BK MLADA BOLESLAV
30. 11. 2018 Redakce

Junioři načali další fázi soutěže výhrou v prodloužení

21., pátek 30. 11. 2018
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – Přímý postup do play-off boleslavským juniorům unikl, cesta z nižší skupiny ale stále existuje. Prvním soupeřem Bruslařů v další fázi soutěže byla Olomouc. Úvodní třetinu ovládala Mladá Boleslav. Paradoxně to byli ale Kohouti, kteří se dostali do vedení. Navzdory ospalému tempu viděli diváci ve druhé části dva góly. Boleslav nejprve vyrovnala díky Simonovi, poté vrátil hostům vedení Matiaško. Ve třetí třetině se dočkala Boleslav vyrovnání až čtyři minuty před sirénou. Šťastně se trefil Klikorka. V prodloužení pak zajistil Bruslařům dva body Moravčík.
Ml. Boleslav: Mašek – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M., Hovorka, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Flynn, Moucha, Foerster, Houška V., Grim, Vasilev, Moravčík
Olomouc: Hasala – Bahounek, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek, Dajčar – Kalač, Handl, Matiaško, Štefka, Hilšer, Tomajko, Mácha, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr, Kaplan
Branky a nahrávky: 22. Simon (V. Houška, M. Houška), 56. Klikorka (M. Houška, Vasilev), 61. Moravčík (V. Houška, Klikorka) – 18. Mácha (Dajčar), 36. Matiaško (Mácha). Rozhodčí: Battěk – Kettner, Ovsík. Vyloučení: 5:6, plus Flynn (MBL) OT 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 - 3:2.

Komentář

Mladá Boleslav měla v první třetině rozhodně víc ze hry než soupeř z Olomouce. Převahu Bruslařů umocnilo i první vyloučení hostů, které přišlo už po pouhých 36 sekundách hry. V následné přesilovce měli Bruslaři hned několik slibných šancí na to, aby se dokázali chopit vedení. Žádné ale nedokázali využít, a tak se dá vlastně z jejich úhlu pohledu shrnout celá první třetina. Zatímco Olomoučtí si větší příležitost připsali až někdy v šesté minutě, Středočeši nastřelovali tyčky a netrefovali odkryté branky. Za asi největší šanci lze zmínit nevyužitý únik dvou na jednoho v podání Grima s Foersterem. Nedáš – dostaneš. Přišel trest v podobě vedoucího gólu Olomouce. Joshua Mácha se šikovným oblafnutím ležícího brankáře Maška prosadil necelé tři minuty před koncem třetiny.

S příchodem druhé třetiny tempo hry opadlo. O to překvapivější byla rychlá boleslavská branka z 22. minuty, kdy se po povedené souhře prosadil Michal Simon. Ani změna skóre však atraktivitě hry nepomohla, zvlášť Olomoučtí se v útoku trápili. Přesto se nakonec ve 36. minutě radovali z gólu právě hosté. Na přihrávku Máchy si skvěle najel Michal Matiaško a poslal Kohouty opět do vedení.

Bruslaři začali třetí část v oslabení, čehož Olomouc nevyužila. V rovnovážném stavu se neujaly střely ani jednoho z týmů. Ve 49. minutě si vyzkoušela přesilovku i Mladá Boleslav, která si ale nevedla o nic lépe než její soupeř. Závěrečnou desetiminutovku doprovodila další tři vyloučení. Během hry 4 na 4 přišlo vyrovnání Bruslařů. Šťastnou trefu si v čase 55:50 připsal Karel Klikorka, a poslal tak utkání do klasického prodloužení.

Prodloužení začala s pukem na holi Olomouc. Vzápětí ale Mladá Boleslav skórovala, a dotáhla tak obrat do konce. Autorem vítězného gólu se stal Andrej Moravčík. Mladá Boleslav tedy na vlastním ledě uhájila 2 body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav):
Chtěli jsme dobře vstoupit do utkání a využít soupeřovy delší cesty. Myslím, že se nám to podařilo. Měli jsme hodně přesilovek a šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Soupeř nám naopak v závěru třetiny dal gól a od druhé části to bylo hodně vyrovnané. V určité fázi byl možná soupeř i lepší. Ve třetí třetině se z toho stal vyloženě boj o vstřelenou branku. Je dobře, že jsme v prodloužení rozhodli. Po čtyřech porážkách jsme totiž potřebovali vyhrát.

Karel Beran (trenér HC Olomouc):
První třetinu nás domácí tlačili v přesilovkách, nám hodně pomohl brankář. Ve druhé třetině jsme dostali soupeře pod tlak dobrým napadáním a dali druhý gól. Potom se to tahalo, bohužel jsme dostali po standardní situaci trochu nešťastný gól a v prodloužení jsme propadli ve dvou hráčích.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.