BK MLADA BOLESLAV
3. 11. 2018 Vojtěch Drbohlav

B tým porazil oslabenou Vlašim, které odskočil v tabulce

8., sobota 3. 11. 2018
Ml. Boleslav - Vlašim MBL - VLA
M l. B o l. – Boleslavskému B týmu se v sobotu večer na domácím ledě dařilo a porazil oslabenou Vlašim, která přijela pouze s jedním gólmanem, pěti obránci a pouhými osmi útočníky do města automobilů k ligovému utkání. Bruslaři položili základy k vítězství už v první třetině, kdy se dostali do dvougólového vedení. Mrzet je ale může velké množství neproměněných šancí. I proto zvítězili Boleslavští "jen" o dva góly.
Ml. Boleslav: Krinwald – Bartoš, Marček, Bílek, Kadeřábek, Franc (A) – Christov (C), Milan Ficek, Michal Ficek, Vaníček, Vondrlík, Kollman, Trégl, Mareš, J. Protivný (A), Vajsejtl, Kysela, M. Protivný
Vlašim: Holánek – Drahoš, Bauer, V. Pessr, J. Pessr, Horálek – Ondriga, Slanina, Matějka, Kočí, Kucharčík, Čanda, Říha, Košťálek
Branky a nahrávky: 5. Kysela (Christov), 12. J. Protivný (Bílek), 22. Christov (Bílek, Protivný) – 44. Slanina (Kucharčík). Rozhodčí: Krivák – Maňák, Stanko. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 58. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Komentář

Boleslavští do zápasu vlétli, zpočátku se ale nedařilo zejména Petru Kyselovi, který spálil v úvodních minutách hned tři velké šance. Ve všech třech případech mu buď ve skórování zabránil brankář Vlašimi, nebo chybělo také trochu štěstí. Napočtvrté už to ale Petru Kyselovi vyšlo a nasměroval puk do horní části vlašimské brány. Michal Holánek byl už tou dobou překonané, a tak Petru Kyselovi nestálo nic, kromě brankové konstrukce, v cestě.

Ve 12. minutě zaznamenali Bruslaři úspěch v přesilové hře, když se trefil Jan Protivný, jenž ideálně využil skrumáže před brankou Rytířů. I v dalším průběhu první dvacetiminutovky měli Bruslaři mírnou převahu, několik dalších šancí však nevyužili. Skóre tak bylo prozatím 2:0 ve prospěch Bruslařského klubu.

Na začátku druhé třetiny navýšili domácí své vedení na 3:0. Středočeši měli hned od začátku periody tlak před bránou, čehož nakonec využil Lukáš Christov, jenž byl připravený v levém kruhu, odkud zakončoval do odkryté brány. Krátce před polovinou zápasu opět zahrozil Dominik Trégl, jenže ani tentokrát se nedokázal gólově prosadit, ačkoliv k tomu měl velice slušně nakročeno. Puk po jeho střele vyrazil gólman a následně žádný z Bruslařů nestihl dorážku.

V dalším průběhu druhé třetiny hráli Rytíři několik málo sekund dokonce přesilovku pět na tři, k tomu měli k dispozici několik minut i klasické přesilovky. Uspět během tohoto času však Vlašim nedokázala. Na druhé straně měli ještě několik slibných šancí Boleslavští, jenže ani tentokrát se jim příliš jejich proměňování nedařilo. Po 40 minutách tak bylo skóre 3:0.

V úvodu poslední dvacetiminutovky Bruslaři poněkud polevili, čehož dokázali Rytíři využít a snížit na rozdíl dvou branek. Z kruhu dokázal zakončit přesně do pravého horního rohu boleslavské brány Jan Slanina.

Bruslaři měli následně opět mnoho šancí na to, aby své vedení navýšili. Diváci velice litovali zejména nevyužité příležitosti z 52. minuty, kdy mohl Milan Ficek zakončovat do úplně prázdné branky, což se mu ale nepodařilo. Bruslaři ale i přesto zvítězili 3:1, a získali tak velice důležité tři body do tabulky Krajské ligy Středočeského kraje.

Ohlasy trenérů

Martin Rudzan (BK Mladá Boleslav): Jsou to důležité tři body. Oproti minulému zápasu jsme pozorovali zlepšení v organizaci hry směrem dozadu. Měli jsme ale přidat i směrem dolů. Jinak se jedná asi o zasloužené tři body. Od tohoto utkání se chceme odpíchnout do dalšího zápasu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.