BK MLADA BOLESLAV
25. 10. 2018 | Lukáš Chuchválek

Dorost doma nestačil na Pardubice, neuspěl ani v prodloužení

11., čtvrtek 25. 10. 2018
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Do 11. kola ELIOD extraligy dorostu vstoupili Bruslaři nabuzeni předešlými úspěchy, neboť na malou halu přijel další soused v tabulce, Dynamo Pardubice. Východočeši však od vstřelení prvního gólu diktovali tempo hry a vybudovali si až čtyřbrankové vedení. Boleslav se za tohoto stavu však nevzdala a bojovala. Sice se proti skvěle připravenému soupeři nepovedlo srovnat, ale boleslavští mladíci dokázali alespoň odvrátit hrozící debakl trefami Haase, Gardoně a Plíška. Na boleslavském ledě vystřelil hostující František Formánek hattrick.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Náhončík D.) – Sommer, Křepelka, Rajgl, Hrouda, Žabka, Šercl, Vochvest – Mazancová, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Haas, Náhončík S.
Pardubice: Borovička (Ševčík) – Vojtěch, Vašíček, Kubíček P., Chabada, Špinka, Hebek, Červenka – Paleček, Štetka, Hečík, Kubíček J., Formánek, Nekvinda, Kloz, Novotný, Matuška, Půlpán
Branky a nahrávky: 12. Haas (Sluka, Gardoň), 37. Gardoň (Peca), 52. Plíšek (Haas, Hrouda) – 12. Nekvinda (Novotný, Kubíček P.), 20. Kubíček P. (Kloz, Štetka), 21. Formánek (Kloz, Herčík), 24. Půlpán (Vašíček, Paleček), 30. Formánek (Herčík, Vojtěch), 57. Formánek (Kloz, Vojtěch), 63. Kloz (Chabada). Rozhodčí: Vyštejn – Domský, Valda. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 37:42. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 3:5, 3:6.

Komentář

Hosté na svého soupeře z města automobilů na začátku vlétli a Bruslaři se museli urputně bránit. Šance Palečka a Chabady zůstaly nicméně nevyužity. Šancí měli domácí dost poskrovnu, a tak to Rajgl zkoušel z dálky ze středního pásma, ale potom se museli domácí bránit v oslabení, které výborně odbránili. Vzápětí si přesilovku zahrála Boleslav a udělila hostům lekci z produktivity, když Oskar Haas využil chaosu v předbrankovém prostoru a zakončil do odkryté brány. Hosté odpověděli rázně a ještě v téže 12. minutě snížili zásluhou Iva Nekvindy poté, kdy Východočeši dostali po souboji u mantinelu od domácích pořádně namazáno. Hra se vyrovnala výsledkově i na ledě, avšak až do samého závěru třetiny nebyl nikdo úspěšný, dokud nevsítil gól do šatny Petr Kubíček, jenž využil pádu domácího obránce a otevřel se mu prostor, který neváhal využít a v rozjezdu byl proti němu gólman domácích bezmocný.

Smolný gól z konce předešlé třetiny odstartoval kanonádu Východočechů. Hned po vhazování se hra přesunula do obranného pásma Boleslavi, kde domácí namazali soupeři přímo na hůl a po dvou rychlých přihrávkách František Formánek zakončoval do prázdné brány. O tři minuty později přidal další branku Pardubic Matěj Půlpán, jehož trefa domácí paralyzovala, zvláště když soupeř zhustil prostor před bránou a neprodyšně ho uzavřel. Pardubice tak čekaly na další chyby a útočily, kdykoliv to šlo. Aktivní byla hlavně Formánkova lajna. Ve 30. minutě pak přidal pátý gól opět František Formánek a zdálo se, že je rozhodnuto. Boleslav se přesto snažila vykřesat naději, kterou představoval nezdařený nájezd Haase. Avšak ve 37. minutě se v přesilovce prosadil Matěj Gardoň trefou do mezery, kterou gólman nestihl ucpat, a snížil. Následovala série pokusů Pardubic vrátit si čtyřbrankové vedení, avšak domácí stačili své chyby při bránění Formánka a Štetky napravit a znovu už neinkasovali.

V závěrečné třetině se Bruslaři pokoušeli soupeře překvapit aktivní hrou a tlačili se na bránu, avšak Pardubice to zřejmě předvídaly a dobře hlídaly modrou čáru i předbrankový prostor. A Východočeši také čekali na chyby, jednu málem využil Herčík, jehož zvednutý pokus Stuchlík zlikvidoval hokejkou. Skóre se změnilo až v 52. minutě, kdy domácí hráli přesilovku, kterou využil Jindřich Plíšek ránou přes položeného hráče do odkryté horní části branky. Jakkoliv vypadali Bruslaři ještě v polovině utkání odepsaně, nyní už byli zase plnohodnotně ve hře o body a tlačili se do šancí. Avšak boleslavský rozlet rázně utnul v 57. minutě František Formánek, jenž vsítil hattrick a stanovil konečné skóre 3:6. Hosté pak stav kontrolovali stejně jako většinu průběhu zápasu. V prodloužení pak zápas ukončil Matěj Kloz a rozhodl o zisku všech čtyř bodů na stranu Pardubic.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Sehráli jsme těžký zápas s velice kvalitním soupeřem. Pardubice hrály velice dobře, byla z nich cítit větší chuť po vítězství než z nás a byly jednoznačně lepší. Myslím si, že jsme malinko podlehli uspokojení z dvou předešlých výher. Soupeři gratuluji k vítězství.

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Věděli jsme, že pokud se v Boleslavi hraje na malé hale, kde jsou menší rozměry, výrazně menší rozměry kluziště, je ten hokej velice rychlý, nepříjemný. Byli jsme na to dobře nachystaní, hráči velice dobře sbírali puky ve středním pásmu, ujali jsme se vedení, poměrně dobře jsme kontrolovali utkání, až do konce druhé třetiny, kdy jsem já zavinil trest na dvě minuty, při kterém jsme dostali gól. Trochu jsme si tím zkomplikovali situaci a domácí se dostali malinko do hry. Ale ve třetí třetině jsme hru opět kontrolovali a podle našich očekávání a našich představ jsme zvítězili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.