BK MLADA BOLESLAV
17. 11. 2018 | Zdena Bobková

Starší dorostenci nestačili na Kometu a padli 1:3

16., sobota 17. 11. 2018
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – V sobotní pravé poledne odstartoval zápas starších dorostenců proti brněnské Kometě. Zápas sedmého s dosavadním lídrem tabulky Střed byl v první třetině velice vyrovnaný, ale převahu měli hosté, přesto třetina skončila bez branek. Druhou třetinu začali lépe hosté, za které skóroval Šalé, domácím se ale podařilo vyrovnat gólem Haase. Pro domácí to byl ale bohužel jediný gól zápasu. Kometa svou druhou trefu přidala šest vteřin před druhou sirénou a třetí branku přidal ve třetí třetině Fajmon. V nadstavbové části se hrálo jen prodloužení a i v něm zaznamenala Kometa bod za gól Sedláčka v 63. minutě. Brno se tak do jihomoravské metropole vrátilo s plným bodovým přídělem.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Náhončík) – Sommer, Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Král, Sluka, Kredl, Plíšek, Peca, Pavlík, Hruška, Haas, Náhončík, Hradec, Růžek
Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Fajmon, Něměc, Svozil – Nesvadba, Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Mišiak, Vyroubal
Branky a nahrávky: 32. Haas (Žabka) – 26. Šalé (Vyroubal, Běhůnek), 40. Otava (Sever, Kos), 47. Fajmon (Šalé, Svozil), 63. Sedláček (Svozil). Rozhodčí: Šmika – Frodl, Hána. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 32:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Komentář

Utkání, které mělo od počátku jasného favorita, se odehrálo v sobotu krátce po poledni na malé hale mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény. Úvodní buly padlo přesně ve 12:00 a teploměr na hale ukazoval pouhé dva stupně nad nulou. Domácí se hned na úvod museli bránit brněnské přesilovce, kdy je hosté prakticky nepustili z pásma. Domácí ale podržel výbornými zákroky brankář Stuchlík. V moment, kdy se vyloučený Růžek vracel zpátky na led vznikl v brankovišti domácích zmatek a domácí Plíšek navíc nedovoleně zalehl kotouč. Rozhodčí nekompromisně nařídil trestné střílení, které provedl Jakub Brabenec. Ten svůj nájezd provedl zkušeně a zkoušel zakončovat do bekhendu, ale Stuchlík v rozhodující moment vykopl beton a zabránil tak gólu. Kometa byla i nadále aktivnějším týmem a celek z města automobilů jim odolával jen díky své obětavosti a bojovnosti. Domácí měli do konce první dvacetiminutovky celkem tři přesilové hry, ale ani jednu z nich nedokázali využít, a tak úvodní třetina skončila bezbrankovým skóre.

Ve druhé třetině padlo hned osm trestů, ten první hned po 13 vteřinách, kdy na trestnou putoval hostující Brabenec. Domácí se však brzy o početní výhodu připravili a síly na ledě se vyrovnaly. Rajgla na trestné vystřídal Křepelka a toho Žabka. Boleslav se tak prakticky pět minut jen bránila a Kometa stupňovala svůj tlak, což vedlo k úvodní brance. Vyroubal našel u tyče připraveného Eduarda Šalého, který zakončoval do odkryté klece. Vzápětí se ale hosté nevyvarovali faulu, a tak na trestnou putoval Kos. I v oslabení měla ale Kometa velikou šanci. Nejdříve se do úniku dostal Svozil, ale byl faulován Hruškou, a tak sudí Šmika nařídil trestné střílení. Svozil toho mnoho nevymyslel, nerozpohyboval Stuchlíka a jen chladně zakončoval, a to do připravené Stuchlíkovy rukavice. Domácí dostali ještě možnost dalších dvou přesilových her a tu druhou využili k vyrovnání. Oskar Haas vystřelil z kruhu a puk skončil až za zády brankáře Schnattingera. Když už se zdálo, že se obě mužstva rozejdou do kabin za nerozhodného stavu, překvapil všechny přítomné Roman Otava, který se nejrychleji zorientoval ve zmatku na brankovišti a poslal kotouč Stuchlíkovi do brány.

Na Boleslavi bylo znát, že chce vyrovnat, a tak se tlačila před Schnattingera. Ve 43. Minutě vznikl na brankovišti Komety velký závor a menší šarvátka, kterou rozhodčí ihned rozehnali a dva největší kohouty ihned posadili na trestnou lavici. Hosté navíc pohodlně přečkali i další své oslabení a vzápětí udeřili. Patrik Fajmon na kruhu napřáhl a vymetl horní růžek Stuchlíkovy branky. Kometa pak měla ještě další dvě příležitosti, ale Stuchlík si tentokrát svůj prostor pohlídal. Boleslav se ještě v závěru měla šance v podobě Křepelkovy a Slukovy rány, ale Schnattinger si byl ve svých zákrocích více než jistý a podržel svůj tým. Ve slušné šanci se ocitl hostující Sedláček, který napálil kotouč do Stuchlíka, a ten si málem vyražený kotouč sám srazil do branky. V závěru měla ještě Kometa slušnou šanci, když si Fajmon nabruslil do pásma a poslal křižnou přihrávkou na volného Brabence, ten ale nenasměroval kotouč do poloodkryté branky. Do konečné sirény si ale hosté svůj náskok zkušeně pohlídali a ze základní části tak berou tři body.

Nadstavbová část pokračovala prodloužením. Hned na úvod se před Schnattingera natlačil Rajgl, ale nezakončil zrovna ideálně, z protiútoku pak zahrozil Kos, ale přestřelil. O minutu později byl tentýž hráč v samostatném úniku, ale v rozhodující moment byl zahákován Žabkou, a v zápase bylo tak potřetí nařízeno trestné střílení. Faulovaný Kos si rozpohyboval Stuchlíka a zdvihl jej, ale Stuchlík proti jeho zakončení vytáhl lapačku. Po polovině odehraného prodloužení Kometa udeřila počtvrté v tomto zápase a dalo by se říct, že se jednalo o nejhezčí hokejový moment zápasu. Ivo Sedláček si najel až před Stuchlíka, položil si ho a poslal puk přes brankoviště s odrazem o tyčku rovnou do brány. Hosté si tak z Mladé Boleslavi odvážejí plný, čtyřbodový příděl.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler, BK Mladá Boleslav: Myslím si, že jsme sehráli velice kvalitní zápas, velice bojovný. Hráli jsme s velice silným soupeřem, ne nadarmo je Kometa první. Myslím si, že soupeř vyhrál i díky tomu, že neudělal individuální chyby, které jsme my udělali. My jsme ty góly dostali po hrubých individuálních chybách, což samozřejmě k této kategorii patří, ale všichni kluci od gólmana až po posledního hráče makali a nedá se jim nic vytknout. Kometě gratulujeme k vítězství.

Marek Moskal, HC Kometa Brno: Zápas byl kvalitní. Domácí to hráli na malé hale, takže ten hokej je tu vždy impulzivnější. V zápase bylo extrémně moc vyloučených, na naší straně ještě víc. Kluky jsem pochválil za bojovnost. Oslabení jsme sehráli velmi dobře, ale bylot o náročné. Jsme spokojeni s body i vítězstvím, navíc máme i bod z nadstavby, což je další plus pro nás.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.