BK MLADA BOLESLAV
15. 9. 2018 Zdena Bobková

Muži v prvním kole Krajské ligy nestačili na Čáslav

1., sobota 15. 9. 2018
Ml. Boleslav - Čáslav MBL - CSL
M l. B o l. – V sobotu večer se v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně odehrálo první kolo Krajské ligy mužů v rámci Středočeského kraje. V zápase šli do vedení domácí Bruslaři, kteří si během osmi minut vypracovali třígólový náskok. O ten ale ještě během první periody přišli, a co víc, Čáslav stačila ještě tři vteřiny před koncem první třetiny otočit zápas ve svůj prospěch. Domácím se podařilo ve druhé třetině ještě vyrovnat, ale poté už padaly góly jen za záda gólmana Kořínka. Čáslav si tak z Boleslavi odváží výhru 6:4 a tři body do tabulky.
Ml. Boleslav: Kořínek (Krinwald) – Uřídil, Bartoš, Rečínský, Marček, Kukla, Bílek, Franc – Kollman, Christov, Ficek Milan, Ficek Michal, Vaníček, Vondrlík, Trégl, Mareš, Rovný, Kysela
Čáslav: Svoboda Martin (Krištof) – Skokan, Svoboda Ludvík, Lang, Bílek, Kůrka, Šlejtr, Janata, Šulc – Pipek Martin, Křišťan, Ježek, Pipek Tomáš, Muras, Borovanský, Vlach, Navrátil, Sladký
Branky a nahrávky: 1. Kollman (Milan, Trégl), 7. Marček (Christov), 8. Milan (Trégl, Kollman), 31. Vaníček (Řečínský) – 12. Pipek (Křišťan), 15. Borovanský (Křišťan), 18. Šlejtr (Navrátil), 20. Lang (Borovanský), 38. Sladký (Borovanský), 57. Tomáš (Borovanský).. Rozhodčí:Valda – Raška, Labuta.. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 61. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:6.

Komentář

První třetina nabídla gólově bohatou podívanou. Mladá Boleslav šla do vedení už v čase 00:39, a to gólem Lukáše Kollamana, který využil zaváhání čáslavského gólmana. Pak přidali domácí ještě další dva góly. Nejprve se prosadil David Marček z protiútoku po akci čáslavského Křišťana. Nedlouho po něm na 3:0 pro domácí navyšoval Milan Ficek, který číhal před bránou a z první trefil z přihrávky od svého parťáka Dominika Trégla. Do té doby se zdáli být hosté poměrně neškodní, zaskočení a jak kdyby myšlenkami i nohama ještě v autobuse a v neposlední řadě je nepodržel gólman. Jenže i Čáslavští dokázali udeřit. Z trestu Františka Uřídila zbývaly ještě tři vteřiny, když Čáslavští udeřili poprvé. Tomáš Pipek dostal parádně nabito a z první propálil Kořínka v domácí brance. Jako druhá udeřil Michal Borovanský, který poslal kotouč podél tyče do brány, na což Kořínek nestačil zareagovat. Boleslavští mírně znejistěli, zato hostům rostla půda pod nohama. Ondřej Šlejtr si dokázal zpracovat kotouč a zamířil přesně. Pak přišla krátce po sobě vyloučení na obou stranách a při hře čtyři na čtyři se dokázali prosadit znovu hosté, tentokrát přesně mířil Lukáš Lang, který vymetl horní růžek Kořínkovy brány.

Druhá třetina byla v porovnání s tou první rozhodně klidnější. Oba trenéři své týmy v kabině asi trochu srovnali a na místo útočných výpadů se oba týmy zaměřily spíše na zajištěnou obranu. Mnohem více ale hrozili hosté, nepříjemná byla střela Pipka z první, kterou i se štěstím Kořínek vytěsnil mimo bránu. Boleslav se pak zbytečně oslabila, nejprve na trestnou putoval Rovný a dvě minuty poté ještě Franc. Ačkoli se očekávalo, že Čáslavští si spíše budou chtít upevnit své hubené vedení, Boleslav zničehonic udeřila ve vlastním oslabení. Patrik Vaníček se dostal za útočnou modrou a trefil kotouč přesně pod víko. Boleslavští se tlačili do zakončení, v pěkné šanci byl Milan Ficek, ale jeho ránu Svoboda vyrazil výstrojí mimo bránu. Na druhé straně zase hrozil Pipek, proti které se ale blýskl Kořínek jistým zákrokem. Čáslav si ale přeci jen vzala zpět svůj jednogólový náskok. Jan Sladký se dostal k odraženému kotouči a Kořínka propálil z bezprostřední blízkosti.

Ve třetí třetině už hráli hosté ze zajištěné obrany a Kořínek se měl v brance co ohánět. S postupem času byla na domácích borcích vidět už menší únava, přesto však ještě dostali možnost k tomu, aby s nepříznivým skóre něco udělali. Tomáš Pipek byl vyloučen za sekání. V dobré palebné pozici se ocitl Kollman, ale kotouč se mu svezl po hokejce a on už nestihl zakončit. Větší šanci už si domácí vytvořit nedokázali, jelikož Čáslav dobře bránila a blokovala jakékoli střely, které by mohly projít na Svobodovu bránu. Navíc Boleslavští se sami oslabili faulem a na koni tak zase chvíli byli hosté. Ale ne na dlouho. Hosté se zbytečnými fauly v závěru dostali do úzkých a Boleslav měla k dispozici celkem tři přesilové hry. V nich ale ani jednou neuspěla. Na místo toho se ve vlastním oslabení znovu prosadili hosté. Tomáš Pipek svou razantní střelou trefil šibenici boleslavské brány a tři minuty před koncem třetí periody zajistil hostům dvougólové vedení. A jelikož se domácí nevzmohli na žádný drtivý závěrečný nápor, skóre 4:6 na světelné tabuli svítilo až do závěrečné sirény. Boleslav tak ze svého prvního utkání Krajské ligy mužů nevytěžila žádné body, ačkoli to zpočátku mohlo vypadat nadějně.

Ohlasy trenérů

Milan Ficek, BK Mladá Boleslav B: Bylo to vyrovnané utkání z obou stran. Zápas jsme začali dobře, vedli jsme 3:0, gólman Čáslavi na začátku pustil poměrně laciné góly. Bohužel jsme pak pustili soupeře do hry, a ten dokázal otočit zápas na 4:3. Dokázali jsme ještě vyrovnat, ale bohužel pak přišla naše oslabení a hráči už pak nemohli a soupeř to zlomil na 6:4 a my už jsme nedokázali odpovědět. Myslím si, že kdyby se nám podařilo vstřelit ještě gól na 4:0, tak bychom ten zápas vyhráli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.