BK MLADA BOLESLAV
1. 11. 2018 | Michal Konvalina

Junioři získali proti Havlíčkovu Brodu všechny body

15., čtvrtek 1. 11. 2018
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. - V patnáctém kole juniorské extraligy se Mladá Boleslav doma postavila proti Havlíčkově Brodu. Ten byl v tabulce skupiny B na posledním místě, na ledě to tak ale nevypadalo. Hosté z Vysočiny sehráli dobrý zápas, do poslední třetiny bojovali o body a několikrát zahrozili nebezpečnými protiútoky. Bruslaři si však počkali na svou šanci, v základní hrací době vyhráli 2:0 a po nájezdech získali i bonusový bod.
Ml. Boleslav: Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M., Hovorka, Imlauf, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Foerster, Houška V., Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
Havl. Brod: Nedvěd – Nepokoj, Dvořák, Pejchal, Adam, Krejčí, Kerber, Dudycha – Vaňous, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Holenda, Vyvial, Petržilka, Kulhánek, Cachnín, Švec
Branky a nahrávky: 56. Moravčík (Vasilev), 59. Grim (Foerster), 65. Moravčík. Rozhodčí: Čáp – Ganger, Hnát. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Komentář

Domácí se v úvodu zápasu rychle rozkoukali a zatlačili svého soka. Už ve třetí minutě mohl navíc Bruslařský klub slavit branku, obránce Dotter vybombil od modré čáry a puk propadl Nedvědovou výstrojí, za brankovou čáru ovšem nedoputoval. To byla první a víceméně vlastně i jediná větší šance v úvodní třetině. K otevření gólového účtu nepomohla domácím ani přesilová hra, kterou Brod bez výraznějších problémů ustál. Paradoxně právě v oslabení zaznamenali hosté svou asi největší příležitost, když obraně Boleslavi pláchl Vaňous, zblízka ale proti Zeithamlovi neuspěl. Totožnou situaci potom o pár minut později na druhé straně nevyužil ani domácí šikula Simon. Do zápasu se postupně dostali i hosté z Vysočiny, jejich akce však postrádaly překvapivý nápad a pravidelně končily ještě dříve, než ohrozily domácí bránu.

V prostřední části se do útočení víc dostávali i hosté, kteří postupně dorovnávali obraz hry. Domácí defenziva ovšem nadále fungovala dobře, a co prošlo, s tím si poradil pozorný Zeithaml. Stejné to bylo i na druhé straně, Nedvěd za obranou Havlíčkova si poradil se vším nebezpečím. Jen jednou jedinkrát byl překonán, při střele Foerstera mu ovšem pomohla branková konstrukce. Na úvodní branku zápasu jsme si však museli ještě počkat.

Ve třetí třetině nadále pokračoval nastolený trend bojovného hokeje. Zajímavé bylo, že téměř čtrnáct minut se hrálo plynule, aniž by sudí museli přerušovat hru. V závěru periody už se zase přerušovalo, a to například při přesilovce domácích. Tu po čtrnácti vteřinách využil Andrej Moravčík a poslal Bruslaře do vedení. Hosté minutu a půl před koncem sáhli ke hře bez brankáře, tu ovšem Boleslav rychle potrestala. Do prázdné branky se trefil kapitán domácí juniorky Jan Grim a rozhodl o výsledku základní hrací doby.

Prodloužení nepřineslo žádnou branku, nepomohla k tomu ani početní výhoda Havlíčkova Brodu. O bonusový bod se tak jely nájezdy. Hned v první sérii uspěl domácí Michal Simon i havlíčkobrodský Tomáš Kulhánek. Potom dlouho vynikali brankáři a až v poslední sérii podruhé pomohl Mladé Boleslavi k bodům Andrej Moravčík.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Byl to od začátku až do konce urputný zápas. Havlíčkův Brod hrál dobře dozadu, čekal na brejky, měl v první třetině několik nájezdů. Cajty (Tadeáš Zeithaml) nás podržel a držel nás po celý zápas. Kluky jsme nabádali, aby hráli zodpovědně, že šance přijde a že ji proměníme. Přišla v přesilovce, kterou Andy Moravčík krásně trefil. Dostali jsme se do vedení, dali jsme druhý gól a udrželi jsme to. Nájezdy jsou o štěstí, které jsme měli, a hlavně nám zachytal Cajty.“

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): „Máme za sebou sérii neúspěšných zápasů. V každém utkání dokážeme sekundovat těm lepším mužstvům, jako jsou Sparta nebo Boleslav. Hodně nás trápila koncovka, vytvořili jsme si čtyři sólové nájezdy a dvě nebo tři přečíslení, ale prostě jsme nedali gól. Kdo ho dá, bere vítězství. Před prvním gólem byl nesmyslný faul, který potrestal naše mužstvo. Jinak klukům nemám co vytknout, odehráli kvalitní partii. Penalty jsme měli letos snad posedmé a posedmé neúspěšně...“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.