BK MLADA BOLESLAV
15. 9. 2018 | Zdena Bobková

Dorost v nájezdech přetlačil Hradec

3., sobota 15. 9. 2018
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Velice vyrovnané utkání sehráli v sobotu po poledni mladoboleslavští dorostenci. Zápas s hradeckým Moutfieldem byl dlouho vyrovnaný, v první třetině diváci gól neviděli. Boleslav si ve druhé třetině vypracovala vedení 2:1, a to navíc ve třetí třetině ještě navýšila. Hradec však do konce třetí třetiny zvládl vyrovnat, a tak zápas dospěl až do prodloužení. V něm se ale nerozhodlo, a tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. V nich Boleslav rozhodla o tom, že druhý bod zůstane ve městě automobilů.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Náhončík Daniel) – Sommer, Křepelka, Rajgl, Žabka, Šercl, Vochvest – Gardoň, Hamer, Sluka, Plíšek, Peca, Ďurač, Hruška, Haas, Náhočník Samuel, Růžek
Hr. Králové: Tichý (Žalčík) – Králik, Táborský, Boukal, Havlíček, Řehák, Pelda, Pinkas – Pavlata, Giesl, Gaspar, Budina, Pajer, Beneš, Novotný, Souček, Jerman, Moravec
Branky a nahrávky: 30. Plíšek (Gardoň, Žabka), 35. Plíšek (Peca), 43. Plíšek (Gardoň, Haas), rozh. náj. Haas – 28. Pinkas (Pelda, Pajers), 50. Giesl (Souček, Jerman), 55. Táborský (Pavlata, Moravec). Rozhodčí: Vyštejn – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 39:51. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3.

Komentář

Hradec začal aktivněji a hned na začátku mohl svůj tlak ještě vystupňovat, jelikož si po faulu Žabky zahrál i přesilovou hru. Hosté sice hráli v útočném pásmu, ale na Stuchlíka zamířila jedna pořádná rána. Hradec byl ale i nadále aktivnějším týmem, šance domácích nebyly příliš nebezpečné a Boleslav v první třetině těžila především z výborných zákroků svého muže s maskou. Ten musel krýt například šanci Dominika Pavlaty, který se ocitl před ním, zdvihl kotouč, který mířil do pravého horního rohu. Stuchlík se proti němu přemístil, ale kotouč se i s notnou dávkou štěstí odrazil od tyče pryč z brankoviště. Boleslav si v první periodě zahrála i přesilovku, ale ta vyzněla naprázdno. Poté se už hosté téměř radovali z gólu, Moravec už měl ruce zdvižené nad hlavou a byl si téměř jist svým zásahem, ale rozhodčí jej vyvedl z omylu, jelikož Stuchlík držel kotouč ve své rukavici. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

Druhá třetina už byla sice trochu opatrnější, ale góly už v ní padaly. Vedení se ujali hosté, a to ve 28. minutě, když z horního pravého kruhu vystřelil Pelda a kotouč do sítě usměrnil Matěj Pinkas. Boleslavští dokázali reagovat dostatečně brzy, už dvě minuty poté se radoval z vyrovnání Jindřich Plíšek, který stál na konci přesilovkové akce. Jakmile se skóre vyrovnalo, začalo se hrát více opatrněji. Domácí však v nestřeženém okamžiku dokázali využít nepozornosti hradeckých hráčů, kteří si nepohlídali volného Jindřicha Plíška v mezikruží a kterému namazala Jakub Peca a Plíšek pak už neměl mnoho práce s tím, aby z bezprostřední blízkosti propálil Tichého. Hradečtí se tlačili za vyrovnáním, ale na skvěle chytajícího Stuchlíka byly jejich pokusy krátké. Boleslav navíc dostala v závěru třetiny možnost přesilové hry, ale tu nedokázali zužitkovat.

Téměř minutu a půl dlouhá přesilovka se překulila do třetí třetiny, ale ani v té se Boleslavští hráči do žádné výraznější šance nedostali. Co se ale domácím nepovedlo v přesilovce, to zvládli při rovnoměrném počtu hráčů v poli. Jindřich Plíšek poslal nenápadnou střelu po ledě a ta skončila až v síti. Plíšek se tak mohl radovat z hattricku. Hradec, který byl po celý zápas střelecky aktivnějším celkem, ještě šlápl do pedálů. Během třetí třetiny dokázal několikrát ujet domácí obraně a vystřelit. Jedním z takových byl i Petr Moravec, jehož únik ale zastavil brilantní semafor brankáře Stuchlíka, který držel Boleslavské na bodech. Přesto se Východočeši gólu dočkali. Matěj Giesl poslal podél levé tyče puk do boleslavské brány. A zakrátko poté mohlo být i vyrovnáno. Pavlata v úniku vystřelil a jeho pokus vytěsnil připravený beton boleslavského gólmana. Hradec vyrovnával pět minut před koncem. Šimon Táborský nic nevymýšlel a propálil Stuchlíka. Domácí poté hráli ještě dvojnásobnou přesilovku pět na tři, ale v ní nic zásadního nevymysleli a zápas tak dospěl do svého klasického prodloužení.

V něm se blýskl hned na začátku pokus Plíška, se kterou si ale brankář Tich dokázal poradit. Hradečtí pak měli dvě minuty před koncem možnost přesilové hry a ačkoli měli nespočet šancí, tak žádná z nich si cestu za záda brankáře Stuchlíka nenašla. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem mladoboleslavský Oskar Haas, který rozhodl o tom, že dva body ze sobotního duelu zůstanou v Mladé Boleslavi a jeden si do východočeského Hradce Králově odveze Mountfield HK.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Věděli jsme, že Hradec je velice silné mužstvo a také to, že pokud chceme z tohoto zápasu alespoň nějaký bodík, že budeme muset hrát na hranici svých možností a s obrovskou bojovností, což kluci do posledního puntíku splnili. Navíc, Marek Stuchlík chytal naprosto famózně a v několika případech nás obrovsky podržel, a to byl základ našeho úspěchu. Abych to shrnul, tak gólman byl výborný, kluci makali a dřeli až do poslední minuty. Nakonec i v nájezdech při nás stál ten hokejový bůh, takže máme dva body a jsme nesmírně šťastní.

Petr Luštinec, Mountfield HK: Nepodali jsme dobrý výkon. Hodně jsme bojovali s výborně chytajícím gólmanem Mladé Boleslavi, kterého jsme několikrát neodkázali překonat. Dvě třetiny jsme hráli dobrý hokej, ale to na našeho soupeře, na bojovného soupeře nestačilo a bohužel jsme je pustili do vedení. Jediné, co se nám povedlo, bylo to, že jsme třetí třetinu zremizovali na 3:3, ale to bylo z naší strany vše, bohužel.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.