BK MLADA BOLESLAV
18. 10. 2018 | Jaroslav Kindl

S Dynamem dlouho vyrovnáno, poté junioři dvakrát inkasovali

11., čtvrtek 18. 10. 2018
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – V zápase dvou rovnocenných týmů se dlouho čekalo na gól. Dynamo pak v úvodu druhé části rychle potrestalo laxní přesilovku Boleslavi. Přesilovkový reparát složil vyrovnávací ranou Moravčík. O šance nebyla nouze, přesto platil ještě deset minut před koncem stav 1:1. Poté se v početní výhodě trefil pardubický Rouha. O minutu později navíc zvyšoval po chybě v rozehrávce Rohlík. Bruslařům se dorovnat nepodařilo. Zajistili si alespoň bonusový bod za výhru v prodloužení díky trefě Petra Foerstera. Potvrdilo se tak, že Pardubice letos na boleslavské juniory umí zahrát.
Ml. Boleslav: Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Hovorka, Imlauf, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík
Pardubice: Vlk – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Leder, Bučko, Blažej (A), Mert – Hledík, Pochobradský, Rouha, Rozlílek (A), Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Trejbal
Branky a nahrávky: 33. Moravčík (Klikorka, Závora), 61. Foerster (Hovorka, Grim) – 22. Mert (Pochobradský, Kostka), 53. Rouha (Pochobradský, Chára), 54. Rohlík (Koffer, Mert). Rozhodčí: Jaroš – Špringl, Tasch. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 21:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3 - N 1:0

Komentář

Navzdory střelecké aktivitě obou týmů jsme v úvodní třetině gól neviděli. Se skórem nezahýbaly ani rychlé přesilovky. Obrany Boleslavi i Pardubic svědomitě blokovaly střely a nepouštěly své protějšky do nebezpečných prostorů. Nejblíže první brance byli domácí Bruslaři. Ve 14. minutě prošel ladnou kličkou kolem svého strážce Simon a nabídl puk před bránu Dlaskovi. Situaci však dostihl jeden z pardubických beků a ztečoval Dlaskovu střelu vysoko nad. Po půl minutě se podobná situace opakovala v jiném složení. Nahrával Šíma, zakončoval Závora. Gólu ale zamezil pardubický brankář Vlk.

Na změnu skóre se ve druhé periodě dlouho nečekalo. Boleslav ke své přesilovce přistoupila opravdu pasivně. Dynamo ve dvou hráčích ujelo samo na brankáře Zeithamla a zakončující Jakub Mert se proti ležícímu maskovanému muži nemýlil. Pokračoval hokej plný přetahování o puk. Zeithaml si musel pohlídat rychlý výpad pardubického Trejbala nebo střelu Rozlílka. Za Boleslav se ve 30. minutě ocitl ve velké šanci na mezikruží Simon. Svou ránu z první ale neumístil do brány. Vyrovnání se Bruslaři dočkali v další přesilovce. Klikorka, Závora a Moravčík dlouho naznačovali střelu od modré. Postupně zúžili přesilovkovou formaci k brankovišti, kde se k puku dostal opět Andrej Moravčík. Svou bombou nedal Vlkovi šanci. Do vedení pak mohla jít jak Boleslav, tak Pardubice. Brankáři už ale do konce druhé části neinkasovali.

V úvodu zahrozil Bucek. Hráči na obou stranách přitvrdili v soubojích a neměli moc času na rozehrávku. Dlouho tedy obě obrany střídavě odrážely ofenzivní nájezdy soupeře. Brankáři ale museli čelit hlavně střelám z dálky. V polovině třetiny začali sudí rozdávat tresty. V 53. minutě tak využilo početní výhodu Dynamo. Pochobradský držel kotouč za bránou, boleslavský obránce vystartoval proti němu. To otevřelo prostor osamocenému Michalu Rouhovi před bránou, který prostřelil boleslavského Zeithamla. Minutu poté navíc Boleslav inkasovala poté, co před vlastní bránou přišla o puk. Koffer vyvezl Zeithamla z brankoviště a přihrál Ondřeji Rohlíkovi k pravé tyči, který už jednoduše dosunul puk za brankovou čáru. Boleslav otevřela hru a Dynamo mohlo několikrát navýšit náskok. To se nestalo. Bruslaři zatlačili soupeře až v samotném závěru, ale Vlka nepřekonali.

V nadstavbě Mladá Boleslav prakticky Pardubicím nepůjčila kotouč. Bonusový bod z prodloužení pak Boleslavi zajistil Petr Foerster, když zblízka uklízel kotouč k pravé tyči.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (asistent trenéra BK Mladá Boleslav):
Stav byl dlouho vyrovnaný, zápas ale nebyl z naší strany dobrý. Zdálo se nám, že máme menší pohyb, byli jsme všude druzí. Nedařilo se nám hrát, co jsme chtěli. Pak jsme dostali v oslabení gól, kdy tam Sam (obránce Samuel Dotter, pozn. redakce) asi na něco šlápnul a upadl. V tu ránu šlo z rohu přečíslení a dostali jsme branku na 1:2. Chtěli jsme to dotáhnout. Inkasovali jsme ale potřetí, když jsme propadli a soupeř nás vyšachoval do prázdné brány.

Richard Král (trenér HC Dynamo Pardubice):
My jsme na konci proměnili přesilovku a to asi rozhodlo. Jinak to byl vyrovnaný zápas, byli jsme šťastnější. Bohužel jsme nezvládli prodloužení, které nás dlouhodobě trápí. Na jednu stranu radost, na druhou naštvání.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.