BK MLADA BOLESLAV
1. 12. 2018 | Zdena Bobková

Junioři s Havířovem potvrdili páteční výhru a berou čtyři body

22., sobota 1. 12. 2018
Ml. Boleslav - Havířov MBL - HAV
M l. B o l. – Boleslavští junioři si během víkendu připsali hned šest bodů. V pátek vybojovali dva body nad Olomoucí, kde se rozhodlo až v prodloužení a v sobotu zabojovali opět na domácí půdě proti Havířovu. Zápas měl vysoké tempo, svěřenci Jana Křivohlávka si však od začátku šli za svým a postupně během šedesáti minut došli až na konečný výsledek 5:1. V nadstavbě rozhodl v prodloužení gólem z přesilovky Klikorka. Podrobný report ze zápasu si můžete přečíst v následujícím článku, ve kterém vám rovněž přinášíme podrobné ohlasy s oběma trenéry, kteří hodnotí zápasy svých týmů během celého víkendu včetně důležitých momentů.
Ml. Boleslav: Mašek (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Rudolph – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Flynn, Moucha, Foerster, Houška, Grim, Vasilev, Moravčík
Havířov: Matoušek (11. M.Dufek) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Šěvěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Adámek, Pawliczek, Bochnak, Kylnar Tomeček, Revaj, Janeček, K.Dufek
Branky a nahrávky: 8. Dlask (Vasilev), 16. Flynn (Hovorka, Vasilev), 31. Foerster (Klikorka, Houška), 44. Rudolph (Hovorka, Dlask), 49. Závora (Flynn), 62. Klikorka (Flynn) – 32. Dufek K.. Rozhodčí: Barek – Axman, Serbus. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 51:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Komentář

Hra se ještě ani pořádně nerozeběhla a rozhodčí už pískali první vyloučení. Na trestnou lavici putoval Béreš. Domácí však svou přesilovku nesehráli úplně nejlépe a nevytvořili si žádnou výraznější šanci, hostům nedělalo problémy se ubránit. Hosté měli po vypršení Bérešova trestu slušnou šanci, Pawliczek dostal přihrávku na hůl, ale jen těsně minul boleslavskou bránu. Poté se hosté dopustili chyby, kterou nekompromisně potrestal Tomáš Dlask. Kylnar vložil hůl do přihrávky domácích a odehrál kotouč za bránu, odtud se ale kotouč odrazil přímo na hůl domácího útočníka, který nekompromisně poslal puk do sítě. V polovině první třetiny se však odehrála velice nešťastná situace. Béreš držíc jednoho z domácích hráčů, za což byl později vyloučen, jel se svým sokem tak zaklesnutý, že při projíždění brankovištěm oba hráči podrazili havířovského gólmana Matouška. Ten se notnou chvíli nezvedal, a tak mu museli přispěchat na pomoc zdravotníci a hostující gólman nakonec opouštěl led na nosítkách a následně putoval do nemocnice na další vyšetření. Na brankovišti ho tak musel zastoupit jeho parťák Michal Dufek. Havířovští ale své oslabení zvládli a Dufek si připsal několik důležitých zákroků. Hrálo se ve vysokém tempu a Havířovští zahrozili z jedné akce, jenže si nepohlídali protiútok domácích, ze kterého se prosadil Oscar Flynn, který Dufka překonal svým bekhendem. Hosté už do konce třetiny mnoho nevymysleli, a to ani v přesilovce, kterou sehráli na konci třetiny, ale zkrátili si ji zbytečně faulem Juhásze.

Hosté do druhé třetiny vstoupili velice aktivně, Grygar se dostal ke střele už po třinácti vteřinách hry, ale kotouč jen těsně minul Maškovu bránu. To pokusy Adámka byly mnohem nebezpečnější. Havířovský útočník nejprve objel bránu a chtěl zasouvat k tyči, ale Mašek měl prostor u tyče vykrytý a poradil si i s následnou dorážkou. Blízko gólu byl hostující Šěvěček, který nastřelil dokonce tyčku. Na druhé straně zmařil svůj pokus Moravčík, na kterého dokonce zívala prázdná brána. Domácí to ale příliš mrzet nemuselo, třetí branku přidal zanedlouho Petr Foerster. Odpověď Havířova ale odpověděl velice brzy. Karel Dufek se jako první zorientoval na brankovišti a odražený kotouč dostal za Maška. S postupujícím časem se však aktivita hostí, se kterou vstupovali do druhé třetiny, dosti otupila. Naopak pěknou kombinační hrou se prezentovali domácí, ale další branku do sítě hostí už nepřidali.

Havířov sice vstoupil do třetiny opět aktivně, ale chtěl ještě s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale domácí si poměrně rychle připravili půdu pro svou čtvrtou branku. Grim měl nejdříve solidní šanci a mířil k tyči, ale neuspěl. Boleslav ale zůstala v pásmu a kotouč se odrazil na hůl Michaela Rudolpha, který střelou pod lapačku navýšil skóre opět ve prospěch Boleslavi. Hosté měli nedlouho poté možnost další přesilové hry, když se podrážením provinil domácí Grim. AZetu se ale přesilovka příliš nepovedla a domácí se v pohodě ubránili. Veškeré snahy hostí pak utnul pátý gól domácích, který zaznamenal Jan Závora. V závěru utkání měli ještě hosté možnost přesilové hry. V ní měl velkou šanci Šěvěček, který dostal přihrávku a doslova před ním zívala prázdná brána. Hostující hráč ale zaváhal, zpracoval si kotouč a mezitím se už Mašek stihl přemístit. Zbývající minuty žádnou branku ani zvrat nepřinesly, a tak Bruslaři po základní hrací době brali tři body.

