BK MLADA BOLESLAV
7. 9. 2018 | Lukáš Chuchválek

V úvodním zápase porazili junioři Pardubice v prodloužení

1., pátek 7. 9. 2018
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. - Den po přípravném zápase A týmu s Pardubicemi se konala repríza zápasu s aktéry z juniorské kategorie. První třetina nasvědčovala tomu, že zápas bude mít podobný průběh, když se trefili Grim, Vasilev a Závora, avšak Pardubice se ve třetím dějství vzchopily a nepřipustily debakl. Hosté postupně využili chyb domácích a vyrovnali na 4:4. V prodloužení dokázal Dotter rozlet hostů zastavit a bod navíc zůstal v Boleslavi.
Ml. Boleslav: Mašek (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M., Zajíček, Hovorka, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, Houška V., Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma
Pardubice: Vlk (21. Nečas) – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Bučko, Jelínek, Kaštánek – Rouha, Rozlílek, Antoníček, Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Trejbal, Tobiáš
Branky a nahrávky: 8. Grim (Klikorka, Houška M.), 16. Vasilev (Houška V., Procházka), 20. Závora (Klikorka, Houška V.), 37. Grim (Klikorka, Simon), 62. Dotter – 37. Antoníček (Koffer, Bučko), 44. Chára (Kostka), 49. Kostka (Rozlílek, Bucek), 52. Hrádek. Rozhodčí: Škrobák – Kettner, Axman. Vyloučení: 4:6, navíc Houška M. a Hovorka (oba MBL) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4 - 5:4.

Komentář

Hned na začátku si Bruslaři zkomplikovali situaci zbytečným vyloučením, avšak Dynamo přesilovku nesehrálo ideálně. Boleslavský Schulz naopak identifikoval mezery v obraně soupeře a několikrát si po uplynutí početní nevýhody počkal na modré na šance jít do brejku, avšak z jejich neúspěchu smutnit nemusel, neboť se jeho spoluhráčům povedlo v 7. minutě dostat soupeře pod tlak, který korunoval gólem kapitán Jan Grim. Pardubice se snažily kontrovat, jenže boleslavská obrana je k mnoha šancím nepouštěla, navíc soupeře srážely nepřesnosti v rozehrách, kterých Schulz a jiní využívali. Při jedné takové události v 16. minutě Boleslav navýšila vedení, když se napřáhl ke střele Miroslav Vasilev, jehož plachtící puk propadl brankáři Vlkovi pod lapačkou. Minutu před koncem, kdy se Pardubice opět ocitly pod tlakem, pak tečí doklepl Klikorkův nápřah do sítě Jan Závora. Na konci třetiny pak ještě domácí hráli přesilovku, jež pokračovala i následující dvacetiminutovku.

Do té hosté vstoupili s druhým brankářem v bráně, který dokázal svůj tým hodně dlouho držet a na nedostatek práce si nemusel stěžovat. Ještě při boleslavské přesilovce se ale hosté nadechli k protiofenzivě a málem ve dvou uspěli, kdyby byli rychlejší. Následovaly pasáže promarněných šancí na obou stranách, které prokládalo množství přesilových her. Vypadalo to, že druhá třetina skončí bezgólově, avšak ve 36. minutě poté, kdy domácí nevyužili svůj tlak na bránu, udeřili hosté, když Petr Antoníček s dostatečným prostorem okolo u pravé tyče zavěsil pod víko. Dynamo se však neradovalo dlouho, neboť na druhé straně udeřil bleskově opět Jan Grim. Třetinu pak zakončila opět přesilovka domácích, která pokračovala po přestávce.

Hosté nesložili zbraně a po skončení početní nevýhody pronikali odvážněji do útočného pásma, což hned ve 44. minutě přineslo výsledek, když se před brankovištěm zorientoval po námazu od boleslavských obránců Dominik Chára. Dynamo bylo po této trefě nabuzeno, ale muselo čelit boleslavské protiofenzivě, jež nebyla úspěšná. Ve 49. minutě však Východočeši udeřili znovu, když při přesilovce doklepl odražený kotouč Martin Kostka. Tentýž hráč pak promarnil šanci na vyrovnání ve vlastním oslabení, když ujel domácím obráncům. Smutnit nemusel, neboť za tři minuty vyrovnal Michal Hrádek, jenž využil hrubky v obraně soupeře. Stav 4:4 zůstal až do konce základní hrací doby, třebaže se Grimova šance mezi betony neujala a Chára nevyužil další námaz. Prodloužení však patřilo jednoznačně Boleslavi, kdy to na sebe vzal Samuel Dotter, jenž nejprve zastavil důrazně na modré průnik soupeře, aby pak sólovými kličkami u modré čáry v útočném pásmu našel skulinku do brány, kterou prudce prostřelil. Boleslav po pokažené třetí třetině bere ze zápasu bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): o utkání jsme vstoupili s určitým respektem k soupeři, protože nás v přípravě dvakrát porazil a závěr přípravy se nám nepovedl výsledkově ani jsme nebyli spokojení s hrou, kterou jsme předváděli. Vstup do tohoto zápasu se nám podařil a na konci první třetiny jsme vedli o dva góly. Bohužel zbytečnými chybami v obranném pásmu jsme si to ve třetí třetině sami zkomplikovali a soupeře jsme posadili na koně, ale pak jsme získali druhý bod. Jsme za něj rádi. Zápasy budou vyrovnané, takováto utkání se mohou odehrát a my se z toho musíme poučit, čeká nás další zápas následující den na Spartě.

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): Z naší strany to byl šílený začátek, od kterého se odvíjel celý zápas. Podařilo se nám srovnat a ten bod je pro nás spravedlivý.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.