BK MLADA BOLESLAV
25. 10. 2018 | Jaroslav Kindl

Přes nadějný úvod vyfasovali junioři desítku od Hradce

13., čtvrtek 25. 10. 2018
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Juniorka na domácí zápas s Hradcem nebude vzpomínat ráda. V první třetině přitom měli Bruslaři převahu, žádnou ze svých šancí však neproměnili. Soupeř tu svou ano. Hosté ve druhé třetině přidali další tři góly. Na kraji třetí třetiny konečně prostřelil hradeckého gólmana Moravčík, jenže to bylo ze strany domácích vše. Boleslav inkasovala popáté a od té chvíle se Hradečtí bavili. Počet hostujících branek se zastavil na čísle 10. V nadstavbě začali Bruslaři dobře, jenže Mountfield byl dnes smrtelně efektivní. Bonusový bod vystřelil soupeři čtyřgólový Poppel.
Ml. Boleslav: Mašek (od 39. Zeithaml, od 49. minuty znovu Mašek) – Klikorka, D. Sýkora, Dotter, M. Houška, Přenosil, Hovorka, R. Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Foerster (A), Vl. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
Hr. Králové: Vacek – Kukla (C), Voňka, Naar, Janoušek, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Sklenář (A), Ďuriš, Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Jušta, Lang, Daniel Šedivý, Janda, Poppel
Branky a nahrávky: 45. Moravčík (Závora, Klikorka) – 18. Pinkas, 29. Pinkas (Síla), 37. Poppel (Síla, Pinkas), 39. Pinkas (Poppel, Síla), 47. Poppel (Pinkas, Kynčl), 48. Poppel (Síla), 49. Sklenář, 53. Naar (Lang, Dominik Šedivý), 54. Síla (Poppel, Kukla), 60. Daniel Šedivý (Kynčl, Vacek), 62. Poppel. Rozhodčí: Nepomucký – Kettner, Axman. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:10.

Komentář

Bruslaři na začátku dlouho nepouštěli hráče Hradce do hry. Přispěly k tomu určitě i dvě přesilové hry domácích, které však zůstaly nevyužity. K brankovišti si často sjížděl Klikorka, vidět byl Moravčík. Několikrát se zviditelnil i Vladislav Houška, jenže žádnou ze svých příležitostí neproměnil. Hradeckých možností bylo méně, ve finální fázi jim navíc ani nepřál osud. Pas hradeckého Jušty na najíždějícího Ďuriše byl třeba zblokován upuštěnou hokejkou jednoho z hráčů. Gólu byl blízko v 16. minutě Vladislav Houška. Natlačil se s pukem až do brány, gólman Vacek však vytvořil hráz na brankové čáře. Jak využít šanci pak v čase 17:24 ukázal Tadeáš Pinkas. Obránce Procházka rozehrával zpoza vlastní brány o mantinel, avšak jen k Pinkasovi. Hradecký útočník měl na pravé straně dost prostoru a krásně trefil levý roh Maškovy brány.

Ačkoliv druhá třetina nenabídla mnoho šancí, nabídla další góly. Příliš se nepřerušovalo. Bojovalo se o střední pásmo, útočné formace byly zaháněny do rohů. Jenže tentokrát to byl večer hradeckého Tadeáše Pinkase. Svůj druhý gól v zápase přidal v 29. minutě po vyhrané buly, kdy Mašek nestihl zareagovat na rychlou střelu. Snížit mohl z úniku Vladislav Houška, jenže trefil pouze Vackovo rameno. Ve 37. minutě nastavoval hůl na teč před bránou Foerster. Puk přeletěl nad břevnem. Následoval útok Hradce. Mašek zlikvidoval první možnost, na dorážku Petra Poppela už ale ležící gólman nedosáhl. Po dvou minutách vybojoval Poppel puk za bránou. Kotouč přistál na holi Tadeáše Pinkase a ten zakončením k levé tyči dovršil hattrick a vyhnal z brány Maška. Jeho místo zaujal Zeithaml. Bruslařská přesilovka v závěru třetiny zůstala bez gólové pečeti.

Cena boleslavských akcií před začátkem třetí třetiny nebyla vysoká. Po čtyřech odehraných minutách jim přidal hodnotu gólem Andrej Moravčík. Poté ale došlo přímo k hokejovému bankrotu. Jak se totiž ukázalo, nebyl to nakonec zápas jen Tadeáše Pinkase. Petr Poppel nejprve ve 46. minutě vymetl pravý růžek. Po minutě a půl Poppel svou třetí brankou v utkání i ten levý. Chyby a fauly Bruslařů se množily. O další minutu později dostal před bránou od soupeře namazáno Dominik Sklenář a Zeithaml se naposledy ohlédl. Do brány se totiž vrátil Mašek. Ten kapituloval znovu v dvojnásobném oslabení. Jakub Naar využil účinné clony a zakončil přesně do levého rohu - 8:1 pro Hradec. Po šestnácti vteřinách se Mašek marně roztahoval proti Vojtěchu Sílovi. Na desítku zaokrouhlil Daniel Šedivý střelou mezi betony.

Boj o bonusový bod vypadal lépe pro Boleslav. Foerster, Grim, Moravčík a ani Vladislav Houška své šance nezužitkovali. Hradečtí se dokázali zkoncentrovat a v samostatném nájezdu na brankáře Maška rozhodl Petr Poppel.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav):
Po takovém zápase se určitě moc mluvit nechce. Mrzí mě první třetina, kdy jsme nezačali špatně. Vynutili jsme si přesilovky a vytvořili šance. Bohužel - gól jsme nedali, sami jsme inkasovali. To se odrazilo ve zbytku utkání, kdy ta druhá třetina o osudu utkání asi rozhodla. Do třetí třetiny jsme šli s cílem třeba vyhrát 1:0. Gól se nám podařilo dát, ale vzápětí jsme inkasovali. Pak už se rozjel brankostroj, který nešel zastavit a naše vnitřní síla už tam nebyla. Chtěli jsme si vzít aspoň bod z prodloužení. Jenže bohužel z našich 5-6 šancí, které jsme si vytvořili, nic nebylo. Soupeře jsme zatlačili, ale bohužel jsme zase chybovali a nechali soupeře odjet. Je to kruté, ale je to jeden zápas. My se musíme nějakým způsobem otřepat, protože zápasů je před námi dost, a vrátit se do herní pohody. Určitě to bude chvíli trvat. Musíme teď nějaké utkání ubojovat.

Jiří Janoušek ml. (asistent trenéra Mountfield HK):
My asi dneska nemůžeme zápas hodnotit jinak než pozitivně. Ten výsledek 10:1 je trošku zavádějící, protože Boleslav měla minimálně v první třetině dost šancí. Dnes jsme ale hráli dobře do obrany. Byli jsme na Boleslav připravení. Z protiútoků jsme byli střelecky aktivní. Oproti jiným zápasům se nám dařilo ty branky dávat. V závěru už jsme měli sebevědomí a spadlo nám tam úplně všechno. Hodně si ceníme čtvrtého bodu v prodloužení, kdy jsme se zkoncentrovali a sehráli dobrou akci.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.