Nadstavbová část netrvala dlouho. Hosté špatně vystřídali a při hře tři na tři poslali do hry o jednoho hráče navíc, čehož si sudí všimli a trest šel odsedět Kylnar. Po půlminutě bylo ale hotovo, Karel Klikorka trefil bonusový bod pro svůj tým a Boleslav tak potvrdila páteční vítězství proti Olomouci dobrým výkonem i proti Havířovu a ze zápasu bere čtyři body. Hosté vyšli z víkendu naprázdno, jelikož se jim nedařilo v pátek na Kladně, kde nezískali ani bod.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Pro nás to jsou, po té černé sérii, určitě důležité body. Z víkendu jsme dokázali vytěžit šest bodů, což by nám mohlo trochu pomoct i po té psychické stránce a nabudit nás to k lepším výkonům. Po dlouhé době jsme vyhráli první třetinu, což se nám dlouho nedařilo. Bojovali jsme, a to položilo základ vítězství. Důležitý byl závěr druhé třetiny, kdy měl soupeř velký tlak a my jsme ho ustáli. Ve třetí třetině, kdy jsme dali čtvrtý gól, jsme si to utkání potom už pohlídali. Bonusový bod v prodloužení je pro nás důležitý, jelikož jsme v něm někdy ty body ztratili. Jsem rád, že jsme tomu teď šli naproti a konečně jsme to překlopili na svou stranu a dali víc gólů.
Po reprezentační pauze jsme zaznamenali čtyři porážky. Se Spartou doma, v Hradci nám utekla první třetina a pak následovaly dvě utkání, která jsme nezvládli a nepodařilo se nám je dotáhnout do konce, takže pak nějaká menší deka na tom týmu byla vidět, ale řekli jsme si, že soutěž pokračuje dál. Teď jsme si dali cíl, že budeme postupovat zápas od zápasu, chceme se znovu zvednout a nakopnout. Teď následují dvě utkání venku, ve kterých nemáme co ztratit, chceme odtud přivézt nějaké body, abychom navázali na tyto dva domácí zápasy.
V utkání za nás nastoupil i Oscar Flynn, který byl po zranění a poté trénoval tady v Boleslavi. Během týdne si s námi přišel jednou zatrénovat a vznikla ta myšlenka, jestli by se to nedalo využít. Jsem rád, že nám Jaromír Látal a trenéři z A-týmu vyhověli a Oscara nám pustili do těchto dvou utkání. Věříme, že mu to po té pauze určitě pomohlo a že se dostal do zápasového rytmu. Jsem rád, že tady ta spolupráce s A-týmem zafungovala. Říkali jsme si, že i kdyby Oscar v zápase nebodoval, tak už jen tím, že přišel to mužstvo nakopl a oživil, což jsme chtěli a myslím, že to splnilo ten účel.

Tomáš Potěšil, AZ RESIDOMO Havířov: My nejsme v úplně dobrém rozpoložení. Chyběli nám asi dva klíčoví hráči a to mužstvo podalo špatný, nezodpovědný výkon. Pokud se někteří hráči na tom ledě nevydají a nezačnou do toho dávat srdíčko, tak s takovým výkonem nemůžeme porazit vůbec nikoho. Musím poblahopřát Boleslavi, která hrála výborně, měli vynikající pohyb. V jejich řadách hrálo několik hráčů, kteří jsou na vysoké úrovni, jako třeba Flynn nebo Foerster a další. My takové hráče bohužel nemáme, což byl i rozhodující fakt.
Na Kladně jsme neodehráli vůbec špatné utkání, dostali jsme tam v podstatě hloupé góly jako vlastní od zad hráče, nebo zpoza brány. S Boleslaví se nám ale stalo něco podobného. Na Kladně jsme mohli bodovat, měli jsme tam nespočet příležitostí – akce dva na jednoho, dokonce prázdnou bránu, kterou jsme z půl metru přestřelili, měli jsme možnost bodovat v samostatných nájezdech, měli jsme přesilovku v prodloužení, měli jsme mečbol v samostatných nájezdech, ale vyloženě jsme to zahodili. Našim hráčům chybí ta šikovnost. Musím znovu říct, že nám chybí dva útočníci z první lajny – Bambula a Mastič, a jak je vidno, tak tito dva hráči to mužstvo neskutečně ovlivní a ten zbytek, který se do toho zařadí, tak není zatím schopen kvalitně sekundovat v této soutěži.
V utkání jsme přišli o našeho brankáře Jiřího Matouška, který zároveň nastupuje i jako dvojka u našeho A-týmu. Po začátku soutěže, kdy jsme prohráli sedmkrát po sobě, jsme si ho stáhli i s Bambulou. Pak se nám podařilo vyhrát osmkrát za sebou a on nás držel, měl v soutěži 1,6 inkasovaných branek, což byl v celé extralize juniorů první nebo druhý gólman, držel nás. Pokud bude nějakým způsobem indisponovaný, tak to bude pro nás hodně citelná ztráta. Nebudeme mít dva útočníky, kteří odjeli s mládežnickými výběry do Ameriky a pokud budeme i bez gólmana, tak se s tím budeme muset nějak poprat. Bude to těžké.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.