BK MLADA BOLESLAV
1. 11. 2018 | Lukáš Chuchválek

Dorost dostal od Liberce opět osm branek a prohrál i v prodloužení

13., čtvrtek 1. 11. 2018
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Ve 13. kole ELIOD extraligy dorostu zavítal do města automobilů rival ze severu Čech, Bílí Tygři Liberec. S nimi se dorostu nedaří, v minulém utkání tam dostali osm branek. V tomto utkání tomu však nebylo jinak a za stavu 0:3 dokázal vykřesat naději na zvrat na začátku třetího dějství David Kredl. Rozjezd však rázně utnuly dva liberecké slepené góly pár minut poté a další tři branky poté ještě hosté přidali. Boleslav však neuspěla ani v prodloužení, tedy opět neboduje.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Náhončík D.) – Sommer, Křepelka, Rajgl, Hrouda, Žabka, Čečetka – Kredl, Plíšek, Peca, Pavlík, Ďurač, Hruška, Haas, Náhončík S., Růžek.
Liberec: Franc (Vopravil) – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík, Šedivý, Meisel, Dvořák – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Plos, Masař, Polák, Rossmy, Gajda.
Branky a nahrávky: 43. Kredl (Haas, Plíšek) – 6. Gajda (Měchura, Masař), 20. Trunda (Rossmy, Putz), 25. Měchura (Plos), 46. Masař (Měchura), 46. Šedivý (Plos, Měchura), 52. Gajda (Böhm), 55. Šedivý (Hujer, Gajda), 59. Gajda (Rossmy, Hujer), 62. Šedivý (Měchura, Masař). Rozhodčí: Vyštejn – Kurtin, Kotek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 28:59. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:8.

Komentář

Přes vlažný začátek si nakonec vybudoval převahu Liberec, a to hlavně díky přesilové hře vinou kontaktu dvou hráčů na modré čáře blíže k liberecké bráně, kdy zůstal hostující hráč na ledě. Bruslaři v oslabení dlouho vzdorovali a ubránili dva průniky hostí, avšak při třetím kapitulovali, když do jejich pásma vlétl Petr Gajda, jenž v 6. minutě rozvlnil síť. Krátce poté hráli domácí opět ve čtyřech a o další gól se pokoušel dalekonosnými pokusy hlavně Böhm, avšak tentokrát si to Bruslaři pohlídali. Avšak nedařilo se jim útočit, soupeř je pomalu ani nepouštěl ke střelbě. Naopak, svými pokusy prověřili Stuchlíka nejprve Hujer, poté nahrával na nebezpečné teče od modré opět Böhm, v nájezdu se neprosadil Gajda, jenž netrefil škvíru mezi betony, a pak minutu před sirénou zkoušel napodobit Böhma Meisel. Už se zdálo, že Boleslav, jež se dosud statečně bránila a zabránila obětavou a tvrdou hrou tomu, aby soupeř útočil častěji, ubojuje pouze jednogólovou ztrátu, avšak pět vteřin před sirénou ujeli Rossmy a Tomáš Trunda, který pouhé dvě setiny sekundy před koncem třetiny navýšil na 0:2.

Bruslaři druhé dějství začali s úmyslem soupeře zaskočit a Oskaru Haasovi se to málem povedlo. Poté přebral taktovku opět Liberec a Boleslav se musela tři minuty bránit tygřímu nátlaku. Pak se uvolnilo několik hráčů do brejku, kde však soupeř stihl před finální přihrávkou vyčistit předbrankový prostor, aby v protiútoku liberecký Adam Měchura navýšil na tříbrankové vedení po nenadálé střele křížem od kruhu pod beton k pravé tyči. V dalších minutách zkoušel Vochvest nahazovat kotouč na libereckou bránu a Franc nebyl v následujících momentech úplně jistý, přesto udržel čisté konto. Až do konce třetiny převládl takovýto obraz hry i přes vyloučení. V závěrečném momentu zkoušel Liberec napodobit gólovou situaci z první třetiny, nicméně, tentokrát si domácí zadní vrátka pohlídali.

Boleslav nic nevzdala a při přesilovce zkraje třetí třetiny snížila zásluhou Davida Kredla, pro kterého to byla v závaru před brankářem poněkud šťastná, šouravá trefa. V ten moment ale ono štěstí Bruslaře opustilo. Hned vzápětí totiž dostali od Liberce dva slepené góly, o které se postarali Jakub Masař a Jakub Šedivý, jenž si počkal na správný moment pro čistý průstřel přes chumel hráčů. V 52. minutě pak za prakticky rozhodnutého stavu navýšil Petr Gajda díky své pohotovosti při závaru před brankářem, který betony utěsnil prostor těsně nad ledem přes celou šíři branky, ale nedařilo se mu dostat kotouč pod kontrolu. Sedmou branku do boleslavské sítě pak dával opět Jakub Šedivý a poslední hřebíček do boleslavské rakve zabouchal minutu před koncem základní hrací doby opět Petr Gajda, jenž tím stanovil konečné skóre 1:8 a vystřelil si hattrick.

Boleslav se snažila dvěma akcemi strhnout alespoň prodloužení na svou stranu, avšak rozjezd si zkazili ofsajdem. Následovala jediná akce hostí, kterou ukončil zápas Jakub Šedivý, jenž tak též prakticky vsítil hattrick. Postaral se o to, že všechny čtyři body se vezou na sever Čech.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Dvě třetiny jsme bojovali a drželi jsme se, kluci se snažili, co to šlo. Pak v té třetí třetině jsme dali gól na 1:3 a paradoxně místo toho, aby nás to povzbudilo, tak jsme vzápětí dostali dva góly a mužstvo to položilo.

Richard Lobo (HC Bílí Tygři Liberec): S Boleslaví to byl super zápas. Já jsem myslel, že divákům se musel líbit, Boleslav hrála fantastický hokej, s nimi se hrálo nahoru dolu, bylo to létavé. Nám se proti nim poslední dobou daří, dokážeme využít všechny jejich zaváhání, oni nás bohužel nepotrestají za naše zaváhání. Výsledek možná vypadá jednoznačně, ale zápas byl takový, že šance byly na obou stranách.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.