strašně rádi, protože ubránit takovýhle výsledek v tak těsném zápase... Chtěl bych klukům poděkovat za celou sérii, nejen za celý zápas. Všichni byli důležití a všichni si zaslouží velkou pochvalu. Někdo hraje víc a někdo míň, prostě to tak je. Musím říct, že všichni podali maximální výkon, dali do toho srdce. Sérii jsme rozhodli na domácím ledě, takže kluci si to patřičně užili.

Boleslav byl opravdu silný soupeř, hrál opravdu velmi dobře. Chtěl bych jim za předvedenou hru ve všech zápasech poděkovat, byli nám výborným soupeřem. Myslím, že všechny zápasy splňovaly kritérium play off extraligy juniorů. Za postup jsme hrozně rádi, teď si ale dáme krátké volno a budeme se připravovat na dalšího soupeře, kterého nám los přiřadí.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav):
Myslím, že zápasy série s Hradcem byly hodně o bojovnosti. Budu si stát asi za svým v tom, že jsme byli lepší mužstvo. V prvních dvou zápasech jsme byli jen krapet lepší, ale nevyhráli jsme ani jeden. Oni dobře bránili. Myslím, že jsme byli po celou sérii o trochu lepší, ale prostě jsme nedávali góly. Jim hodně dobře zachytal gólman a hokej je hra chyb. My jich udělali víc, ale i tak musíme klukům poděkovat, protože ta série byla odmakaná od prvního do posledního hráče. Klukům patří dík za tuhle krásnou sérii. Holt někdy vyhrává i horší tým.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.